Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

7 varázslatos kastély Magyarországon, amitől elámulsz

Részt vennél egy mesebeli kalandon? Akkor kövess minket, mert legfrissebb cikkünkben 7 varázslatos kastélyba látogatunk el! Ezek a különleges, történelmi építmények nemcsak Magyarország múltjába engednek bepillantást, hanem páratlan szépségükkel és bámulatos atmoszférájukkal minden kirándulót elbűvölnek. Sőt, még a megújult és nemrég nyitott Andrássy-kastélyba is bekukucskálhatsz! Kezdődjön a kastélytúra!

Kastélyszállók és kúriák>>

 

Andrássy-kastély (Tiszadob)

Ismét régi pompájában tündököl a tiszadobi Andrássy-kastély, mely hosszú idő után újra látogatható. A holt-Tisza partján fekvő, tornyokkal díszített épület valóban olyan, mintha egy mesekönyvből ugrott volna elő. Parkjában növényekből font sövénylabirintusban bóklászhatunk, a bejáraton áthaladva pedig csodás faberakásokat, fiókos dongaboltozatú lovagtermet, korabeli bútorokat és az Andrássy-portrékat is közelebbről szemlélhetjük meg. A kastély egyik legkülönlegesebb része a színes ablakokkal, illetve szecessziós elemekkel gazdagított ebédlő. A nézelődés végén érdemes megállni egy csésze forró italra az üvegfalú, panorámás kávézóban.

7 varázslatos kastély Magyarországon, amitől elámulsz - Andrássy-kastély (Tiszadob)7 varázslatos kastély Magyarországon, amitől elámulsz - Andrássy-kastély (Tiszadob)

Szállástippek Tiszadob környékén>>

 

 

Edelényi kastélysziget (Edelény)

Több mint 300 éves múltat tudhat a magáénak a Jean-François L’Huillier által építtetett Edelényi kastélysziget. Az ambiciózus gróf azonban nem élhette meg a palota befejezését, ezért az 1716-ban megkezdődött építkezéseket végül felesége, Marie-Madeleine de Saint-Croix fejezdte be. A kastély ma történelmi utazásra hívó, lebilincselő interaktív kiállításoknak ad otthont. Az ünnepi időszakban ráadásul egyedi élményben is része lehet annak, aki ide látogat, mivel a kastély mellett felállított korcsolyapálya december 30-ig térítésmentesen használható.

7 varázslatos kastély Magyarországon, amitől elámulsz - Edelényi kastélysziget7 varázslatos kastély Magyarországon, amitől elámulsz - Edelényi kastélysziget

Szállástippek Edelény környékén>>

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Hidegben is melegben – vidéki panziók és vendégházak szaunával
Legyen szó egészségmegőrzésről vagy lazításról, abban egyetérthetünk, hogy a szaunázás egy igazán jó dolog. Manapság a népszerű luxushotelek és élményfürdők mellett egyre több vidéki fogadó szolgáltatáspalettáján található meg ez a wellness-szolgáltatás, úgyhogy már kisebb költségvetés is elég ahhoz, hogy vakációnk alatt is élhessünk szaunázási szenvedélyünknek.

 

 

Festetics-kastély (Dég)

Európa egyik legnagyobb kiterjedésű angolparkjára bukkanhatsz a dégi Festetics-kastélyban, melyet a híres építész, Pollack Mihály tervezett. A három patak találkozásánál emelkedő épületet elképesztő angolkert öleli körül. Az ősfákkal övezett udvar legkülönlegesebb része a németalföldi stílusban épült Hollandi-ház, melyet a tó felől, hosszú fahídon át közelíthetünk meg. A Festetics-kastély meglátogatása a gyerekeknek épp olyan nagy élmény lesz, mint a felnőtteknek, mert az interaktív kiállításelemek, a működő terapasztalok, valamint a látványos makettek sokasága minden generációt elbűvöl.

