Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Talpig lilában

Székesfehérvári Ciszterci templom SzékesfehérvárSzékesfehérvári Ciszterci templom Székesfehérvár a térképen

Érdekes 2022. augusztusban, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2022. szeptember 17.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Nem vagyok az a fajta utazó, aki minden templomba és múzeumba bemegy, amikor egy városba ellátogat, ez nemcsak belföldön, de külföldön is igaz. Mivel Székesfehérváron éltem egészen 18 éves koromig, így gyerekkoromban nyilván megfordultam ebben a templomban is, bár a családunk nem vallásos, és egyébként is reformátusok vagyunk (annak lettünk megkeresztelve).

A belvárosban a Fő utcán lévő templomot legutóbbi fehérvári kiruccanásunk során azért néztük meg közelebből, azaz belülről is, mivel megtetszett a szokatlan, lila külső homlokzata (kedvenc színem a lila). A templommal szemben lévő bár teraszán üldögéltünk, és akkor eldöntöttük, hogy benézünk a templomba is, szerencsére nyitva volt.
A hivatalos "hosszú" neve egyébiránt Nagyboldogasszony- és Nepomuki Szent János-templom, és barokk stílusban épült, a sekrestyében pedig gyönyörű rokokó templombútorzat látható. A templomot a 18. században a jezsuiták építették, majd a 19. században vette kezelésbe a ciszterci rend. A templomnak jelenleg 4 harangja van, a korábbi nagyharangját a II. világháborús emlékműbe építették be.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Fényképek (5)
Székesfehérvári Ciszterci templom Székesfehérvár - EgyébSzékesfehérvári Ciszterci templom Székesfehérvár - EgyébSzékesfehérvári Ciszterci templom Székesfehérvár - EgyébSzékesfehérvári Ciszterci templom Székesfehérvár - EgyébSzékesfehérvári Ciszterci templom Székesfehérvár - Egyéb
Népszerű szállások a környéken
Hotel Platán Székesfehérvár - Napi árak
Napi árak
2024.12.23-ig
Hotel Platán Székesfehérvár
30.500 Ft / 2 fő / éj-től ellátás nélkül
Holiday Hotel Csopak - Előrefizetési kedvezmény
Előrefizetési kedvezmény
05.31-09.08.
Holiday Hotel Csopak
27.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
CE Plaza Hotel Siófok - Balatoni családi vakáció
Balatoni családi vakáció
06.02-09.01.
CE Plaza Hotel Siófok
42.900 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval