Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Gyönyörű kilátás

Zenit Hotel Balaton VonyarcvashegyZenit Hotel Balaton Vonyarcvashegy a térképen

2018. júniusban, a párjával járt ittÉrtékelt: 2018. június 12.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Balaton északi részén még nem nagyon voltunk, ezért választottuk következő úticélunknak a vonyarcvashegyi Zenit Hotelt. Az odajutás kalandos része az út vége, mert a hegyre vezető út annyira meredek, hogy a látvány mellett ez is maradandó emlék lesz. Cserébe viszont gyönyörű kilátás nyílik a Balatonra a hegyoldalból. Két épület van, a hotel és a vendégház, illetve külön épületben van az étterem, ahova rossz idő esetén egy összekötő folyosón keresztül lehet átjutni. A szobánk szép és tágas volt, erkéllyel, különleges megoldású üvegfalú fürdőszobával. Amiből nagyon kevés volt, az a szekrény - egy nyitott polcú két keskeny „szekrénybe” lehetett csak pakolni.

A wellness részleg viszonylag kicsi, egy mini „élménymedence” (ülős, levegőbefúvással), egy „úszómedence” (130 cm mély) és egy mini gyermekmedence van, illetve a teraszon egy jakuzzi. A szaunavilág nagyon jól néz ki, gőzkabin, finn szauna, merülő és egy nagy infrakabin található itt. Sajnos kötelezően fürdőruha nélküli terület (itt is… miért kell ezt mindenáron ráerőltetni az emberre?!) A wellnessbár egyben a wellness recepció is, itt lehet bejelentkezni masszázsra, kezelésekre vagy a sóbarlangba. Péntek este hosszabbított nyitvatartással kedveskednek a vendégeknek, de mikor mi ott voltunk, akkor szombat este is 11 óráig voltak nyitva. Több szaunaszeánsz van, lehet válogatni a tematikában és az időpontokban.

Az étterem viszonylag kicsi, de van egy ugyanakkora kültéri része is és jó időben páratlan élmény a jó levegőn és a csodás kilátás mellett reggelizni/vacsorázni. A vacsoraválaszték elég szűkös, a háromféle főételből kettő ráadásul nem is nagyon ízlett, pedig nem vagyok válogatós. A reggelinél jobb a helyzet, nem volt hiányérzetem.
A személyzet kedves és gyors mindenhol.

Ami hiányzott, az a hotel épületéből a bár, ahol este kicsit lehetne beülni, iszogatni, beszélgetni – gondolom az éttermet szánták erre a célra. Ehelyett esetleg érdemes elmenni sétálni a környéken vagy le a tópartra. Visszafelé garantáltan zsírégető a meredek útnak köszönhetően :)

A blokkokból sajnos nem kaptunk saját példányt, ezért nem tudtam, mire számítsak fizetésnél. Ár-érték arányban drágának mondanám a helyet, mind a szállást, mind az egyéb árakat figyelembe véve. Ennyi pénzből olyan helyen is voltunk már, ahol háromszor ennyi wellnesst és étel-ital-bár választékot kaptunk.
Egy további élménynek jó volt, de nem valószínű, hogy a visszatérős listára felvesszük.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Személyzet:
Tisztaság:Kiváló
Ár / érték arány:Átlagos
Kényelem:
Szolgáltatások:
Étkezés:Átlagos
Elhelyezkedés:Kiváló

Zenit Hotel Balaton további értékelései

2024.03.05a párjával
Rendkívül kedves és segítőkész személyte. 5-ből 6 csillag nekik. Kényelmes ágyak. Csodálatos kilátás a wellnessből. Sajnos tartózkodásunk alatt folyt a felújítás, ami némi kényelmetlenséget okozott. A legzavaróbb a szennyvízszag volt, ami a fürdőből áradt. Végig műkodtetük a szagelszívót, még...
2024.02.28gyerekekkel
Gyenge
Reggel 7-től lehet reggelizni - fél 8kor nem volt bekészítve üdítő, nem volt személyzet az étteremben, nem volt reggeli (tojás, szalonna..., ami előző reggel volt). Wellness részleg 8kor nyit, 9 óra után a medence letakarva, szauna takarítás alatt, gyakorlatilag használhatatlan volt. Gyerek...
2023.07.30a párjával
Átlagos
A svédasztalos választék szegényes és egyhangú, nap napután. Előzetes egyeztetés ellenére sem volt megoldva megfelelően a glutén és laktózmentes étkezés, max egy fogást lehetett össze szedni, pl, desszert egyszer sem volt. Az allergének nem voltak kiírva. Az árak ellenére a színvonal nagyon...

A Zenit Hotel Balaton legnépszerűbb csomagjai

Zenit Hotel Balaton Vonyarcvashegy - Pünkösd (min. 1 éj)
Pünkösd
50.958 Ft / 2 fő / éj-től reggelivel
05.16-20.
Zenit Hotel Balaton Vonyarcvashegy - Napi árak félpanziós ellátással (1 éjtől)
Napi árak félpanziós ellátással (1 éjtől)
44.625 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
2025.01.02-ig
Ezek a szállások is érdekelhetnek
Hunguest Hotel Pelion Tapolca - Pelion tavaszi hétköznapi akció
Pelion tavaszi hétköznapi akció
2024.06.13-ig
Hunguest Hotel Pelion Tapolca
77.197 Ft / 2 fő / 2 éj-től csodás félpanzióval
Hotel Karos Spa Zalakaros - Élmény, mosoly, kikapcsolódás
Élmény, mosoly, kikapcsolódás
2026.01.03-ig
Hotel Karos Spa Zalakaros
111.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hunguest Hotel Bál Resort Balatonalmádi - Legjobb ár félpanzióval
Legjobb ár félpanzióval
2024.12.24-ig
Hunguest Hotel Bál Resort Balatonalmádi
88.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval