Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

kísértetkastély

Maróthy Kúria ZsédenyMaróthy Kúria Zsédeny a térképen

Átlagos 2014. májusban, a párjával járt ittÉrtékelt: 2014. szeptember 4.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A hotel nehezen található meg, azt hittem Önkormányzati , elhagyatott épület. Ingyenes parkoló, nagy udvar , óriási hátsó tér.
Kezdem a jóval: a földszinten gyerek játszószoba, az emeleten kártyaasztal és biliárdasztal, kastélyszerű épület, régi bútorokkal, régi oklevelekkel, mondhatnám a hotel egész belső tere egy ingyenes kiállítás. Régi korok beli vasalók, kályhák, komódok, festmények, oklevelek, gyertyatartók, porcelán edények. 50 évesektől felfelé ajánlom mindenkinek, aki álmodozni akar a régi szép időkről. A szobabelső is régimódi, nyikorgó ágyakkal, szekrényekkel, hörgő vízcsapokkal, alig folyó zuhanyzóval. (Mint a Meghívás egy gyilkos vacsorára című filmben)
Máris áttértem a rossz dolgokra. Maga a szálloda hideg, szinte kísérteties, akár Agatha Cristie filmet is forgathatnának benne. Tényleg múltszázadi, de a tulajdonos is. Tényleg eladó, nem tudja fenntartani egyedül ezt a nagy épületet. Kívűl talán régen volt medence, ma már vizinövények vannak benne, és ki van írva, hogy fürdeni tilos. Az étterem sem étterem, inkább különterem. Étkezéskor a tulaj áll neki főzni, és felszolgálni. Bár van nyugágy, de csak az a kettő volt ép, amit mi használtunk.
Májusban hideg volt a szoba, bár napközben kint meleg volt kb 23 fok, de bent este 16 fok volt. Nem szóltunk, mert hivatalosan már nincs fűtési idény, ígyhát megoldottuk a „komfort” egységcsomagunkkal a fűtést. Egész éjjel ment a hősugárzó, de így is csak 20 fokot sikerült elérnünk reggelre. Melegvíz sincs mindig, csak este – talán.
Szóval aki a múlt században akarja érezni magát az menjen, komor tulajjal, sötét hűvös szobákkal fog találkozni.
Akár kísértetkastéllyá is át lehetne alakítani, éjjeli sikoly, nyikorgás stb, hátha valaki ilyenre vágyik. Erre nagyon jó! Zongorázhatnak, vagy kirakhatják az ezer darabos puzzlet! Az értékeléssel bajban voltam. Időseknek, nosztalgiakedvelőknek nagyon jó, a földszinti részeken nincs lépcső, könnyen közlekedhető,nyugis, csendes hely.
A fiataloknak itt nincs élménymedence, disco, csúszda, nincs gokart vagy quad pálya még a közelben sem. Nincs szaunája és medencéje sem. Az wifi az előtérben elérhető, a szobákban a vastag falak miatt már nem. Sárvár, Bükfürdő egyaránt 15 km, ha beszámítjuk a benzint és az ottani parkolást, akkor nem olcsóbb itt megszállni, mint egyből ott. A falusi turizmusra sincs kihegyezve, hiszen nincsenek háziállatok, nincs friss tej és sajt. Ez az epület egyszerűen csak van. Valamit kéne vele kezdeni. Még egy dolog: a fűtés rossz állapota miatt csak a nyári idényben van nyitva, télen zárva.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Személyzet:Átlagos
Tisztaság:Átlagos
Ár / érték arány:Átlagos
Kényelem:Gyenge
Szolgáltatások:Gyenge
Étkezés:Átlagos
Elhelyezkedés:Átlagos
Fényképek (14)
Maróthy Kúria Zsédeny - EgyébMaróthy Kúria Zsédeny - BelsőMaróthy Kúria Zsédeny - EgyébMaróthy Kúria Zsédeny - BelsőMaróthy Kúria Zsédeny - BelsőMaróthy Kúria Zsédeny - BelsőMaróthy Kúria Zsédeny - EgyébMaróthy Kúria Zsédeny - BelsőMaróthy Kúria Zsédeny - BelsőMaróthy Kúria Zsédeny - EgyébMaróthy Kúria Zsédeny - BelsőMaróthy Kúria Zsédeny - EgyébMaróthy Kúria Zsédeny - BelsőMaróthy Kúria Zsédeny - Belső

Maróthy Kúria további értékelései

2014.07.22
Kiváló
Mi 3 napot töltöttünk el,szép csendes kis hotelben.Jòl éreztük magunkat. :-) 3 gyerköcünk is jòl éreszte magât.Nagy kert tudtak jãtszani.A kiszolgàlàs,ételek nagyon jòk voltak ès finomak.Mi mindig jól laktunk. :-) Kedves személyzet.Tulajdonos is...
2013.06.28barátokkal
Nagyon szep hely, csendes es kedves, igazi 20as evek a 21. szazadban. Barataimmal mentunk ide mert furdoztunk a sarvari es buki furdokben, de ott nagyon tele voltak a hotelek. Mi itt szalltunk meg, nagyon kieso hely de foutrol nyilik az utcaja. Nagy zold telek, szep huvos haz, igazi csend volt....
2013.06.25gyerekekkel
Kiváló
Nagyon tetszett, hogy egy csendes kis kétutcás faluban van a régi kúria épület, ami fel lett ugyan újítva, de csupa régi bútorral van berendezve. Egy nagyon kedves hölgy a tulaj, aki egyben a recepciós és a pincér is, de ettől olyan közvetlen érzése van az embernek, mintha tényleg egy korabeli...
Ezek a szállások is érdekelhetnek
Joó Fogadó Rábapaty - Pünkösd
Pünkösd
05.16-20.
Joó Fogadó Rábapaty
28.000 Ft / 2 fő / éj-től reggelivel
Hunguest Hotel Panoráma Hévíz - Kényeztető pihenés Hévízen Tófürdő belépővel
Kényeztető pihenés Hévízen Tófürdő belépővel
2025.05.01-ig
Hunguest Hotel Panoráma Hévíz
59.823 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Vulkán Wellness Hotel és Kemping Celldömölk - Kikapcsolódás nyugdíjas kedvezménnyel
Kikapcsolódás nyugdíjas kedvezménnyel
2024.06.14-ig
Vulkán Wellness Hotel és Kemping Celldömölk
64.288 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval