Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Vegyes élmény, de összességében inkább jó, mint átlagos.

Optimus Étterem SzekszárdOptimus Étterem Szekszárd a térképen

2022. szeptemberben, családjával járt ittÉrtékelt: 2023. január 30.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Az étterem a pincészethez hasonlóan a hagyományos, konzervatív ízlésvilágot tükrözi, a mennyezetet fából ácsolták, a bárpultot hordódongákból, az asztalon az egyik teremben fehér abrosz, a másikban papíralátét, zöld növénykompozíció, igényes, gravírozott, Bodri-feliratú poharak, só- és borsdaráló.
Az étlap megnyerő, több izgalmas fogás is kelleti magát rajta. A séf Makk Norbert. Kínálnak többek között vargánya-cappuccino-t parmezán sütivel, füstölt pisztrángot sült karalábépürével, kacsamellet céklás rizottóval, szarvasgombamártással, szarvasgerincet szalonnás póréhagymás gesztenyével, boróka mártással és vajas szélesmetélttel, de megjelenik az étlapon vizeink egykoron híres-neves hala, a kecsege is, mellyel ma már alig lehet találkozni, itt fehérbormártással, bébi vargányával, kelbimbóval és jázminrizzsel adják. Már amikor adják, ez lett volt az első fogás, amit kiszúrtunk, de nem tudtak vele szolgálni, s ez csak rendeléskor derült ki.
A velős pirítós egyszerűbb minőségű kenyérből készült, mellette paprika, koktélparadicsom, uborka, lilahagyma egyveleg. A krém élvezhető, maga az étel izgalommentes, kötelességszerű, az adag jelzésértékű. Nem kétséges, kifejezett hiba jóllakatni az előétellel a vendéget, de itt a mennyiség tudatos visszafogása túlzónak tűnt.
A csomboros tejfellel kínált pacalos töltött káposzta ötlete egyből megtetszett. A megvalósítás nem volt rossz, bár a káposzta kissé túlkészült, s markánsabb pacalos karaktert vártunk volna. A jól elkészített, szaftos harcsaszeletet kiszárított Szent Jakab kagylóval és turmixolt tökfőzelékkel kínálták, mely inkább mártás volt, mint főzelék, ízre hozta a megszokott harmóniákat.
A morzsasüti stílusban készül körtetorta átlagos, házias szintet képviselt, fel lehetett volna még dobni valamivel, például körte-sorbet-val és/vagy egy hozzáillő mártással. Tányérdesszertként egy elit helyen ebben a formában hiányérzetet hagyott maga után.
A kiszolgálás inkább udvarias, mint szívélyes. Odafigyelés tekintetében is javítható, szarvasgombás velős pirítóst kértünk, de simát kaptunk, szerencsére a számlán is az utóbbi szerepelt.
Az italokról csak jót mondhatunk, a pincészet borait ismertük, nem lepett meg az alapborok remek ár/érték aránya és a csúcsborok magas minősége. Arra viszont nem számítottunk, hogy saját címkés sörük is van, Stout és Ipa, mindkettőt a Horizont főzi. Nem kétséges étel/italrovatban a 4 pont.
Mindent egybevetve gasztronómiai szempontból többet vártunk, de ez nem jelenti azt, hogy ne szavaznánk meg még egy esélyt a helynek alkalomadtán, vagy hogy bárkit le akarnánk beszélni az étterem meglátogatásáról. Annál is inkább, hogy kellemes másfél órát töltöttünk el egy kivételes helyen, kivételes italok mellett.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:Átlagos
Hangulat:Átlagos
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (39)
Optimus Étterem Szekszárd - EgyébOptimus Étterem Szekszárd - EgyébOptimus Étterem Szekszárd - EgyébOptimus Étterem Szekszárd - EgyébOptimus Étterem Szekszárd - EgyébOptimus Étterem Szekszárd - EgyébOptimus Étterem Szekszárd - EgyébOptimus Étterem Szekszárd - EgyébOptimus Étterem Szekszárd - EgyébOptimus Étterem Szekszárd - EgyébOptimus Étterem Szekszárd - EgyébOptimus Étterem Szekszárd - EgyébOptimus Étterem Szekszárd - EgyébOptimus Étterem Szekszárd - EgyébOptimus Étterem Szekszárd - EgyébOptimus Étterem Szekszárd - EgyébOptimus Étterem Szekszárd - EgyébOptimus Étterem Szekszárd - EgyébOptimus Étterem Szekszárd - EgyébOptimus Étterem Szekszárd - EgyébOptimus Étterem Szekszárd - EgyébOptimus Étterem Szekszárd - EgyébOptimus Étterem Szekszárd - EgyébOptimus Étterem Szekszárd - EgyébOptimus Étterem Szekszárd - EgyébOptimus Étterem Szekszárd - EgyébOptimus Étterem Szekszárd - EgyébOptimus Étterem Szekszárd - EgyébOptimus Étterem Szekszárd - EgyébOptimus Étterem Szekszárd - EgyébOptimus Étterem Szekszárd - EgyébOptimus Étterem Szekszárd - EgyébOptimus Étterem Szekszárd - EgyébOptimus Étterem Szekszárd - EgyébOptimus Étterem Szekszárd - EgyébOptimus Étterem Szekszárd - EgyébOptimus Étterem Szekszárd - EgyébOptimus Étterem Szekszárd - EgyébOptimus Étterem Szekszárd - Egyéb

Optimus Étterem további értékelései

2019.04.22a párjával
Kiváló
Régi vágyam volt már itt vacsorázni. Most egy remek borvacsorán vehettem rész egyik este. Olyannyira tetszett a hely, hogy másnap is itt vacsoráztunk. Barátom kedvence a cigánypecsenye, amit azóta is emleget, hogy ilyen finomat még sehol nem evett. Gratula a szakácsnak! Fantasztikus az étlap,...
2014.09.16a párjával
Kiváló
Az elmúlt időszakban többször is voltam az étterem vendége, és egy kivétellel mindig meg voltam elégedve. Az ételek minőségével, mennyiségével, ízével semmi kifogásom nincs. Mindig minden nagyon finom volt. A borválaszték maximális, és természetesen csúcskategóriás. A kiszolgálással volt egyszer...
2014.05.27csoporttal
Kiváló
Aki Szekszárdra megy feltétlen nézzen be ide! Az egyik legjobb étterem amiben eddig jártam. Hangulatos helyszínen, romantikus környezetben a tó partján. Az ételek kifogástalanok, kiváló minőségű alapanyagból készülnek, gyönyörűen vannak szervírozva. Mi nyáron, melegben voltunk így a terasz részen...
Népszerű szállások a környéken
Takler Kúria Szekszárd - Napi árak reggelivel
Napi árak reggelivel
2026.04.23-ig
Takler Kúria Szekszárd
22.865 Ft / 2 fő / éj-től reggelivel
Ambient Hotel Sikonda - Nyugdíjas ár félpanzióval
Nyugdíjas ár félpanzióval
2024.12.20-ig
Ambient Hotel Sikonda
95.642 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Fried Kastély Hotel Simontornya - Legjobb ár
Legjobb ár
2024.12.21-ig
Fried Kastély Hotel Simontornya
65.184 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval