Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

A struccos étterem

Bárczy Fogadó Étterem SzentendreBárczy Fogadó Étterem Szentendre a térképen

Kiváló 2015. júliusban, a párjával járt ittÉrtékelt: 2015. július 17.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Szentendrei kirándulásunkat reggelivel kezdtük, miután végre kinyitottak az éttermek. Érdekes, hogy az itteni éttermek, kávéházak, cukrászdák közül a legtöbben ki sem nyitnak még reggel, csak ebédidőben, de talán nincs is rá megfelelő igény, mert a csoportos turisták úgyis kapnak a szállodában reggelit, a magyar látogatók pedig otthonról reggelit követően indulnak el.
A Belvárosban, a Dunakorzótól 1 utcára, egy 1734-ben épült műemlék házban, az egykori Bárczy Házban alakították ki az éttermet. Mint megtudtam az igen szívélyes felszolgáló úrtól és hölgytől, eredetileg a 18. században fogadó működött itt, majd későbbi lakójáról kapta a Bárczy nevet az étterem. Bárczy János kádármester, népművész lakóháza volt.
Az utcaszinten a belső udvarban fedett terasz van hosszú falócákkal, az éttermi rész innen lépcsőn közelíthető meg, ahol több, gazdagon berendezett parasztbarokk hangulatú terem fogad. Hófehérre vakolt falak, kék terítők, mázas tányérok, köcsögök, régi lámpák sorakoznak.
Az étlapon sok oldalon rengeteg étel szerepelt. A belső udvarban egy életnagyságú preparált strucc figyeli a vendégeket, ennek oka, mint megtudtam, hogy a ház specialitásai a strucc húsból készült ételek. Ezekből több is szerepel a kínálatban. Ezen kívül pedig - a külföldi turistákra fókuszálva - főleg magyaros tradicionális ételek.
Mivel én még a reggelinél jártam, egy sonkás omlettet kértem és egy narancsos limonádét. Jó kiadós adag volt, házikenyérrel, s bár olcsónak semmiképpen nem mondanám (1200 Ft), a hely hangulatának betudtam a magas árakat.
Igazán hangulatos hely, ahová szívesen invitálnám a külföldi ismerőseimet, ha Szentendrén járnak.
Egy negatívum: a mosdó retró hangulatú és kissé lestrapált.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:
Fényképek (21)
Bárczy Fogadó Étterem Szentendre - Külső képBárczy Fogadó Étterem Szentendre - Külső képBárczy Fogadó Étterem Szentendre - Külső képBárczy Fogadó Étterem Szentendre - Külső képBárczy Fogadó Étterem Szentendre - Étlap/itallapBárczy Fogadó Étterem Szentendre - Külső képBárczy Fogadó Étterem Szentendre - EgyébBárczy Fogadó Étterem Szentendre - Külső képBárczy Fogadó Étterem Szentendre - EgyébBárczy Fogadó Étterem Szentendre - Külső képBárczy Fogadó Étterem Szentendre - BelsőBárczy Fogadó Étterem Szentendre - BelsőBárczy Fogadó Étterem Szentendre - BelsőBárczy Fogadó Étterem Szentendre - BelsőBárczy Fogadó Étterem Szentendre - BelsőBárczy Fogadó Étterem Szentendre - Étlap/itallapBárczy Fogadó Étterem Szentendre - Étel/italBárczy Fogadó Étterem Szentendre - Étel/italBárczy Fogadó Étterem Szentendre - MosdóBárczy Fogadó Étterem Szentendre - MosdóBárczy Fogadó Étterem Szentendre - Egyéb

Bárczy Fogadó Étterem további értékelései

2022.10.21egyedül
Átlagos
Kis múzeumozás után úgy döntöttem, hogy ideje ebédelni. Sőt, talán már korábban kellett volna. Ez a hely annyira kihalt volt, hogy tátott szájjal ki-be mászkáltam és megkérdeztem a kapu előtt babrálókat, hogy van, létezik, kiszolgálnak itt, mi ez? Van. van, üljek csak be... beültem az udvarra, a...
2021.05.12a párjával
Átlagos
Egy tavaszi hétköznap Szentendrére kirándultunk. Az idén az első kimozdulás a covidnak köszönhetően. 11 óra körül megszólított a pincér az után, hogy ebédmenüt lehet náluk fogyasztani. Adott egy szórólapot is, amin szerepelt 10 % kedvezmény. Beültünk a teraszra, halászlevet választottunk, amihez...
Népszerű szállások a környéken
Aquaworld Resort Budapest - Kedvezményes ajánlat félpanziós ellátással
Kedvezményes ajánlat félpanziós ellátással
2025.12.30-ig
Aquaworld Resort Budapest
70.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Hotel Bellevue Esztergom - Tavaszi előfoglalási akció
Tavaszi előfoglalási akció
2024.06.16-ig
Hotel Bellevue Esztergom
70.467 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Visegrád - Wellness kikapcsolódás
Wellness kikapcsolódás
2024.12.22-ig
Hotel Visegrád
99.360 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval