DEndre: Hat szívecske - Majoros Pincészet Tarcal

Hová utazol mostanában? Válassz az Ittjártam.hu segítségével!    Őszi akciók >>  |  Wellness >>  |  Karácsony >>  |  Szilveszter >>

Majoros Pincészet Tarcal értékelése
8. helyezett a 12 tarcali étterem közül

Értékelést írta:
31 szállásértékelés 311 városban járt
2854 étteremértékelés 1583 hasznos szavazat

Ajánlom a helyet másoknak is!

Hat szívecske

2018. áprilisban, a párjával járt itt
Értékelt: 2018. december 8.
Ahhoz, hogy első számú borvidékünknek, Tokajnak a bortermő települései olyan pezsgést mutassanak mint Villány, elengedhetetlen, hogy magas minőséget képviselő kispincészetek tucatjai tartsanak nyitva az érdeklődők számára.
Tarcalon ezen mintaadó pincészetek egyike Majoros Lászlóé. A pince mellett működő borozó szezonban tart nyitva, de a borász egész évben fogadja előzetes bejelentkezés alapján a vendégeket. S nemcsak csoportokat: akár két fő kedvéért is kinyitja a pinceajtót. A borozó hangulata egyedi és szeretnivaló, az egyik falon újrahasznosított tárgyakból készült képzőművészeti alkotások, a másikon a család borászati múltját dokumentáló oklevelek és egy régmúlt idilli időszakot elénk varázsoló archív fényképek.
Az árak értékarányosak, sőt, kifejezetten kedvezőek, mint a borász elmondta, a célja az, hogy a vendég úgy érezze, hogy akár többet is adott volna a nemes nedűért. A borpalettán minden fontos hegyaljai irányzat megtalálható kitűnő minőségben, reduktív muskotály száraz és félédes iskolázásban, van száraz birtokboruk, több kiemelkedő dűlőszelektált furmintjuk és hárslevelűjük, kései szüretelésű édes boruk, édes és száraz szamorodnijuk, valamint a világ legjobb édesboraival sikereséllyel versenyeztethető aszújuk. Tartanak kitűnő kézműves sajtokat, s a sofőrök sem kell feltétlen vizet igyanak, kínálnak mustot, szörpöket, teát és kávét is.
Mi egy, a pincészet teljes borpalettáját bemutató kóstolóra jelentkeztünk be. Összefoglalóan annyit mondhatunk, hogy életre szóló élménnyel távoztunk.
Ajánljuk a pincészetet illetve annak borozóját minden minőség-orientált borturistának, de legfőképpen azoknak, akik értékelik a borok mellé járó szakavatott és lelkes kalauzolást.

Ennyire tetszett: Kiváló
Ételek / Italok: Kiváló
Kiszolgálás: Kiváló
Hangulat: Kiváló
Ár / érték arány: Kiváló
Tisztaság: Kiváló

Fényképek:
Hat szívecske - Majoros Pincészet Tarcal
Hat szívecske - Majoros Pincészet Tarcal
Hat szívecske - Majoros Pincészet Tarcal
Hat szívecske - Majoros Pincészet Tarcal
Hat szívecske - Majoros Pincészet Tarcal
Hat szívecske - Majoros Pincészet Tarcal

Az értékelést az Ittjártam.hu egy regisztrált felhasználója írta, és nem feltétlenül tükrözi az Ittjártam.hu véleményét.

Hasznos volt ez az értékelés?    Igen Nem

Szeretnéd követni DEndre felhasználót?    Igen

Cím
3915 Tarcal
Téglagyári pincesor

Vélemények DEndre felhasználótól

2021. január 17.
A Pátzay borhotel éttermét a véletlen folytán ismerhettük meg. Egy régi jóbarátommal jártunk a szomszédos Laposa borteraszon iszogattunk, s amikor kimentem az autóhoz valamiért, esteledvén, a Pátzay borhotel fényeire lettem figyelmes. Gondoltam, nézzük meg, mi is van ott. Kiderült, hogy konyha...

2021. január 17.
Vannak érdekes véletlenek. Egyik októberi vasárnap egy szakmai rendezvényen megismerkedik az ember a Laposa birtok borteraszának séfjével, majd következő vasárnap a konyháján eszik, annak köszönhetően, hogy a célbavett zalaegerszegi étterem zárva van. Ha az ember nem mehet Nyugatra, akkor megy...

2021. január 17.
Többezer értékelésem a tanú rá, nem várok el extrákat, nem helyeslem például, ha a pincér munkaidőn túl kell üljön a vendég miatt, az meg vígan mulatozik s úgy fogja fel, hogy ez a szakmával jár. A pincérnek nem dolga záróra után bent maradni. De azt sem fogadom el, ha záróra előtt nem engednek...