Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Többnevű hely

Fegyver kiállítás SzigligetFegyver kiállítás Szigliget a térképen

Érdekes 2022. júliusban, a párjával járt ittÉrtékelt: 2022. július 21.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A neten hívják ezt sok mindennek, vártörténeti kiállításnak, várgalériának, korok fegyvereinek, de a lényeg, azt hiszem, hogy ugyanarról a helyről van szó. Volt is nagy örömködés, amikor kiderült, hogy egykori kedves kolléganőm Budapestről a személyzet itt. Kaptunk is azonnal plusz információkat, filmvetítést, mindent, kicsit élőbbé vált a rideg kiállítótér. Amúgy a film a vártörténet, az emeleten, azaz a tetőtérben a fegyverek meg leginkább íjak és nyilak, de hiába, a magyar valami pusztai nomád nyilas nép, hát ezért is. Az íj, mint fegyver végigkíséri a történelmünket az ókortól napjainkig. Minden földrészen előfordul, bár azt hiszem, Ausztráliában nem ezt használták, inkább a bumerángot. De az íj is, meg a nyíl is természetesen koronként és vidékenként változik, fejlődik. Erről szól - többek között - ez a kiállítás is, ami az ismertetők szerint egyedülállóan gazdag gyűjtemény.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Fényképek (21)
Fegyver kiállítás Szigliget - EgyébFegyver kiállítás Szigliget - BelsőFegyver kiállítás Szigliget - BelsőFegyver kiállítás Szigliget - BelsőFegyver kiállítás Szigliget - BelsőFegyver kiállítás Szigliget - BelsőFegyver kiállítás Szigliget - BelsőFegyver kiállítás Szigliget - BelsőFegyver kiállítás Szigliget - BelsőFegyver kiállítás Szigliget - BelsőFegyver kiállítás Szigliget - BelsőFegyver kiállítás Szigliget - BelsőFegyver kiállítás Szigliget - BelsőFegyver kiállítás Szigliget - BelsőFegyver kiállítás Szigliget - BelsőFegyver kiállítás Szigliget - BelsőFegyver kiállítás Szigliget - BelsőFegyver kiállítás Szigliget - BelsőFegyver kiállítás Szigliget - BelsőFegyver kiállítás Szigliget - Külső képFegyver kiállítás Szigliget - Egyéb

Fegyver kiállítás további értékelései

2023.08.18gyerekekkel
Időpazarlás
Nem volt nyitva, pedig fő szezonban voltunk ott. Se egy tábla, hogy ebéd idő lenne. Az interneten és egy közeli táblán 9-17ig lett volna nyitva. Mi augusztus 18-án, pénteken 13.00kor voltunk ott.
Népszerű szállások a környéken
Kardamom Apartman Szigliget - November 1.
November 1.
10.31-11.03.
Kardamom Apartman Szigliget
75.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től ellátás nélkül
Holiday Hotel Csopak - Előrefizetési kedvezmény
Előrefizetési kedvezmény
05.31-09.08.
Holiday Hotel Csopak
27.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Villa Plattensee Vonyarcvashegy - Legjobb ár
Legjobb ár
2024.09.29-ig
Villa Plattensee Vonyarcvashegy
25.080 Ft / 2 fő / éj-től büféreggelivel