Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

ÁLLATOK ÁRNYÉKOT KERESVE

Kenguru Park TiszaderzsKenguru Park Tiszaderzs a térképen

Érdekes 2022. júliusban, a párjával járt ittÉrtékelt: 2022. július 7.
Nem ajánlom a helyet másoknak!
Hogy a most elmúlt hétvégét Tiszaderzsen töltöttük, annak a levendulázáson kívül a másik fő oka az volt, hogy megnézzük a nemrég megnyílt Kenguru Parkot. Bár lelkünk mélyén tiltakozunk a vadállatok bezárva tartása és ilyetén körülmények között való mutogatása ellen, annyira szeretjük őket, hogy a megnézésükről mégsem tudunk lemondani. És hát ugye a természetben, az eredeti élőhelyükön nem sok esélyünk van kengurukat, dél-amerikai papagájokat, kapibarát vagy a tündéri kis szurikátákat megfigyelni.
Vasárnap délelőtt mentünk az állatparkba, mint valami felnőtteknek is kijáró ajándék gyerekprogramra. Akkor éppenséggel nem volt sok látogató, a nagy melegben vélhetően a gyerekes családok is inkább strandoltak a Tisza-tónál. Másnap viszont, amikor arra jártunk, két kirándulóbuszt is láttunk a parkolójukban. Van és bizonyára lesz is érdeklődés a park iránt.
A tapasztalataink, az érzéseink leginkább úgy jellemezhetőek, hogy: vegyesek! Rend és tisztaság mindenütt, csak éppen természetes árnyék nincs sem a bentlakó állatoknak, sem a látogatóknak, mert talán csak két kisebb, ritkás lombú fa van az egész területen. A látogatók, amíg ott vannak, csak kibírják, és nekik van fedett, kulturált büfé is, ahol hűsölhetnek.
Szegény állatok azonban azt sem tudták a rekkenő hőségben, hogyan bújjanak minél közelebb a betonkerítéshez vagy a saját kunyhójuk falához, hogy mégis árnyékban lehessenek. Ezt bizony nem volt jó látni, még utólag a fotóinkat visszanézve sem! És az sem tetszett, hogy nagytermetű ara papagájok akkora ketrecben vannak, ami röpdének az ő esetükben semmiképpen nem nevezhető - szerintünk.
A park reklámja szolgáltatásaik között első helyen emeli ki, hogy séta a kenguruk között és ehhez olyan fotót közölnek illusztrációként, ahol egy pöttöm kislány kistermetű kenguru közvetlen közelében, vele szemben áll. Nos, a szöveg helyes, mert csak egy kordon választja el a sétálókat a Bennett-kenguruktól, de a fotó félrevezető, mert ilyen szorosan, minden elkülönítés nélkül nem lehet és ez így helyes ezeknek az állatoknak a közelébe menni.
Megnéztük hát a Kenguru Parkot. Egyszer...
Milyennek találod ezt az értékelést?
Fényképek (8)
Kenguru Park Tiszaderzs - EgyébKenguru Park Tiszaderzs - EgyébKenguru Park Tiszaderzs - EgyébKenguru Park Tiszaderzs - EgyébKenguru Park Tiszaderzs - EgyébKenguru Park Tiszaderzs - EgyébKenguru Park Tiszaderzs - EgyébKenguru Park Tiszaderzs - Egyéb
Népszerű szállások a környéken
Fortuna Vendégház Abádszalók - Legjobb ár
Legjobb ár
2025.01.01-ig
Fortuna Vendégház Abádszalók
48.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től ellátás nélkül
Szent István Hotel Eger - Tavaszváró ajánlat - extra kedvezménnyel
Tavaszváró ajánlat - extra kedvezménnyel
2024.06.16-ig
Szent István Hotel Eger
63.742 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hunguest Saliris Egerszalók - Napi ár
Napi ár
2024.12.24-ig
Hunguest Saliris Egerszalók
68.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval