Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Mindent a gyerekes családokért, és ez nem csak szlogen itt

Hunguest Hotel Pelion TapolcaHunguest Hotel Pelion Tapolca a térképen

2014. júliusban, gyerekekkel járt ittÉrtékelt: 2014. augusztus 11.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Idén nyáron jártunk itt legelőször egy hétre, neten foglaltunk. A választásnál fő szempont volt, hogy kényelmesen elférjünk 3 kisgyerekkel és helyileg a Balaton-felvidéket preferáltuk. Előzetesen több ismerősünk ajánlotta, dicsérte a hotelt.
Összességében mi sem csalódtunk, de úgy gondolom, néhány kisebb változtatással még jobb, szuperebb lehetne ez a hely (akár 5 szívecskés is).
A szállodában gyakorlatilag teltház volt, de az épület előtti nagy, ingyenes parkolóban mindig volt hely.
A recepción a becsekkolás és kulcsfelvétel gyorsan, flottul ment, viszont a fizetés körül akadt némi kalamajka, az egyik recepciós ugyanis nem tudta a kártyás fizetést kezelni. Ráadásul még egy plusz kávét is felszámolt volna, ami nem a mi fogyasztásunk volt, de észrevettem és töröltettem (nem a mi nevünkre szólt és nem is mi írtuk alá). De szerencsére másnap egy másik hölgy gond nélkül megoldotta pillanatok alatt a fizetést.
Ami nekem nagy negatívum volt, hogy az összesen 4 lift (2-2 mindegyik szárnyban) közül 1 már az érkezésünkkor is rossz volt, majd az 5. napon még egy lift elromlott és csak a rákövetkező napon javították ki. Ennek az volt a következménye, hogy a wellness részt csak lépcsőn lehetett elérni, és az éttermet is csak az egyik szárny felől (-1 szinten vannak).
A wellness nagyon klassz, igazi gyerekbarát, bent 4 db medence van, 1 a bébiknek (40 cm-es), de a másik 3-ba is be tudnak menni a gyerekek is (90 cm-es). Az egyik benti medence egy kis átjárón összeköttetésben van a kinti élménymedencével. Az itt lévő hídra végig nem lehetett felmenni, meg voltak törve rajta a lécek. A wellnessben többet kéne törölni a vizet, mert nagyon sokszor nagyon csúszós, vizes volt a padló, a gyerekek közül többen elestek.
Kint van még egy úszómedence, mini golf pálya (ingyenes, de már eléggé kopott, elnyűtt), 2 trambulin és egy kalózhajó mászóka. Ez sajnos a tűző napon van, nincs árnyék, így ide csak este vagy korán reggel lehetett lemenni. És rengeteg szép zöld, gondozott parkos terület, ahol lehet sétálni, üldögélni, ez nagyon hangulatos.
Bent van egy játszószoba este 7-ig, naponta kreatív programokkal, folyamatos felügyelettel.
A wellness "felnőtt" része is 21 óráig van nyitva, jó lenne kicsit tovább, hogy a gyerekes szülők az altatás után még esetleg le tudjanak menni a szaunába, nekem sajnos nem jött össze.
A gyógybarlang a szálló alatt egyedülálló, de sajnos vasárnap nincs nyitva, a többi napon pedig csak délután 13-tól 18-ig. Masszázs is van, előre be kell jelentkezni és meglehetősen drága (drágább mint Budapest belvárosában).
A szobánk a legfelső szinten, a 4. emeleten volt, 2 egybenyíló szoba, kádas fürdőszoba, az erkélyek a medencékre és a kertre néztek, de az egész várost és a környező hegyeket is jól lehetett látni, légkondi, minibár, nagy szekrények, sok pakolási lehetőséggel. A TV elhelyezése egy kerek forgóasztalon van, ez kisgyerekekkel nem túl biztonságos, féltettem, nehogy leessen a tévé onnan, ha meglökik a gyerekek (stabilabb lenne a falra felszerelni). Ingyenes wi-fi és kábeles net is van, tökéletesen működött a szobában, az íróasztalon lehetett becsatlakozni. Hajszárító, széfbox is van.
A reggelitől nem voltam elájulva, nagy helyen látszólag sok étel, de sok ismétlődéssel. A gyümölcslé vizezett gépi, a kávé ugyancsak. A teák választéka jó volt (Dilmah filteres). Péksütemény választék bőséges volt, a sajt és a felvágottak felhozatala gyengébb. A melegpultnál minden nap hasonló, szokásos dolgok voltak (rántotta, virsli, kolbász, stb.), gyerekeknek minden nap volt tejbegríz vagy tejberizs, és 4 féle cornflakes. Az asztalok egy része nagyon távol van az ételpulttól, így rengeteget kellett gyalogolni az asztaltól/-ig. 10-ig volt reggeli (hétvégén 11-is), de 30-40 perccel a zárás előtt már nagyon le voltak fosztva a pultok. Friss gyümölcsök mindig voltak, a zöldség választék viszont egysíkú volt.
A vendégek egy része nem volt közösségi lény, hogy így fogalmazzak, főleg az oroszok, akik sokat hangoskodtak, pl. hajnalban az erkélyen, liftben tolakodtak, nem tudtak köszönni, stb., de ez nem a szálloda hibája. Néhányan foglalták a napozóágyakat a medence körül, de ennek nem igazán volt értelme, mert bőven elegendő volt belőle.
Amikor kértünk takarítást, mindig jöttek a hölgyek, kedvesek voltak a gyerekekkel. A szobához rengeteg törülközőt adtak, bentit és kintit is, el sem tudtuk őket használni.
A végére még egy pozitívum check-out 12:00 órakor, és még utána is ott lehet maradni ingyenesen a wellnessben.
Összességében mindenképpen ajánlom!
Milyennek találod ezt az értékelést?
Személyzet:Kiváló
Tisztaság:
Ár / érték arány:
Kényelem:
Szolgáltatások:Kiváló
Étkezés:Átlagos
Elhelyezkedés:
Fényképek (49)
Hunguest Hotel Pelion Tapolca - SzobákHunguest Hotel Pelion Tapolca - Medence/kertHunguest Hotel Pelion Tapolca - Medence/kertHunguest Hotel Pelion Tapolca - BelsőHunguest Hotel Pelion Tapolca - BelsőHunguest Hotel Pelion Tapolca - SzobákHunguest Hotel Pelion Tapolca - SzobákHunguest Hotel Pelion Tapolca - SzobákHunguest Hotel Pelion Tapolca - Medence/kertHunguest Hotel Pelion Tapolca - BelsőHunguest Hotel Pelion Tapolca - BelsőHunguest Hotel Pelion Tapolca - SzobákHunguest Hotel Pelion Tapolca - Szórakozás/SportHunguest Hotel Pelion Tapolca - WellnessHunguest Hotel Pelion Tapolca - SzobákHunguest Hotel Pelion Tapolca - BelsőHunguest Hotel Pelion Tapolca - WellnessHunguest Hotel Pelion Tapolca - Külső képHunguest Hotel Pelion Tapolca - Külső képHunguest Hotel Pelion Tapolca - Külső képHunguest Hotel Pelion Tapolca - SzobákHunguest Hotel Pelion Tapolca - Külső képHunguest Hotel Pelion Tapolca - Külső képHunguest Hotel Pelion Tapolca - BelsőHunguest Hotel Pelion Tapolca - Külső képHunguest Hotel Pelion Tapolca - WellnessHunguest Hotel Pelion Tapolca - Külső képHunguest Hotel Pelion Tapolca - Külső képHunguest Hotel Pelion Tapolca - WellnessHunguest Hotel Pelion Tapolca - BelsőHunguest Hotel Pelion Tapolca - Medence/kertHunguest Hotel Pelion Tapolca - Szórakozás/SportHunguest Hotel Pelion Tapolca - BelsőHunguest Hotel Pelion Tapolca - Külső képHunguest Hotel Pelion Tapolca - BelsőHunguest Hotel Pelion Tapolca - Külső képHunguest Hotel Pelion Tapolca - VendéglátásHunguest Hotel Pelion Tapolca - VendéglátásHunguest Hotel Pelion Tapolca - Külső képHunguest Hotel Pelion Tapolca - Szórakozás/SportHunguest Hotel Pelion Tapolca - VendéglátásHunguest Hotel Pelion Tapolca - VendéglátásHunguest Hotel Pelion Tapolca - VendéglátásHunguest Hotel Pelion Tapolca - VendéglátásHunguest Hotel Pelion Tapolca - VendéglátásHunguest Hotel Pelion Tapolca - VendéglátásHunguest Hotel Pelion Tapolca - VendéglátásHunguest Hotel Pelion Tapolca - VendéglátásHunguest Hotel Pelion Tapolca - Vendéglátás

Hunguest Hotel Pelion további értékelései

2024.04.17a párjával
Kiváló
Nagyon szép hely, jól éreztük magunkat. Finom ételek voltak. Jó a fürdő is. Szépek a szobák. Kedves a személyzet. Jók a programok a szállodában. Szép helyen van, Tapolca is nagyon szép. Sokat lehet sétálni, kirándulni. Szép a tavas barlang. Adhatna a szálloda ajándékba belépő jegyet a tavas...
2024.04.14a párjával
Az étteremben az ételek nagyon finomak és változatosak.Az ízekre sokáig fogunk emlékezni.A gyógybarlang nyugalma is nagyon tetszett nekünk.Egy negatívum volt,az utolsó nap mindkét szomszédos szobában éjfél után is hangoskodó a továbbképzésen részt vevő vendégek voltak.A szállodának nem a pihenni...
2024.04.07gyerekekkel
Mivel az unokánkkal voltunk a tavaszi szünetben, hiányoltuk a játszóteret, elhanyagolt állapotban, lezárva találtuk. Igen foglalkozás, gyerekprogram sok és jó volt, de az egyéni tevékenységhez egy gyerekbarát helyen az udvari, használható játszótér elengedhetetlen. Illene a szobákhoz tartozó...

A Hunguest Hotel Pelion legnépszerűbb csomagjai

Hunguest Hotel Pelion Tapolca - Pelion tavaszi hétköznapi akció (min. 2 éj)
Pelion tavaszi hétköznapi akció
77.197 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
2024.06.13-ig
Hunguest Hotel Pelion Tapolca - Kedvezményes ajánlat teljes előrefizetéssel (min. 2 éj)
Kedvezményes ajánlat teljes előrefizetéssel
74.214 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
2024.12.20-ig
Ezek a szállások is érdekelhetnek
Hunguest Hotel Panoráma Hévíz - Kényeztető pihenés Hévízen Tófürdő belépővel
Kényeztető pihenés Hévízen Tófürdő belépővel
2025.05.01-ig
Hunguest Hotel Panoráma Hévíz
63.147 Ft / 2 fő / 2 éj-től kiváló félpanzióval
Caramell Premium Resort Bük, Bükfürdő - Caramell a legjobb áron
Caramell a legjobb áron
2024.12.23-ig
Caramell Premium Resort Bük, Bükfürdő
92.480 Ft / 2 fő / 2 éj-től kiváló félpanzióval
Hotel Karos Spa Zalakaros - Karácsony
Karácsony
12.23-27.
Hotel Karos Spa Zalakaros
79.800 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval