Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Csillagos ötös, a Tisza-tó vonzáskörzetének legjobb étterme

Mariska Étterem TiszafüredMariska Étterem Tiszafüred a térképen

Kiváló 2022. augusztusban, családjával járt ittÉrtékelt: 2023. március 16.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Tiszafüred legjobb étterme vita felett a tavaly nyitott Mariska, mely az országos toplistákra kívánkozik, ha tartják a szintet, az észak-keleti országrész egyik etalon helyévé és számon tartott gasztronómiai célpontjává válnak.
A Facebook-oldalukon olvasható világhálós bemutatkozás rövid és velős, a honlapon sem találunk többet: Saját termelésből és nagyrészt helyi alapanyagokból főzünk, sütünk kiváló technológiával, remek receptekkel, fantasztikus csapattal. A Tisza-tó és a Hortobágy határán, Tiszafüreden új éttermi filozófiát valósítunk meg.
Kulcsszavas kereséssel könnyen megtudhatjuk, hogy a tulajdonos a welovetiszato.hu alapító főszerkesztője, Barabás Csaba Heinz, és felesége Judit, akik többévtizedes gazdasági vezetői karrierjüket cserélték a vendéglátós életre.
A bejáratnál fémből kivágott szürkemarha-sziluett, koponyával ékítve. A beltér és a terasz érdekes ötvözetét adja a modern és a hagyományos dizájn-elemeknek, sikerült olyan összhangot teremteni, mely vendégmarasztaló és otthonos. Az asztalon Miska-kancsó, aminek ikertestvére meg is vásárolható az étteremben.
A hagyományos magyar ételekre alapozott választékot néhány nemzetközi fogás egészíti ki: Cézár saláta, narancsos kuszkusszal körített grillezett sajt, három hónapos borjú gerincéből készült Wiener Mariska (Marischka?).
Az itallap igényes, egyedül azt érthetetlen, hogy csak nagyipari multisöröket kínálnak. A töményitalok között több prémium tételt is találunk, a borválaszték igényes, kilenc import tétel mellett a Sauska Tokaj, valamint az egri Soltész pince hét-hét borát kínálják néhány kivételtől eltekintve decire is.
A kiszolgálás kifogástalan. Felszolgálónk udvarias, szívélyes, kommunikatív, amikor látja, hogy mélyebben érdekel a téma, felajánlja, hogy kihívja a séfet. Éltem a lehetőséggel. Gerlai Attilával, akit a Séfek séfe című műsorból ismertünk (kisebbik fiammal igyekeztünk minden adást megnézni), tanulságos volt elbeszélgetni az étterem filozófiájáról és a környékbeli gasztronómia jelen állapotáról. Következtetéseink egybecsengtek.
Fogadófalatként tarte-formába zárt, majd kis cikkekre vágott császár-rillette-et kaptunk. Falatnyi, ötletes kezdés, mely alkalmas a várakozás felfokozására.
Nagyobb társasággal ültünk le enni, családi körben, így alkalmam volt minden rendelt fogást végigkóstolni, jómagam egyébként haltepertőt és halászlevet kértem, két klasszikust, amit, ha csak tehetem, mindenütt megkóstolok. A haltepertőnek tökélyre fejlesztették az elkészítési technológiáját, a halhús friss, ropogós, nem túlsült, nem olajos, egyszerűen tökéletes, hasonlót de nem jobbat - csak a Drávaszögben ettem. Marinált lilahagymát és hagymás-paradicsomos bruschettát adnak hozzá.
A selymes, homogén, kellően koncentrált halászlé, jó tartású, kicsattanó frissességű halhússal újabb telitalálat, akárcsak a hasonló filozófia mentén készült tiszta, intenzív ízű kakas- és májgaluskaleves. A levesek mellé kért kovászos kenyér csúcsminőségű.
A nokedlivel kínált csirkepörkölt a hagyományos receptúra pazar rekonstrukciója, ízre-állagra egyaránt remekbe szabott étel, akárcsak mellé adott uborkasaláta, egyedül a tejfelhab jelez némi új hullámos elkötelezettséget.
Remek volt a kelkáposztás burgonyapürével és lilakáposztalekvárral körített kacsacomb, a fehérboros póréhagymás burgonyakrémmel, laskagombás spenótágyon tálalt süllőfilé, a felvidékiek által is megirigyelhető sztrapacskával társított ropogós, szaftos malaccsászár, s a helyi alapanyagokból többek között koktélparadicsommal - készült tökéletes tojással kísért lecsó.
A friss halból jól elkészített fish and chips tálalását még lehetne finomítani, jelen formájában nem üti a többi fogás látványszintjét, de ez legyen a legnagyobb probléma. A lényeg az, hogy a Mariskában ízben-állagban, alapanyag-frissességben nincsenek gyenge pontok, a színvonal egyenletesen magas, ezt a következtetést erősítette az utolsó kör is.
Mind a négy desszertet kikértük kínálnak somlói galuskát, madártejet habcsókkal és eperrel, minden mentes brownie-t vegán vaníliafagyival és gyümölcs coulis-val, valamint túrógombócot mézes-puszedlis tejfellel és liofilizált málnával ezek egy remekbe szabott éttermi élmény méltó zárásának bizonyultak.
Csillagos ötös.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (32)
Mariska Étterem Tiszafüred - EgyébMariska Étterem Tiszafüred - EgyébMariska Étterem Tiszafüred - EgyébMariska Étterem Tiszafüred - EgyébMariska Étterem Tiszafüred - EgyébMariska Étterem Tiszafüred - EgyébMariska Étterem Tiszafüred - EgyébMariska Étterem Tiszafüred - EgyébMariska Étterem Tiszafüred - EgyébMariska Étterem Tiszafüred - EgyébMariska Étterem Tiszafüred - EgyébMariska Étterem Tiszafüred - EgyébMariska Étterem Tiszafüred - EgyébMariska Étterem Tiszafüred - EgyébMariska Étterem Tiszafüred - EgyébMariska Étterem Tiszafüred - EgyébMariska Étterem Tiszafüred - EgyébMariska Étterem Tiszafüred - EgyébMariska Étterem Tiszafüred - EgyébMariska Étterem Tiszafüred - EgyébMariska Étterem Tiszafüred - EgyébMariska Étterem Tiszafüred - EgyébMariska Étterem Tiszafüred - EgyébMariska Étterem Tiszafüred - EgyébMariska Étterem Tiszafüred - EgyébMariska Étterem Tiszafüred - EgyébMariska Étterem Tiszafüred - EgyébMariska Étterem Tiszafüred - EgyébMariska Étterem Tiszafüred - EgyébMariska Étterem Tiszafüred - EgyébMariska Étterem Tiszafüred - EgyébMariska Étterem Tiszafüred - Egyéb

