Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Pihentető erdei séta

Apátkúti-völgy VisegrádApátkúti-völgy Visegrád a térképen

Kihagyhatatlan 2021. októberben, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2022. augusztus 16.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Ilyesmiket olvastunk erről a helyről előzetesen: a "Visegrádi-hegység egyik legszebb kirándulóhelye" ill. "egyik legszebb völgye" és valóban ez így igaz, egy könnyen járható, minden korosztálynak alkalmas, játékos, nyugtató vagy éppen romantikus program lehet eljönni ide. Egész sokáig be lehet jönni autóval az erdészeti úton, bár mi inkább letettük a Patak Park hotelnél az autónkat, hogy mégis maradjon valami természetjáró élmény. Az Apátkúti-patak közel 10 km-es völgyét lehet itt végigjárni, melynek a fő látványossága az Ördögmalom-vízesés.
A 0,4 hektáros Apátkúti-tavat mesterségesen duzzasztották fel, fürödni nem, horgászni viszont lehet benne, Pisztrángos tavaknak is hívják őket. A völgyben található egy kis botanikus kert, játszótér (itt van mosdó is), erdei vendéglő, pihenőhelyek, padok és persze sok zöld szabad tér.
Távol esik a Duna-parttól, Fellegvártól, szóval azoktól a látnivalóktól, amelyek miatt leginkább híres lett Visegrád, de szerintem nagyon megéri ide is eljönni.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Fényképek (8)
Apátkúti-völgy Visegrád - EgyébApátkúti-völgy Visegrád - EgyébApátkúti-völgy Visegrád - EgyébApátkúti-völgy Visegrád - EgyébApátkúti-völgy Visegrád - EgyébApátkúti-völgy Visegrád - EgyébApátkúti-völgy Visegrád - EgyébApátkúti-völgy Visegrád - Egyéb
Népszerű szállások a környéken
Patak Park Hotel Visegrád - Napi ár félpanzióval
Napi ár félpanzióval
2025.02.01-ig
Patak Park Hotel Visegrád
33.900 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Portobello Hotel Esztergom - Wellness pihenés félpanzióval
Wellness pihenés félpanzióval
2025.01.02-ig
Portobello Hotel Esztergom
54.800 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Hotel Visegrád - Wellness kikapcsolódás
Wellness kikapcsolódás
2024.12.22-ig
Hotel Visegrád
99.360 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval