Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Őszi ebéd napsütésben

Tóvendéglő SzombathelyTóvendéglő Szombathely a térképen

2015. novemberben, a párjával járt ittÉrtékelt: 2015. november 2.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Egyszer már jártam a fenti különteremben, nagyrendezvényen. Mivel abból nem sok (jó) tapasztalatot szereztem, most itt az alkalom a friss élményeket megosztani. Egyébként egyszer még a régi helyen jártunk, négyzetes asztalokkal, faszékekkel berendezve, pöttyös 20X20-as járólappal.
Mai látogatásunk gyönyörű, őszi napsütésben volt, de sajnos kinti fogyasztáshoz már nem volt elég meleg. A második üvegajtón bejutáshoz az egyik pincérhölgy elénk jött, beinvitált minket. (itt jegyzem meg, hogy bár az étterem akadálymentesített a babakocsi, kerekesszék feljuttatásához a rámpán annak lejtésszöge miatt nagy erőkifejtésre, majd az üvegajtóhoz manőverezéshez a kihelyezett cserepes virág miatt legalább "C" kategóriás jogosítvány kell.)
Odabent szép, jó minőségű, rattan utánzatú székek és fa asztalok, többségében négyes és kettes elosztásban, valamint néhány textilbőr bevonatú pad. Éles kontraszt az asztalokra kihelyezett élő vágott virág és a legolcsóbb, Tork márkájú, talán csontfehér tányéralátét. Összességében hangulatos és harmonikus a jó panorámájával, a nagy üvegfelületeivel. A tisztaságra legszívesebben négy és feles értékelést adnék. Látszik a törekvés, hogy a kifejezetten nagy térben rend és tisztaság legyen, valamint ottjártunkkor épp a leveleket gereblyézte, és a diszkútból, szökőkútból szedegette ki azokat a gondnok. Az elhúzható üvegajtó előtt, az asztal mellett azonban jól látható piszok volt.
Néhányan voltak az étteremben, láthatóan törzsvendégek, köztük nagyhangú "menőgyerekek" félliteres szódáspohárral.
Mivel a menü megfelelő volt számunkra, ezt választottunk. Így az étlapot nem is néztük meg, továbbá az étterem honlapján sem olvasható igazán. Csupán néhány helyen van feltüntetve az ár, így nem tudom eldönteni, hogy vajon, csak azokból lehet-e valójában rendelni? Nem szép dolog ez egy TOP100-ban lévő étteremtől.
A fogyasztott ételekről néhány szó. A húsleves csodaszép négyzet alakú tányérban lett felszolgálva, finomra szaggatott nudlival, sárgarépával és egész fekete borssal. Egész jó íze volt. A főétel rántott borda volt krumplipürével. A hús igazán frissen sült, kifejezetten jó ízű volt. A krumplipürét inkább mondanám apróra törtnek, mint pürének, kissé sótlan volt. Így tűnt fel, hogy a kétszemélyes asztalokon nem volt sótartó (és borsszóró). Hozzá káposztasalátát adtak, mely egyáltalán nem tocsogott az ecettől és köményt sem tartalmazott. Számomra egyértelműen az étkezés fénypontja volt! A menü nekem kevés volt, jólesett otthon az előző napi maradékot elfogyasztani. Az ár a helyhez képest elenyésző volt.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:
Ár / érték arány:Kiváló
Tisztaság:

Tóvendéglő további értékelései

2018.08.13a párjával
Kiváló
Szombathelyen kevés olyan hely van, ahol igazán nívós, nem megszokott ételeket lehet enni. A Tóvendéglő az egyik ilyen, bár sokan félnek az új ízektől. Konyhájuk évek óta európai színvonalú. Igaz,aki hagyományos ételt szeretne enni,az ne ide jöjjön. A magam részéről örülök, hogy kerülik a...
2018.07.30gyerekekkel
Évek óta Szombathelyen élünk, de eddig még csak hallomásból ismertük a Tó-vendéglőt, illetve természetesen tudtuk, hol található. Összességében azt mondhatom, hogy egy picit többet vártunk a helytől. Egy nyári napon a teraszon ebédeltünk, ami az esti kivilágítások alapján messziről szebbnek tűnt....
2017.04.16gyerekekkel
Szombathelyen nyaraltunk a családdal, a Kalandvárosban töltött játszóterezés után kerestünk a közelben éttermet. Mivel az étterem belső részében 2 esküvőt is tartottak aznap este (a földszinten, illetve az emeleten), így csak a teraszon tudtak helyet biztosítani, de ez nem volt probléma...
Népszerű szállások a környéken
P4W Hotel Residence Szombathely - Napi árak reggelis ellátással
Napi árak reggelis ellátással
2024.08.19-ig
P4W Hotel Residence Szombathely
27.500 Ft / 2 fő / éj-től reggelivel
Hotel Írottkő K?szeg - Senior pihenés az Alpok lábánál
Senior pihenés az Alpok lábánál
2024.06.24-ig
Hotel Írottkő K?szeg
69.000 Ft / 2 fő / 3 éj-től félpanzióval
Hunguest Bük Bük, Bükfürdő - Senior ajánlat félpanzióval
Senior ajánlat félpanzióval
04.01-05.29.
Hunguest Bük Bük, Bükfürdő
157.920 Ft / 2 fő / 3 éj-től félpanzióval