2025. szeptemberben, egyedül járt ittÉrtékelt: 2025. szeptember 21.Ajánlom a helyet másoknak is!
Puritán street food bisztró a Bükkös-patakon átívelő híd mellett, az Evangélikus templomnál. Gyakorlatilag innen kezdődik a fő sétálóutcája Szentendrének, ahol szezonban hömpölyög a turista tömeg, egymást követik a világ minden tájáról érkező vezetett csoportok. A bejárat nem a Dumtsa Jenő utcáról, hanem mögötte, a Kucsera utcáról nyílik. Szomorúan konstatáltam, hogy a velük szemben lévő sushi étterem már nem működik, a helyét a Little Rome vette át, amely nevét meghazudtolóan nem vagy nemcsak olasz, hanem inkább nemzetközi ételeket kínáló vendéglő. Viszont a szeparált árnyas teraszukat közösen használják a Platnival. Ez hasznos információ volt, hiszen a Platni belterében mindössze két bárszékes magas asztal van, és meglehetősen szűkös a hely, nemcsak kényelmetlen.
Az étel kínálat a falon lévő táblákon olvasható. Sajnos a fantázianevekből nekem nem állt össze, hogy melyik mit jelent, s mit tartalmaz. Egy fotókkal illusztrált étlap azért jól jönne. Cserébe a kedves, szorgos, mindenes egyszemélyes pultos-szakács-kasszás hölgy mindenről részletesen tájékoztatott.
Vannak kézműves hamburgerek (2690-4190 Ft), kolbásztálak (3690-3990 Ft), gírosz (1590-1990 Ft), csibe, vega és halas boxok (1990-3490 Ft), köretként csónakburgonya (1490 Ft) és többféle szósz. Az én választásom a balkán burger lett - ha már Szentendre városát ennyire körbe lengik a több évszázados a szerb emlékek -, amely igazán kiadós volt. A lepénybe 3 nagy csevapcsicsa (mirelit), ajvár (bolti), feta sajt, sült hagyma, paradicsom és jégsaláta került. Elvitel esetén egy praktikus kartondobozba csomagolják az ételt, viszont szalvétát elfelejtettek mellé tenni. Evőeszköz is nagyon kellett volna hozzá, bár a pulton láttam, hogy voltak ezek a fehér ócska kínai műanyagok, de az sem volt a kis elviteles csomagban.
Ha itallal - Pepsi termékek - együtt kéred a burgert, akkor vannak akciós ajánlatok. Italok terén pár féle üveges és dobozos sört láttam a hűtőben: Dreher Gold, Dreher meggyes, Asahi, Peroni. A citromos Schweppes 790 Ft+50 Ft palackdíj. Kötelező szervizdíj nincs.
Összességében 4 pontot megért a hely, a leírt hibák, kényelmetlenségek ellenére.
Ételek / Italok:![]()
Kiszolgálás:![]()