Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

A hely, ahol a tulajdonos leüvölti a vendég fejét

Öreghegy Fogadó étterme SzentbékkállaÖreghegy Fogadó étterme Szentbékkálla a térképen

Szörnyű 2015. októberben, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2015. október 19.
Nem ajánlom a helyet másoknak!
Nem szívesen osztom meg ezt az élményt a nagyközönséggel, de muszáj, mert nagyon tanulságos. Szentbékkálán jártunk barátaimmal egy csodálatos helyen töltöttünk el egy hétvégét, de nagyon elrontotta az élményt a szentbékkálai Öreghegy fogadó, annak is az étterme, mert szerencsére nem ott laktunk.
A dolog úgy kezdődött, hogy előző nap megrendeltünk 10 rend ételt másnap estére, amit a nem túl kedves pincér feljegyzett.
Amint másnap megérkeztünk a vacsorához, az étteremben valami indiai füstölőt égettek, amit két ember nem bírt a tízfős társaságból. Mivel rajtunk kívül nem volt vendég, kértük, oltsák el. Ez mondjuk ízlés kérdése, hogy ki szeret egzotikus illatok között étkezni, de szerintem nem túl gyakori egy nem indiai étteremben. Persze lehet mondani, hogy miért nem fordultunk ki, ha nem tetszik a szag, de mivel előző nap megrendeltünk 10 rend ételt, ez eléggé tisztességtelen lett volna (akkor nem volt füstölő, mert még éppen csak kinyitottak).
Utána ahogy leültünk és vártuk a kaját, eléggé hideg volt, és egyikünk (egy nő) megkérdezte, hogy nem lehetne-e feljebb tekerni a fűtést. Erre ez a válasz érkezett, hogy „a hőmérséklet megfelelő” (sic!). Na ezen teljesen kiakadtunk és ezt tárgyaltuk egész vacsora alatt, ami szintén feledhető volt (köret félhideg, holott mi pontos időre kértük a vacsorát és pontosan érkeztünk, a pincér egy sörrel többet hozott ki, mint amennyit rendeltünk), de az még elment volna ha ez a konfliktus nincs.
Amikor végeztünk, egy faszi (aki a tulaj volt vagy kicsoda) remegő arccal, magából kikelve odamegy az asztalunk végén ülő barátunkhoz, szinte ordítva, hogy "Nézze meg ezt a hőmérőt, maga szerint ez hány fokot mutat?". A barátunk nyugodt hangon mondta neki, hogy hagyja itt, látja, hogy most 22,5 fok van rajta, de nézzük meg, hogy tényleg ennyi van-e az asztalnál. (A hosszú asztalnak az a vége az étterem belseje felé nézett, a másik vége egy teli üveges, nem különösebben szigetelő ajtónál volt, én azon a végén ültem és szerintem is elég hideg volt ott. Én pulóverben ültem végig, az a barátnőnk, aki panaszkodott és alapból fázós, a kabátjában ülte végig a vacsorát.)
Erre a pacák még jobban bepöccent, hogy itt Nincs hideg, itt, kérem padlófűtés van, és különben is én 20 éve vagyok itt és itt még soha senkinek nem volt ilyen problémája. Itt délelőtt gyerekek voltak, (*erre még visszatérek) és ott se volt panasz. Ha akarják visszanézhetjük a belső kamera felvételét, ami tanúsítja!!! Ha annyira fáznak, akkor a barátjuk miért ül trikóban? Maga pedig (mondta az eredeti panaszosnak) Bizonyára meg van hűlve, vagy valami! Hallottam ám, hogy végig erről sustorognak! Na most próbáltuk csitítani, hogy a hőérzet az relatív, meg így meg úgy, aztán gyorsan fizettünk és távoztunk.
*Na most, ami a gyerekeket illeti, csak feljebb kell itt lapozni, ahol valaki leírja, hogy gyerekkel voltak itt, aki letépett egy szál virágot valahonnan, amire egy "szőrös majomszerű alak" minősíthetetlen hangon leordította a gyermek fejét. Ennyit az ő hivatkozásáról a gyerekekre :-)
Az is érdekes, hogy valaki belső kamerákkal felvételt készít az étteremben zajló eseményekről, nem tudom ez sztenderd eljárás-e a magyar vendéglátásban, de a hab a tortán, hogy a vendéglőben, fő helyen, mint egyfajta oltár, Orbán Viktor portréja (20 évvel ezelőttről, 20 kilóval könnyebben, gondolom, az szerintük megnyerőbb) és Orbán Viktor személyes levele a tulajdonoshoz, hogy ez milyen egy tök jó hely. Hát nem!
Végezetül pedig egy másik idézet innen, az ittjártam.hu-ról, amit természetesen nem én írtam, hanem egy másik csalódott vendég tőlem függetlenül három hónappal ezelőtt, de tökéletesen összefoglalja ezt a „csodálatos” élményt:
„Csak olyanoknak ajánlom, akik kifejezetten keresik a konfliktust, erős idegzetűek és szeretik a pocsék ételeket.“
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Gyenge
Kiszolgálás:Szörnyű
Hangulat:Szörnyű
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:Átlagos

Öreghegy Fogadó étterme további értékelései

2018.08.22a párjával
Többször megfordultunk már ebben az étteremben. Talán két-három évente, ha erre autózunk, és úgy adja időnk, itt eszünk. Mindig, most is kicsit vegyes a végeredmény. A hely szép, az épület kívülről szintén. Belül nem tudom, talán csak benéztem, de minden esetben a pajta szerű melléképületben...
2017.07.14a párjával
Szörnyű
de miért????? pontosabban miért működnek még ilyen helyek? A rendelt kijevi csirkemell PVC szerű állaga, az elsózott fűszervaj és az ízetlen sajt egyvelegéből létrejött gasztronómiai élmény a ZimmerFeris balatoni korszellemet idézi, melyet a sótlan és szétfőtt rizs koronázott meg. Az étel és a...
2017.05.03barátokkal
Átlagos
Rendkívül udvariatlanok voltak és nem voltak együttműködőek. 14 főre foglaltunk asztalt. A leves finom volt, de a felszolgált főétel a valóságban nem hasonlított arra, amely az étlapon szerepelt - egyébként ez néhány más étel esetében is előfordult - és amelyre a pincérnél külön rákérdeztem, hogy...
Népszerű szállások a környéken
Judit Panzió Tapolca-Gyulakeszi - Napi árak
Napi árak
2024.12.23-ig
Judit Panzió Tapolca-Gyulakeszi
69.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től reggelivel
Holiday Hotel Csopak - Előrefizetési kedvezmény
Előrefizetési kedvezmény
05.31-09.08.
Holiday Hotel Csopak
27.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Hunguest Hotel Panoráma Hévíz - Kényeztető pihenés Hévízen Tófürdő belépővel
Kényeztető pihenés Hévízen Tófürdő belépővel
2025.05.01-ig
Hunguest Hotel Panoráma Hévíz
61.485 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval