Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Étterem teszt 234.- Jani és a komp, ebéd Tiszacsegén

Tiszacsegei Halászcsárda TiszacsegeTiszacsegei Halászcsárda Tiszacsege a térképen

Kiváló 2018. szeptemberben, családjával járt ittÉrtékelt: 2018. szeptember 22.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Tiszacsege ezzel került be az országos médiába,no meg azzal,hogy a király is idejár halászlét enni.
Szombat van,szokásos családi ebéd,kivételesen ráérünk,nézzük meg, hogy van Jani.

Autózunk 58 kilométert,majd viszonylag kényelmesen parkolunk. Második nekifutásra,mert asztalfoglalás csak fél egyig van,a multkor ez nem jött össze,most igen. A telefontájékoztatás szerint akkora a tömeg,hogy ajtónálló szólit be ha van üres asztal(mármint délután). Foglalt asztalunk vár és ,,asztalos,, emberünk már akkor nyújtja az étlapot,mielőtt széket ,,fogok,,.
A teraszon ülünk le,jól tettük,tágasabb a hely. Érkezés 12,30-kor. Szembetűnő a személyzet rutinja. A lépcsőn van a harcálláspont,4-en öten állnak ott,lásd fotó,ahogy belép a vendég azonnal lecsapnak rá,asztalt étlapot kap,igy kell. Felkészült társaság,és hosszú idő óta először,létszámban és vendégmenedzsmentben is erősek.

Az étlap nem túlzó,viszont választékos,főleg a halételekre fókuszál,de hát halászcsárdában vagyunk. A megrendelt leves,6,5 perc alatt az asztalon,a zöld erős paprika itt természetes,egy percen belül hozza. Az italok perceken belül érkeznek,kitűnően hűtve.
Társaim szerint a halászlé kitűnő,kiemelik,hogy nem passzírozva,hanem húsdarabokkal tálalják,finom,ahogy az én húslevesem is gazdagon. Fél liter,tartalmas,forró,ahogy kell. Ízre is jó,bár ettem jobbat is. A főételek 12,57-kor az asztalon, konyha is a helyzet magaslatán. Újabb ,,szentségtörés,, mert sajttal,sonkával töltött csirkemellet kérek a halételek templomában,de megérte. Az adag ránézésre közepesnek tűnik,mire megeszem,már nem,mert igencsak tartalmas. A köretekbe sem tudok belekötni,a rizs jó,a krumpli nem ,,teszkógazdaságos,, ehető normál köret.
Emésztünk,közben megnézzük a videót,amint a Tisza jégzajlása elragadja a csegei kompot Janival együtt. Vajon hogy van Jani? Erre a kérdésre hamarosan választ kaptunk.

Új szín az étlapon,a zserbós palacsinta,vajon milyen lehet,ki kell próbálni. Csokis, diós töltelék mint kiderül,de finom,nem is drága. Ha már ennyit autóztunk,együk végig a menűt,ezért kávéval zárunk,jól tettűk,kitűnő,aromás kávé. A pincérek munkája kiemelendő. Azonnal ott vannak,leszednek,a rendelés perceken belűl érkezik,segítőkészen,gyorsan dolgoznak.
Közben folyamatosan érkeznek vendégek,jó 3/4-ed ház van.
Számla érkezik.26,200 ft,ebben 4 leves és 4 főétel van,mert elvitelre is csomagoltatunk egy ebédet. Az árak korrektek,egy filézett harcsa halászlé 2,000 ft,az én gazdag húslevesem 900,a sajttal-sonkával töltött csirkemell -körettel egyűtt - 2,600 ft,a desszert 680 ft,egy üveg Heineken 500 ft. Teljesen jó árak. Távozunk 13,40-kor. Étkezési idő 70 perc.

Ekkor jön a nap fénypontja,éppen befut a túlpartról a komp,s vele a mi hősünk, személyesen Jani!
Kiheverte a kalandokat,felújitott munkahelyet kapott,kezében - a fotón - nem Szent György lándzsája,hanem a komp sodronymerevitője látható. A kompkikötőben egy táblán olvasható Tiszacsege története,ezen 2017.február 13-a és Jani története
bővebben van tálalva mint Csege alapitása. Még megnézzük a 2 templomot és irány Debrecen.

Összegzés.

Jó volt ez a kiruccanás, Tiszacsegére,megérte. Az étterem futószalag üzemmódban működik,megfelelő létszám,nem kiemelkedő,de jó minőségű ételek,felkészült rutinos és vendégcentrikus személyzet,gyors konyha,III.osztályu helyen -még - nem túlzott árak,egy csárdához képest választékos étlap. Az étkezésnek van hangulata,kellő intimitása,nem lóg a nyakamba a szomszéd asztala. Kifogást mindenhol lehet találni,de az összkép alapján,még inkább a vendéglátásban - 200 teszt alapján - tapasztaltak szerint felfelé kerekítek.
Azért megjegyzem,ha egy hölgynek felszolgálunk egy italt,akkor azt illik felbontani és kitölteni! Egyébként jó hely,még (gasztro)királyi szemmel is.
Minősités: különösen ajánlott
Értékelés: 9/10 pont
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:
Ár / érték arány:
Tisztaság:
Fényképek (32)
Tiszacsegei Halászcsárda Tiszacsege - EgyébTiszacsegei Halászcsárda Tiszacsege - EgyébTiszacsegei Halászcsárda Tiszacsege - Étlap/itallapTiszacsegei Halászcsárda Tiszacsege - Étlap/itallapTiszacsegei Halászcsárda Tiszacsege - Étlap/itallapTiszacsegei Halászcsárda Tiszacsege - Étlap/itallapTiszacsegei Halászcsárda Tiszacsege - Étlap/itallapTiszacsegei Halászcsárda Tiszacsege - Étlap/itallapTiszacsegei Halászcsárda Tiszacsege - Étlap/itallapTiszacsegei Halászcsárda Tiszacsege - Étlap/itallapTiszacsegei Halászcsárda Tiszacsege - Étel/italTiszacsegei Halászcsárda Tiszacsege - EgyébTiszacsegei Halászcsárda Tiszacsege - Külső képTiszacsegei Halászcsárda Tiszacsege - Külső képTiszacsegei Halászcsárda Tiszacsege - Külső képTiszacsegei Halászcsárda Tiszacsege - Külső képTiszacsegei Halászcsárda Tiszacsege - EgyébTiszacsegei Halászcsárda Tiszacsege - EgyébTiszacsegei Halászcsárda Tiszacsege - EgyébTiszacsegei Halászcsárda Tiszacsege - Külső képTiszacsegei Halászcsárda Tiszacsege - BelsőTiszacsegei Halászcsárda Tiszacsege - BelsőTiszacsegei Halászcsárda Tiszacsege - Étel/italTiszacsegei Halászcsárda Tiszacsege - BelsőTiszacsegei Halászcsárda Tiszacsege - Étel/italTiszacsegei Halászcsárda Tiszacsege - Étel/italTiszacsegei Halászcsárda Tiszacsege - Étel/italTiszacsegei Halászcsárda Tiszacsege - Étel/italTiszacsegei Halászcsárda Tiszacsege - Étel/italTiszacsegei Halászcsárda Tiszacsege - BelsőTiszacsegei Halászcsárda Tiszacsege - Külső képTiszacsegei Halászcsárda Tiszacsege - Egyéb

Tiszacsegei Halászcsárda további értékelései

2022.07.29családjával
Kiváló
Nagyon hangulatos hely,gyors kiszolgálás,kedves személyzet.Az ételek pedig nagyon finomak. Csak ajánlani tudom.
2021.09.13a párjával
Gyenge
2021.09.08-án jártunk a halászcsárdában Nagy reményekkel tettünk meg 110 km-t. Vegyes halászlét fogyasztottunk és rántott harcsafilét vegyes körettel. A halászlé ízetlen halleves volt, ez nem halászlé. A rántott harcsafiléről: nem tudtam,hogy mit fogyasztok,mert a panírban keresni kellett...
2021.09.07a párjával
Kiváló
Hangulatos étterem. Halételekből kimondottan bőséges választék, elfogadható árakon. Az általunk rendelt fogások mindegyike finom, ízletes és bőséges volt. A kiszolgálás gyors, udvarias.
Népszerű szállások a környéken
Tiszacsegei Halászcsárda és Panzió Tiszacsege - Napi árak reggelivel
Napi árak reggelivel
2025.01.06-ig
Tiszacsegei Halászcsárda és Panzió Tiszacsege
23.700 Ft / 2 fő / éj-től reggelivel
Alfa Hotel Miskolctapolca - Pünkösd
Pünkösd
05.17-20.
Alfa Hotel Miskolctapolca
85.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től bőv. félpanzióval
Hotel Kumánia Kisújszállás - Nem csak a húszéveseké a világ ajánlat fürdőbelépővel
Nem csak a húszéveseké a világ ajánlat fürdőbelépővel
2024.05.31-ig
Hotel Kumánia Kisújszállás
91.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval