20. helyezett városi Egyéb látványosság közül
Kategória Egyéb látványosság
Kerényi Jenő szoborpark Szentendre bemutatkozása
A szoborpark az egykori Kerényi Jenő Emlékmúzeum körüli parkban található, névadója Kerényi Jenő szobrász. A parkban az ő és más alkotók szobrai láthatóak.
A Kerényi Jenő szabadtéri, nyitott szoborpark a Japánkert közelében található. Kerényi Jenő Kossuth-díjas szobrászművész részben Szentendrén is élt és alkotott, s a ma már elhagyatott, lezárt pavilonban volt az emlékmúzeuma. A parkot az 1970-es években alakították ki.
Nekem nem igazán jön be ez a kissé elnagyolt, absztrakt, realista, modern világ, amit az ő művei képviselnek. A kiállított szobrok között látható az Anya gyermekkel, Lebegő nő, Furulyázó Faun, Lopják Európát (Bika hátán nőalak), Partizánemlékmű. A parkban tábla figyelmezteti a látogatókat, hogy nem szabad a szobrokra felmászni.