Mariska Étterem további értékelései

2023.09.03gyerekekkel
Kiváló
Nagyon kellemes hangulatú, igényes hely, ahol a felszolgáló hölgy nagyon kedves volt velünk és gyermekeinkkel is. Az étel is fantasztikus, a kiszolgálás gyors. Szívből ajánlom mindenkinek!
2023.06.23a párjával
Kiváló
Kedves érdeklődők! Személyes tapasztalat, első alkalommal jártam ott a párommal! Fontos az első benyomás. Kellemes, hangulatos, tiszta hely! Megnyerő és barátságos a személyzet! Gyorsan és kifogástalanul tálalták az ételt! Finom, friss, ízletes ennivalót kaptunk. Részemről egy harcsapaprikást...
Népszerű szállások a környéken
Tisza Balneum Hotel Tiszafüred - Napi ár félpanziós ellátással
Napi ár félpanziós ellátással
2024.12.29-ig
Tisza Balneum Hotel Tiszafüred
43.800 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Szent István Hotel Eger - Tavaszváró ajánlat - extra kedvezménnyel
Tavaszváró ajánlat - extra kedvezménnyel
2024.06.16-ig
Szent István Hotel Eger
63.742 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hunguest Saliris Egerszalók - Napi ár
Napi ár
2024.12.24-ig
Hunguest Saliris Egerszalók
60.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval