Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Az őszintén tiszta, szeretetteljes Szentbékkála őszintén tiszta, szeretetteljes fogadója

Öreghegy Fogadó étterme SzentbékkállaÖreghegy Fogadó étterme Szentbékkálla a térképen

Kiváló 2015. augusztusban, gyerekekkel járt ittÉrtékelt: 2015. augusztus 22.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Harmadik alkalommal jártam az Öreghegy Fogadóban. 2014 augusztusában bringás Balaton kerülés alkalmával szálltunk meg először egy éjszakára. A szállást előre foglaltuk. Szakadó esőben érkezve nagyon kedvesen és gyorsan elszállásolták a négy kerékpárunkat, majd megkaptuk a szobánkat, amik tiszták, rendezettek voltak. Mikor étkezési szándékunkat jeleztük, kedvesen türelmünket kérték, mert épp egy kb. 25 fős csoport ebédeltetése zajlott le. Fél óra múlva már készült is az étel, amelyhez a szakács a kerthelyiség melletti konyhakertből szedte sietve a friss fűszert! Másnap reggel választékos reggeli várt minket az előre egyeztettet időpontban.
2015 kora tavasszal egy hosszabb utazás közben ejtettük útba a fogadót és kedvesen, emlékezve ránk fogadtak minket egy ebédre. Épp a szezonnyitás kezdetén voltak, de nem tudtunk kifogni az ételkínálaton.
Legutóbb 2015 augusztus 20-i hetet töltöttük szintén náluk, immáron biztosra menve, a csillagtúrás bázisnak neveztük ki az Öreghegyet. Három gyermekkel - 6,9,12 - évesek - remekül éreztük magunkat! Akár az étlapról választottunk, akár menüt (990.- két fogás) kértünk, szívesen fogyasztották a srácok, ahogy a fentebb említett - minden reggel más kínálatú - reggelit is. Nem lehetett panasz semmire!
A szállás továbbra is makulátlan, a személyzet ha fiatal is, de ügyes, jól összeszokott csapat. Akkor sem jöttek nagyon zavarba, amikor a hosszú hétvégén a napi két étkezéses, 32 fős állandó csoportot, a szálló vendégeket és még majd hatvan folyamatosan betérő, étkezni vágyót kellett kiszolgálniuk a kis, kevesebb vendégre kapacitált konyhájukból egy nap alatt anélkül, hogy a minőség rovására ment volna.
Az egy hetet, 3 gyermek, 2 felnőtt, napi két étkezéssel olyan áron kaptuk, hogy a legközelebb szóba jövő szállás került volna ugyanezen időszakban ennél picivel többe Tapolcán, étkezések nélkül!
Ez az étterem/panzió nem egy ultramodern dizájnú hely. A konyha nem Michelin csillagokat űz. Nem is akar semmi ilyet betölteni. Ez egy őszinte, jó értelemben egyszerű fogadó, hagyományos ízekkel, kényelemmel, szeretettel. Eképp várja a vendégeit, akik tudják mire, mennyit szánnak, és tudják azt is, mire számíthatnak a pénzükért. Szentbékkála, nem világváros, nincs szüksége fényűző csillogással kecsegtető vendéglőkre, szállókra. Ez egy őszinte, barátságos település, őszinte, barátságos emberekkel, a faluhoz méltó őszinte vendéglátással. A faluban, ahol "amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten". Megszerettem a fogadót, a személyzetét, és rajtuk keresztül beleszerettem a faluba, lakóiba és az egész vidékbe!
És ha mégis, fényűző szobákra vágynék, rafinált ételsorokra, méregdrága sztárpincészek boraira, akkor biztos nem ide jönnék, hanem teljesen máshova. És abban is biztos vagyok, jóval komolyabban ki kellene nyitnom a pénztárcám, hogy efféle hedonizmusok árát kiegyenlítsem.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Kiváló
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (1)
Öreghegy Fogadó étterme Szentbékkálla - Külső kép

Öreghegy Fogadó étterme további értékelései

2018.08.22a párjával
Többször megfordultunk már ebben az étteremben. Talán két-három évente, ha erre autózunk, és úgy adja időnk, itt eszünk. Mindig, most is kicsit vegyes a végeredmény. A hely szép, az épület kívülről szintén. Belül nem tudom, talán csak benéztem, de minden esetben a pajta szerű melléképületben...
2017.07.14a párjával
Szörnyű
de miért????? pontosabban miért működnek még ilyen helyek? A rendelt kijevi csirkemell PVC szerű állaga, az elsózott fűszervaj és az ízetlen sajt egyvelegéből létrejött gasztronómiai élmény a ZimmerFeris balatoni korszellemet idézi, melyet a sótlan és szétfőtt rizs koronázott meg. Az étel és a...
2017.05.03barátokkal
Átlagos
Rendkívül udvariatlanok voltak és nem voltak együttműködőek. 14 főre foglaltunk asztalt. A leves finom volt, de a felszolgált főétel a valóságban nem hasonlított arra, amely az étlapon szerepelt - egyébként ez néhány más étel esetében is előfordult - és amelyre a pincérnél külön rákérdeztem, hogy...
Népszerű szállások a környéken
Judit Panzió Tapolca-Gyulakeszi - Napi árak
Napi árak
2024.12.23-ig
Judit Panzió Tapolca-Gyulakeszi
69.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től reggelivel
Holiday Hotel Csopak - Előrefizetési kedvezmény
Előrefizetési kedvezmény
05.31-09.08.
Holiday Hotel Csopak
27.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Hunguest Hotel Panoráma Hévíz - Kényeztető pihenés Hévízen Tófürdő belépővel
Kényeztető pihenés Hévízen Tófürdő belépővel
2025.05.01-ig
Hunguest Hotel Panoráma Hévíz
61.485 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval