Útközben: Kellemes hely, varázslatos környezetben - Tordasi Csárda Tordas

Hová utazol mostanában? Válassz az Ittjártam.hu segítségével!    Tél >>  |  Wellness >>  |  Húsvét >>

Tordasi Csárda Tordas értékelése
1. helyezett az 1 tordasi étterem közül

Értékelést írta:
8 szállásértékelés 21 városban járt
194 étteremértékelés 182 hasznos szavazat

Ajánlom a helyet másoknak is!

Kellemes hely, varázslatos környezetben

2015. novemberben, családjával járt itt
Értékelt: 2015. november 5. - 2 látogató hasznosnak vélte az értékelést
Martonvásári kirándulásunk után, kora délután kötöttünk ki a „szomszéd faluban”, és úgy tértünk be a csárdába, hogy előtte sose hallottunk róla. A festői környezetet és a szép, nádfedeles épületet látva gyorsan vetettünk egy pillantást az ajtóban lévő étlapra, mert attól tartottunk, valami méregdrága helyre tévedtünk. Alaptalan volt a félelmünk, az étterem elfogadható áron kínál jó ételeket.

A helyiség kellemesen tágas, nem érnek egymásba az asztalok. A berendezés tetszetős, sok „vizes” dekorációval, hálóval, evezőkkel, vízilabda-csapatok és bajnokok fényképeivel.

Halloween alkalmából külön háromfogásos menüt állíthattak össze maguknak a vendégek, rémes és ijesztő nevű ételekből. Sajnos nem jegyzeteltem ki ezt a szellemes étlapot, abban bíztam, hogy a netről puskázva idézhetek belőle, de a csárda nem tette fel a weblapjára. :)
Négytagú társaságunkból ketten alkalmi menüsort ettek, ketten a hagyományos étlapról választottunk. Mi jártunk jobban. A pacalpörkölt nokedlival, káposztasalátával tökéletes volt, és éppen elég. Nagyon finom és laktató volt a hússal teli, sűrű babgulyás is.

Kicsit sajnáltuk, hogy a Halloween-menü ételeiből – bár mindegyiknek fel volt tüntetve az ára – nem lehetett egy-egy fogást rendelni. Később kiderült, hogy nem baj, mert a birsalma krémleves jellegtelen, a tejberizsben pedig kemény a rizs, fokhagymás tarja ízletes, de gyerekadagnak is kevés. Isteni volt viszont a répatorta, ezt érdemes lenne feltenni az állandó étlapra is, biztosan jól fogyna.

A kiszolgálás udvarias és gyors volt, annak ellenére, hogy elég sok dolguk akadt a pincéreknek.

Az étlap árai elfogadhatóak, viszont az alkalmi menüt kissé drágának találtuk. Főleg, ha azt is számításba vesszük, hogy az az adagok jóval kisebbek voltak, mint a szokásos étlapról választott ételek esetében.

Ebéd után sétáltunk kicsit a horgásztó mellett, akkor fedeztük fel, hogy hatalmas fedett kerthelyiség is tartozik a a csárdához, kemencével, szabadtéri grillsütővel. Várjuk a tavaszt, biztosan visszajövünk még jó időben is.

Ennyire tetszett:
Ételek / Italok:
Kiszolgálás: Kiváló
Hangulat: Kiváló
Ár / érték arány:
Tisztaság:

Fényképek:
Kellemes hely, varázslatos környezetben - Tordasi Csárda Tordas
Kellemes hely, varázslatos környezetben - Tordasi Csárda Tordas
Kellemes hely, varázslatos környezetben - Tordasi Csárda Tordas
Kellemes hely, varázslatos környezetben - Tordasi Csárda Tordas
Kellemes hely, varázslatos környezetben - Tordasi Csárda Tordas
Kellemes hely, varázslatos környezetben - Tordasi Csárda Tordas

Az értékelést az Ittjártam.hu egy regisztrált felhasználója írta, és nem feltétlenül tükrözi az Ittjártam.hu véleményét.

Hasznos volt ez az értékelés?    Igen Nem

Szeretnéd követni Útközben felhasználót?    Igen

Cím
2463 Tordas
Öreghegyi út

Vélemények Útközben felhasználótól

2019. december 22.
A kínálat a török éttermek alap ételeiből áll. Gyros, különféle raguk és rakott húsok, padlizsánnal, paradicsommal, zöldségekkel. Joghurtos saláták, édességek. Padlizsános pulykát kérek bulgurral. Mondom, hogy keveset, de úgy megpakolják a tányért, hogy majdʼ lefolyik róla az étel....

2019. december 4.
Az emlékház a falu egyik tornácos, alacsony mennyezetű parasztházában kapott helyet. (A Tolnay család nem ebben lakott.) A művésznő Budapesten született ugyan, de pici kora óta Mohorán nevelkedett, és szeretett szülőföldjeként emlegette Nógrádot. Jellegzetes palóc tájszólására a régi filmekből...

2019. november 22.
Kis kaptatón érünk fel a dombtetőre, ahol szépen gondozott parkban áll a XIX. század elején épült, impozáns épület. A birtok eredetileg Madách Imre anyja, Majthényi Anna hozománya volt, és nászajándékként ajándékozta a fiának. A költő 1844 decembere és 1853 szeptembere között lakott itt...