Vöröstói kálvária és kápolna Vöröstó

Vöröstói kálvária és kápolna Vöröstó
Vöröstói kálvária és kápolna VöröstóVöröstói kálvária és kápolna Vöröstó
Vöröstói kálvária és kápolna VöröstóVöröstói kálvária és kápolna Vöröstó
18 fotó

Vöröstói kálvária és kápolna Vöröstó bemutatkozása

Vöröstó a Balatontól kb. 8 kilométerre fekszik. A sokszög alakú, kupolás kápolna a Kálvária-domb tetején áll, északról egy kapun keresztül lehet megközelíteni. Mai formáját az 1880-as években nyerte el. Legutóbbi felújítására 1996-97-ben került sor,  ekkor rendbehozták az építményeket és a stációkra mázas kerámia domborművek kerültek.

1 vendég értékelése alapján

100%
Érdekes
Kihagyható
Időpazarlás

1 vélemény
Jártál már itt? Írd meg a véleményed!
Ennyire tetszett:
Láttad már a nyereményjátékunkat?Megnézem, nyerni szeretnék!
Stadium Home Panzió Barnag - Pünkösd
Stadium Home Panzió Barnag
70.400 Ft / 2 fő / 2 éjtől reggelivel
Ensana Thermal Hévíz - Pünkösd - speciális előrefizetéssel
Ensana Thermal Hévíz
Hunguest Hotel Helios Hévíz - Legjobb ár all inclusive ellátással a hévízi Hunguest Heliosban
Hunguest Hotel Helios Hévíz
100.800 Ft / 2 fő / 2 éjtől all inclusive ellátással

Vöröstói kálvária és kápolna Vöröstó vélemények

Gyémánt fokozatú értékelőOrszágjáró - 1029 városban járt márFelfedező - 3200 helyen első értékelőNépszerű író - 316 hasznos szavazat11 évnyi aktív tagságKitartó fotózó - 64945 feltöltött kép
Kihagyhatatlan 2025. november 19.egyedül járt itt
Itt egy kálvária, amit az elmúlt évtizedekben rojtosra fényképeztem, tűző napban, borús, felhős időben, esőben, meg még naplementében is, vagy télen. . . gyakran jártunk Balatonról Budapestre hazafelé Vöröstón, Barnagon keresztül, bevett útvonal volt. Most meg benéztem az ittjartamba, aztán nem járt még itt senki, sem én, se más.
Vöröstói kálvária és kápolna Vöröstó - Külső képVöröstói kálvária és kápolna Vöröstó - Külső képVöröstói kálvária és kápolna Vöröstó - Külső képVöröstói kálvária és kápolna Vöröstó - Külső képVöröstói kálvária és kápolna Vöröstó - Külső képVöröstói kálvária és kápolna Vöröstó - EgyébVöröstói kálvária és kápolna Vöröstó - BelsőVöröstói kálvária és kápolna Vöröstó - Külső képVöröstói kálvária és kápolna Vöröstó - EgyébVöröstói kálvária és kápolna Vöröstó - EgyébVöröstói kálvária és kápolna Vöröstó - EgyébVöröstói kálvária és kápolna Vöröstó - Külső képVöröstói kálvária és kápolna Vöröstó - EgyébVöröstói kálvária és kápolna Vöröstó - EgyébVöröstói kálvária és kápolna Vöröstó - Külső képVöröstói kálvária és kápolna Vöröstó - EgyébVöröstói kálvária és kápolna Vöröstó - EgyébVöröstói kálvária és kápolna Vöröstó - Külső kép
Még több kép (15 db) >>