Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Kiváló sörök, megszentelt helyen

Zirci Apátsági Manufaktúra ZircZirci Apátsági Manufaktúra Zirc a térképen

Kiváló 2022. augusztusban, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2023. augusztus 9.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A kétezertízes évek elején döntött az illetékes fórum a zirci apátsági sörfőzés újraindításáról, előbb az infrastruktúra kialakítása zajlott az apátság falai között, majd 2015-ben indult be a termelés. A főzde mellett sörözőt is nyitottak, mai meghatározása szerint brew pubot, azaz olyan sörkimérést, ahol a helyben főzött sör a fő attrakció. A beltér parányi, de igényes, hangulatos.

Az étlapon egyszerűbb ételek és sörkorcsolyák szerepelnek. Kínálnak többek között sörfalatok címszó alatt tepertős pogácsát, hidegtálat, hagymakarikát, fűszeres steak burgonyát, csirke- és camembert nuggets-et. A főételek között burgereket, sült kolbászt és marhasteaket.

Csapon az Apátság hétféle söre kapható, az alsóerjesztésű világos Promus, a belga apátsági stílust követő félbarna 6,5%-os Dubbel es 7,8 -as Trippel, a szűretlen búza, a levendulás, a fekete alsóerjesztésű, szűrt Schwarz s végül Veszprém város söre, mely a 2023 névre hallgat, ezt választották ugyanis Európa Kulturális Fővárosának hivatalos sörévé. A szentgyörgyhegyi Szászi pincészet hatféle borát kínálják decire kimérve, továbbá négyféle balatongyöröki Gáspárlat-pálinkát is kóstolhatunk náluk. Tartanak továbbá limonádét, teát, kávét.

Megkóstoltuk a sörház valamennyi sörét, mellé remek sült kolbászt, valamint meggyőző tépett húsos szendvicset ettünk, majd igen jó élménnyel távoztunk.

A kiszolgálás segítőkész, udvarias, az árak kifejezetten kedvezőek.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:
Hangulat:
Ár / érték arány:Kiváló
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (5)
Zirci Apátsági Manufaktúra Zirc - EgyébZirci Apátsági Manufaktúra Zirc - EgyébZirci Apátsági Manufaktúra Zirc - EgyébZirci Apátsági Manufaktúra Zirc - EgyébZirci Apátsági Manufaktúra Zirc - Egyéb
Népszerű szállások a környéken
Rózsa Vendégház Zirc - Napi árak önellátással
Napi árak önellátással
2024.11.01-ig
Rózsa Vendégház Zirc
40.000 Ft / 2 fő / éj-től ellátás nélkül
Holiday Hotel Csopak - Előrefizetési kedvezmény
Előrefizetési kedvezmény
05.31-09.08.
Holiday Hotel Csopak
27.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Aura Hotel Balatonfüred - Last minute ajánlat
Last minute ajánlat
2024.12.20-ig
Aura Hotel Balatonfüred
46.665 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval