Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Csak az a díszítés ne volna!

Andante Hotel étterme SzentgotthárdAndante Hotel étterme Szentgotthárd a térképen

2017. októberben, gyerekekkel járt ittÉrtékelt: 2017. október 20.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
"Megmondom az őszintét" - a Kékfényben (több éve nincs tv-m, van még ilyen műsor?) így szokták a bűnözők hazugságaikat kezdeni. Nos - bár az utóbbi egy év legjobb kulináris élménye volt számomra - nem tudok ötöst adni. Egyetlen ok miatt: a hülye díszítési szokás elterjedése miatt. Erre később visszatérek, had csigázzam az olvasókat!
Szóval gyönyörű őszi kirándulóidőben felkerekedtünk, hogy Vazs megye déli-, a sötét Zala által már befolyásolt részén túrát ejtsünk. Ennek egyik állomásaként választottam az éttermet - az itteni ajánlások alapján.
A szálloda színvonalának megfelelően, ízlésesen berendezett, számomra ugyan kevésbé szimpatikus barna színben domináló berendezés, hozzá illő festés. A műbőr bevonat nincs kikopva, kiszakadva. Láthatólag takarítják, maximum két napos porréteg volt az ablakpárkányon. Az italrendelés után az illemhelyet is felkerestük. Szépen berendezett, de kevésbé praktikus. Kevés lámpa miatt sötét helyiség, nagyobb baj, hogy a kézmosó kéttenyérnyi. Még a leggondosabb odafigyelés mellett is mellécsöpög a víz.
Két pincért láttunk, akik a több helyiségből álló egységet szolgálták ki. Nem volt egységes ruhájuk, mégis látszott, hogy ők a pincérek. Mindkettő udvarias volt, intézték az étel és italrendelést. A vendégkörből kiderült, hogy nem a legdrágább helyen járunk, azaz a középosztály (mint mi is) megengedhet magának ilyen helyen való étkezést.
A rendelés után szerintem a vendégek létszámának és a friss készítésnek megfelelő időtartamot kellett várnunk az ételre. Persze erről más a véleménye gyermekeimnek.
A rendelt adagok mennyiségre és fő ízre megfeleltek. A srácok szokásos rántott sajtos történetéhez az áfonyalekvár itt inkább dzsem jellegű volt. Az általam az őszi-téli kínálatról rendelt bőrös malacsült, lila párolt káposztával és burgonyával kiválóan sikeredett, bőséges volt. A hús szétomlott a tányéron, a káposzta pedig kellően édeskés volt. Itt jön a de, ami miatt lepontoztam. Miért kell egy ilyen kiválóan megkomponált ételt tönkretenni a következő, díszítésnek szánt vackokkal: pfefferoni, paradicsom, és csalamádé (!). Az édeskés vöröskáposztára rápottyintva a savanyú káposzta. WTF? Hozzáteszem még, hogy a koktélparadicsomot, melyet a hús tetején helyeztek el kettévágva, az elején bekaptam: narancsíze volt! Azaz valószínűleg azzal a késsel vágták ketté, amellyel a rántottvacak díszítésére szolgáló narancsot vágták. Nos, kérem kedves olvasóim döntsék el, hogy felháborodásom és lepontozásom mennyire jogos!
Egy dolgot tennék még hozzá. A szálloda honlapja áttekinthetetlen, az étlapot alig találtam meg, valamint ez az őszi-téli kínálat nem is szerepelt rajta.
Az ötösért a szemetet kérem eltakarítani az ételekről!
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:
Tisztaság:Kiváló

Andante Hotel étterme további értékelései

2022.12.30a párjával
Szörnyű
Évekkel ezelőtt jártunk már itt és a jó emlékek miatt választottuk ezt a helyet úton hazafelé. Hiba volt. A felszolgálás villám gyors és udvarias, de a pozitívumok ennyiben ki is merültek. Az ételekről jót és szépet nem tudok írni. Csúnyát pedig nem akarok. A feltöltött kép magáért beszél....
2016.11.18üzleti partnerrel
Kiváló
Városunk legjobb étterme.Üzleti megbeszélés alkalmával tölöttem el egy kiváló estét ezen a helyen.Szép,igényes kialakítás,modern de mégsem túl tolakodó.Étlapjuk ízlésesen elkészített,megfelelő választék.Személyes kedvencem a tökmagolajos juhtúróval töltött pulykamellük.Ár/érték arányban szintén...
2016.08.28kollégákkal
Szentgotthárdon a fürdő közelében van. Hangulatos, a hátsó terasz nagyon tettszett. A kiszolgálás kedves, de átlagos volt. Bélszint ettem mediumra sütve. Finom volt, úgy volt megsütve ahogy annak lennie kellett. Hatalmas adag. A hozzá adott libamáj is nagyon jól volt megsütve, a gomba egyszerűen...
Népszerű szállások a környéken
Gotthard Hotel Szentgotthárd - Senior 55+ ajánlat fürdőbelépővel
Senior 55+ ajánlat fürdőbelépővel
2024.12.23-ig
Gotthard Hotel Szentgotthárd
42.120 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Hotel Írottkő K?szeg - Senior pihenés az Alpok lábánál
Senior pihenés az Alpok lábánál
2024.12.24-ig
Hotel Írottkő K?szeg
85.000 Ft / 2 fő / 3 éj-től félpanzióval
Thermal Hotel Balance Lenti - Senior hétköznapok fürdőbelépővel
Senior hétköznapok fürdőbelépővel
2024.12.24-ig
Thermal Hotel Balance Lenti
107.820 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval