Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Ahol mindig találsz szemedre valót

Vácrátóti Arborétum VácrátótVácrátóti Arborétum Vácrátót a térképen

Érdekes 2022. májusban, a párjával járt ittÉrtékelt: 2022. május 11.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Halad az idő, hát mit is mondjak, átneveződött ez a hely is, már nem arborétum, hanem Nemzeti Botanikus Kert... ilyen világban élünk, talán már a holland tulipán meg a japánbirs is "nemzeti". Amúgy régen jártam itt, egykor Váchartyánból gyakran megszáguldottuk a mezőt az arborétum felé lovasbandériumokkal, de ettől függetlenül is sétáltunk már itt ősszel és nyáron egyaránt. Most meg tavasszal. Vasárnap voltunk itt, egyszerűen rémületes volt, az egész környék színültig volt autókkal, és dupla sorban álltak az emberek a bejárat előtt. Egy pillantás és azonnal lemondunk róla, így lett helyette medvemenhely. Na, az sem volt magányosabb hely. De most, hétköznap, egész viselhető volt, nejem hazasietett munkából és pikk-pakk már indultunk is, és szép napsütésben minden sorállás nélkül besétáltunk. Gyönyörű a virágzás kora mindenfelé, ámulatos a tavasz sokszínűsége, az illatorgia, amit a fák, bokrok ülnek ilyenkor, súlyos, mézes leheletek lengik körül a sétáló bámészt. Szépek a vizek a szélcsendben, zeng a táj a madaraktól, nagyon megéri ilyenkor kilátogatni ide. Sokan dolgoznak a területen, kisgépek pöfögnek, fűkaszák zúgnak, a frissen vágott fű illata is belehentergi magát a többi szimat közé. Nem kell itt felsorolnunk semmit, egyenként nem is lehet, zúgók és minivízesések, tavak, patakok és sziklák, csupa élmény az egész. Majdnem minden terület gondozott, majdnem minden rész ép és egészséges, szolgáltatás van a belépőért rendesen, egy szavunk sem lehet erre. Vannak művelt és vannak inkább vadregényesre hagyott részek, néha itt-ott elhanyagolt rész is, de ez talán növeli a kalandot. Egyedi élményeket találhatsz, csak türelemmel és tisztelettel figyelj.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Fényképek (43)
Vácrátóti Arborétum Vácrátót - Külső képVácrátóti Arborétum Vácrátót - Külső képVácrátóti Arborétum Vácrátót - Külső képVácrátóti Arborétum Vácrátót - EgyébVácrátóti Arborétum Vácrátót - EgyébVácrátóti Arborétum Vácrátót - EgyébVácrátóti Arborétum Vácrátót - EgyébVácrátóti Arborétum Vácrátót - Külső képVácrátóti Arborétum Vácrátót - Külső képVácrátóti Arborétum Vácrátót - Külső képVácrátóti Arborétum Vácrátót - EgyébVácrátóti Arborétum Vácrátót - EgyébVácrátóti Arborétum Vácrátót - Külső képVácrátóti Arborétum Vácrátót - Külső képVácrátóti Arborétum Vácrátót - Külső képVácrátóti Arborétum Vácrátót - EgyébVácrátóti Arborétum Vácrátót - Külső képVácrátóti Arborétum Vácrátót - Külső képVácrátóti Arborétum Vácrátót - Külső képVácrátóti Arborétum Vácrátót - EgyébVácrátóti Arborétum Vácrátót - EgyébVácrátóti Arborétum Vácrátót - EgyébVácrátóti Arborétum Vácrátót - EgyébVácrátóti Arborétum Vácrátót - Külső képVácrátóti Arborétum Vácrátót - Külső képVácrátóti Arborétum Vácrátót - Külső képVácrátóti Arborétum Vácrátót - Külső képVácrátóti Arborétum Vácrátót - Külső képVácrátóti Arborétum Vácrátót - Külső képVácrátóti Arborétum Vácrátót - Külső képVácrátóti Arborétum Vácrátót - Külső képVácrátóti Arborétum Vácrátót - Külső képVácrátóti Arborétum Vácrátót - EgyébVácrátóti Arborétum Vácrátót - EgyébVácrátóti Arborétum Vácrátót - Külső képVácrátóti Arborétum Vácrátót - EgyébVácrátóti Arborétum Vácrátót - Külső képVácrátóti Arborétum Vácrátót - EgyébVácrátóti Arborétum Vácrátót - EgyébVácrátóti Arborétum Vácrátót - EgyébVácrátóti Arborétum Vácrátót - EgyébVácrátóti Arborétum Vácrátót - EgyébVácrátóti Arborétum Vácrátót - Egyéb

Vácrátóti Arborétum további értékelései

2024.02.28a párjával
Kihagyhatatlan
Gyönyörű hely! Kényelmesen bejárható! Kellemes időtöltés! Megéri elmenni! Szerintem még visszatérünk máskor is! Csakis ajánlani tudjuk!
2023.09.29gyerekekkel
Kihagyhatatlan
Amikor beléptünk a kapun , pillanatokon belül tudtuk, hogy valamilyen csodálatos, nyugalmat árasztó helyen vagyunk. A Japán bambuszliget, a növények színes tömkelege, a pálmaház, a vízesés mind-mind magával ragadja az embert. Az illatkavalkád még otthonra is elkísért , és úgy éreztem, hogy még...
2023.08.10a párjával
Kihagyhatatlan
Imádom hely!! Csoda hely!! Minden pillanata tetszett, egy csodaszép Arborétum... rendezett, több órás programot kínál. A büfében a kürtöskalács nagyon finom. Minden évszakban csodás lehet, mi éppen ősszel jártunk itt.
Népszerű szállások a környéken
Libra Hotel Veresegyház - Romantikus kikapcsolódás
Romantikus kikapcsolódás
2024.06.03-ig
Libra Hotel Veresegyház
92.900 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Visegrád - Tavaszi kedvezményes ajánlat
Tavaszi kedvezményes ajánlat
2024.06.15-ig
Hotel Visegrád
96.048 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Bellevue Esztergom - Tavaszi előfoglalási akció
Tavaszi előfoglalási akció
2024.06.16-ig
Hotel Bellevue Esztergom
70.467 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval