Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

A magával ragadó Fekete-hegyi hotel

Silvanus Wellness & Konferencia Hotel VisegrádSilvanus Wellness & Konferencia Hotel Visegrád a térképen

Kiváló 2016. márciusban, a párjával járt ittÉrtékelt: 2016. május 17.
Ajánlom a helyet másoknak is!
December óta tervezgettük ide az utazást. S lám, egy névnapi ajándék megvalósította álmunkat. Kaptunk egy bónusz kupon egy ebédre és wellnessre, s éppen ide. Na, de ha már itt ehetünk-ihatunk a kedvünkre, csak nem fogunk hazautazni estére?
A szállásfoglalás egyértelmű lett. A neten intéztük, pillanatok alatt válaszoltak és megkaptuk a kért szobát. Naná, hogy a Dunára néző szobát kértünk.
Érkezéskor örömünkre szolgált, hogy autóval a bejáratnál parkolhattunk a kipakolás idejére s csak később álltunk be éjszakára a fix helyünkre.
Alig múlt 10 óra mire megérkeztünk, még zajlott az elutazók recepciós ügyintézése, emiatt sajnos várakoznunk kellett vagy negyedórát. Nagyon kedvesek voltak a recepción, nem kérték türelmünket, hogy a szállást csak du vehetjük igénybe. Rögtön odaadták a szobakulcsot is, és elfoglalhattuk szép kis szobánkat.
Aztán irány a wellness, amire mindig vágyunk, a szauna, a medencék. A csodás kilátás itt fantasztikus ajándék. A szálloda annyira, de annyira jó helyen fekszik a Fekete hegy tetején, hogy valami fantasztikus. Pihenőágyamból látom a Dunát, mögöttem a hotel élményfürdőjének vize csobog. Semmi panaszom nem lehet rá.
A szaunavilág is gyönyörű, békét, nyugalmat áraszt ez a keleti hangulat.
Bár az emberek nem éppen a legkulturáltabban viselkednek, bejönnek papucsban...bejönnek vizes testtel a finn szaunába... kimennek és visszajönnek 5 perc múlva, újra... leülnek tocsogó fürdőruhában a padra, mit sem törődve, hogy mások esetleg nem az ő izzadtságukra szeretnének leteríteni a törölközőjüket. De inkább nem is sorolom, mert ez rémes és taszító, nem illik az elegáns Silvanushoz. Sajnos, jellemző hazai szaunakultúránkra, ezt még sok évig kell csiszolni, hogy megváltozzon.
Aztán eljött az ebéd ideje. Erről csupa-csupa jót tudok mesélni. Igen kedves felszolgáló kísért asztalunkhoz, majd elmesélte milyen is ez a kuponos megoldás. Rövid időn belül ebédelhettünk, közben villányi olaszrizlinget ittunk a Vilyan pincészettől.
Ebédünk pedig a következő volt:
-Klasszikus csirkés cézársaláta (bőséges és finom)
-Citrommal ízesített fekete-hegyi tárkonyos-tejfölös vadragu leves (bőséges és ízletes)
-Krémes paradicsomleves friss bazsalikommal fűszerezve, mozzarella meglepetéssel (különlegesen zamatos)
-Mandulaforgácsban sült lazac szelet spárgás rizottóval és zöldsalsa szósszal (remek választás)
-Pácolt szarvas bélszín medalion libamájas erdei gomba raguval, karamellizált őszibarackkal és házi burgonyafánkkal (fejedelmi ízek összhangja)
A desszert is kifogástalan:
-krémes madártej kávélikőrrel bolondítva apró hablabdákkal szervírozva (pompás választás, amire még mai is örömmel gondolok).
A pincér nevét meg is jegyeztük, no meg a séfet is megdícsértük. A szobánkba visszatérve, az ottani értékelő lapon azonnal megemlítettük kedvességüket, segítőkészségüket.
Az est további részét ismét a wellness részlegben töltöttük, s ahogy sötétedett egyre szebbek lettek a fények a hotel körül és a csillagos ég a Duna felett.
A vacsora hasonlóképpen megelégedésünkre szolgált, bár sokat már nem tudtunk enni a svédasztalos terítékről. A bőséges ebéd után csak csipegettünk pár falatot. Viszont egy fokkal jobban éreztük magunkat, mert felajánlottak nekünk délben egy asztalt a legjobb kilátással az ablak mellé, nevemre lefoglalva, ami valóban csak fokozta a vacsora hangulatát és nagyon kedves gesztus volt a pincérektől.
Vacsora után kis séta a hotel körül majd a szobánkba tértünk pihenni.
Na, itt milyen öröm is ért? Kitaláljátok?
Volt kispárna! Ugye milyen fontos kelléke ez a jó alvásnak? Oly kényelmessé tette az éjszakánkat, mintha az otthoni megszokott jó kis pihe-puha ágyunkat hoztuk volna ide a hotelbe.
Nehéz szívvel búcsúztunk el reggeli után a hoteltől, de megígértük magunknak, hogy ide vissza kell még jönnünk.
Köszönjük Silvanus! Jó volt veled!
Milyennek találod ezt az értékelést?
Személyzet:Kiváló
Tisztaság:Kiváló
Ár / érték arány:
Kényelem:Kiváló
Szolgáltatások:
Étkezés:Kiváló
Elhelyezkedés:Kiváló
Fényképek (4)
Silvanus Wellness & Konferencia Hotel Visegrád - VendéglátásSilvanus Wellness & Konferencia Hotel Visegrád - Medence/kertSilvanus Wellness & Konferencia Hotel Visegrád - EgyébSilvanus Wellness & Konferencia Hotel Visegrád - Egyéb

Silvanus Wellness & Konferencia Hotel további értékelései

2024.02.23a párjával
Kiváló
Csodálatos hely , gyönyörű kilátással , az ételek fantasztikusak, mivel én glutén érzékeny vagyok bőségesen tudtam választani az ételek közül. Kiemelném a személyzetet akik roppant figyelmesek és odaadóak , csodálatos emberek köszönünk mindent egy élmény volt.Szuper csapatés igen igaz a mondás...
2023.10.04gyerekekkel
Nagyon sokszor láttam már fotókat a visegrádi Hotel Silvanusról, ami nagyon megtetszett, s elutaztunk mi is a családdal. A kültéri medencéből rálátunk a Duna kanyarra, amely lélegzetelállító és csodálatos. Már az is ha csak leülünk a fűbe és gyönyörködünk. Valódi élmény. A medencék picit hűvösek...
2023.09.29a párjával
Kiváló
Csodás helyen van, rengeteg látnivalóval. Fiatal, lendületes csapat, akik segítőkészek, lesik a vendég kívánságait. Kültéri medencéből gyönyörű kilátás a Dunakanyarra. A koktélokat kiválóan keverik :) A konyha kiváló, sokféle ételből lehet választani, étkezéseket a nyitott teraszon és a...
Ezek a szállások is érdekelhetnek
Patak Park Hotel Visegrád - Napi ár félpanzióval
Napi ár félpanzióval
2025.02.01-ig
Patak Park Hotel Visegrád
31.900 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Hotel Visegrád - Tavaszi kedvezményes ajánlat
Tavaszi kedvezményes ajánlat
2024.06.15-ig
Hotel Visegrád
96.048 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Bellevue Esztergom - Tavaszi előfoglalási akció
Tavaszi előfoglalási akció
2024.06.16-ig
Hotel Bellevue Esztergom
70.467 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval