Érdekes
2025. augusztusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2025. augusztus 20.Ajánlom a helyet másoknak is!
Máriácska kegyhely a Mátrában is van, Mátrafüred mellett, szóval ez a kicsinyítőképzős kegyhelyecske nem egyedi eset. De hát ez itt Tatárszentgyörgyön van, a falu meg leginkább a cigánygyilkosságokról híresült el. Nagyon csúnya eset, főleg, hogy egy kislányt is lelőttek a támadók. Már párszor kerestem Tatárszentgyörgyön, hogy ennek van-e valami nyoma, helye, emlékműve, talán ugyanúgy, mint például az olaszliszkai esetnek van, de nem találtam nyomát. Budapesten régebben többször megemlékeztünk erről romaszervezetekkel, itt nem. Viszont van a falu szélén egy ilyen Máriácska nevű emlékhely, noha semmi legenda nem fűződik ide, hogy itt járt volna Mária. A megközelítő magyarázat, hogy ez a Visy József nevű kántor földje volt, aztán volt itt korábban egy máriás faszobor, annak a helyére csinált egy új kegyhelyet a föld birtokosa. Nyolcvan éve ennek. Itt áll a fura kis kemence-szerű valami, kis ajtaja van, kinyithatod, benne Mária, de nem egyedül, hanem az ismert Pietá elrendezésben, Jézussal. Most így belegondolva... talán ez a Jézus jelentheti az ártatlan cigány áldozatot.
25.000 Ft / 2 fő / éjtől reggelivel
Hotel Imperial Gyógyszálló Kiskőrös