Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Hasábkrumplit ne!

Piccolo Club Étterem SzombathelyPiccolo Club Étterem Szombathely a térképen

Átlagos 2017. januárban, gyerekekkel járt ittÉrtékelt: 2017. február 10.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A helyről én írtam az első értékelést, jó egy évvel ezelőtt. Nagyon felkapott lett, köszönhetően a jó árazásnak, valamint az alkalmanként remek ételeknek. Mi is visszatérők vendégek vagyunk, ugyanakkor kiemelném, hogy kritikám soha nem fojtom magamba.
A felkapottság nem változott. Aki rossz időpontban érkezik tipródhat a söntés pult előtt, mint a szarógalamb. Így van ez télen, de még nyáron is, amikor ráadásul a kerthelyiség kinyit, kb. 20 ülőhellyel.
A személyzet törzsgárda tagokból áll. A főszakács ("menümester"), egy pincér és egy pincérnő állandó, valamint a söntéspultba beállított talán tanuló lány is ismerős arc. A többiek jönnek-mennek. Udvariasság, kedvesség a pincérekben nem hiánycikk, sőt egy kis viccelődésre is futja.
Ami negatív változás szembeötlő, az a tisztaság. Ennek egy része tulajdonítható a tömegétkeztetésnek, ehhez kapcsolódóan a türelmetlen vendégekhez. Többször ételmaradékos az asztal, a föld. Az asztalok időnként ragacsosak az italoktól. Ez utóbbi számomra kicsit talányos, hiszen tapasztalatom alapján a vendégek legalább 2/3-a vizet vagy szódát iszik.
Az ételek minősége hullámzó. A frissensültekkel nincs alapvető probléma. A nem hús-levesek igazán különlegesek, kiváló ízvilágúak. A legutolsó alkalommal a feleségemnek felszolgált, a natúr pulykamellhez szervírozott leveszöldség minőségileg sem főttnek, legfőképp nem zöldköretnek nevezhető - ebben egyetérthetünk, ugye? A chilis bab nem volt csipős, még a tetejére szelt zöld csípőspaprikától sem. Méretében aznap gyerekadagnak látszott, így jobb híján lekvároskenyérrel laktam jól aznap. A kenyér a babhoz volt, a vazsiasan "áfonyalegvár" a gyerekek rántottsajtjához járt. Ez utóbbi finomra sikerült, mindkét csemete elpusztította. Rizzsel, mert megtanultuk, hogy hasábot ezen a helyen nem kérünk. Nem tudunk rájönni, mitől olyan vacak. Egy hónapra előre le van sütve és mindig mikrózzák? Esetleg olyan alacsony hőfokon sül, hogy inkább szétázik, mint a tészta? Talány. A milánói borda mindig mentsvára lehet a betérőnek, ha nem talál a menüsoron ínyére valót.
Akinek a Piccolo ízvilága bejön, de nem szereti a tömeget, házhoz is rendelheti az ételeket. A reggel feladott rendeléseket 10 órától már szállítják ki. (Talán ez lehet a hasáb titka?)
A mellékhelyiség tisztaságával nincs gond, bátran használható. Ha megtalálja az ember a villanykapcsolót, és télen gyorsan végez, nehogy odafagyjon.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Átlagos
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:
Ár / érték arány:
Tisztaság:Gyenge

Piccolo Club Étterem további értékelései

2015.11.11barátokkal
Gyenge
Osztálytalálkozó alkalmával jártam a helyen. Az ételek kisvendéglői szint alattiak, az italválaszték nagyon szegényes. 1 fajta csapolt sör, Varga pincészet "borai", minimális röviditalválaszték. A hiányosságokat a lelkes felszolgálás sem tudta palástolni. Szerencsére az este hangulata nem a...
2015.10.16egyedül
Kiváló
Egyszer az uszodában találtam az étterem heti menüjéről egy a4-es szórólapot. Mivel itthon épp nem volt meleg étel, gondoltam elérkezett az idő, hogy kipróbáljam. Sajnos az ittjartam.hu-n nem találtam, próbáltam rákeresni az interneten az utcanév alapján, de csak egy korábban megszűnt kínai...
Népszerű szállások a környéken
P4W Hotel Residence Szombathely - Napi árak reggelis ellátással
Napi árak reggelis ellátással
2024.08.19-ig
P4W Hotel Residence Szombathely
27.500 Ft / 2 fő / éj-től reggelivel
Vulkán Wellness Hotel és Kemping Celldömölk - Kikapcsolódás nyugdíjas kedvezménnyel
Kikapcsolódás nyugdíjas kedvezménnyel
2024.06.14-ig
Vulkán Wellness Hotel és Kemping Celldömölk
66.092 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Ensana Thermal Sárvár - Wellness élmények előfoglalással
Wellness élmények előfoglalással
2024.11.01-ig
Ensana Thermal Sárvár
75.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től bőv. félpanzióval