7 varázslatos kastély Magyarországon, amitől elámulsz - Festetics-kastély (Dég)7 varázslatos kastély Magyarországon, amitől elámulsz - Festetics-kastély (Dég)

Szállástippek Dégen és környékén>>

 

 

Hajósi Barokk Kastély (Hajós)

Bács-Kiskunban barangolva vadregényes tájakat nem, de gyönyörű építészet emlékeket, kulturális kincseket azért szép számmal találhatunk. Az egyik ilyen a Hajósi Barokk Kastély, mely két izgalmas tárlatot rendezett be a vendégeinek a Főúri enteriőr rekonstrukcióval, valamint a Vadászat az Alföldön című kiállítással. Amennyiben gyermekkel indulnánk neki az épület felfedezésének, mindenképp vegyük igénybe a múzeumpedagógia foglalkozásokat is! A csodás kirándulás után pedig a szülők egy finom kávét vagy bort is elkortyolgathatnak.

7 varázslatos kastély Magyarországon, amitől elámulsz - Fotó: Hajósi Barokk Kastély facebook oldala7 varázslatos kastély Magyarországon, amitől elámulsz - Fotó: Hajósi Barokk Kastély facebook oldala

Szállástippek Hajós környékén>>

 

 

De la Motte-kastély (Noszvaj)

A hegyekkel tarkított Bükk-vidék egyik legszebb része Noszvaj, mely egy káprázatos, barokk palotát is rejt, a De la Motte-kastélyt. Az épület létrehozása feltehetően a Szepessy család nevéhez köthető 1774-1778 között. A XVI. Lajos stílusát tükröző építmény gazdag díszítéseitől, magával ragadó enteriőrjeitől, pazar festményeitől elámulnak a nézelődők. A kastély megtekintésére ráadásul több lehetőség is kínálkozik az egyéni felfedezéstől a barokk zenés idegenvezetésig.

7 varázslatos kastély Magyarországon, amitől elámulsz - De la Motte-kastély (Noszvaj)7 varázslatos kastély Magyarországon, amitől elámulsz - De la Motte-kastély (Noszvaj)

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
10 kirándulástipp a következő meseszép kiruccanásaidhoz
Egyedülálló sziklaformák, páratlan panorámás kilátók, csörgedező vízesések, eldugott erdei útvonalak, rejtélyes pincesorok, kápolnák, templom- és kastélyromok – csak hogy néhányat említsünk arról a legújabb listánkról, amin te is biztosan találsz kedvedre valót! Szemezgess, inspirálódj és vedd nyakadba az országot!

 

 

Esterházy-kastély (Fertőd)

Az Esterházy-kastély hatalmas, kovácsoltvas kapuján belépve szinte visszaröppenünk a főurak csillogó világába. A csobogóval színezett díszudvarról egyenesen a barokk-rokokó műemlékegyüttesben találhatjuk magunkat, mely fénykorát a 18. század második felében élte, de kápolnájával, lépcsőházával, nyári hűsölőjével ma is éppen olyan elragadó, mint egykor. Érdemes jegyet váltani a Barokk színháztörténet túrára is az alapos felfedezésért!

7 varázslatos kastély Magyarországon, amitől elámulsz - Esterházy-kastély (Fertőd)7 varázslatos kastély Magyarországon, amitől elámulsz - Esterházy-kastély (Fertőd)

Szállástippek Fertőd környékén>>

 

 

Rhédey-kastély (Zsáka)

Az egykor úri lakként működő vidéki rezidenciák közül különlegesnek számít a Rhédey-kastély, mely mára visszanyerte régi fényét. Az apró település fő utcája mentén fekvő épület az egyetlen Rhédey-emlékhely Magyarországon, amit még 1858-ban emeltetett gróf Rhédey Gábor. A romantikus historizmus stílusában kialakított kastély a világháború idején hadikórházként működött, de 1944-et követően a helyi földművelő szövetkezet is használta saját céljaira. A kívül-belül csillogó-villogó építményben jól megkomponált, látványos kiállítást hoztak létre, mely régi tárgyakkal mesél a Rhédey-család és a kastély történetéről.

7 varázslatos kastély Magyarországon, amitől elámulsz - Rhédey-kastély (Zsáka)/ Fotó: ittjartam.hu7 varázslatos kastély Magyarországon, amitől elámulsz - Rhédey-kastély (Zsáka)/ Fotó: ittjartam.hu

Szállástippek Zsáka környékén>>

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Ha egy megbeszélésen ülve éppen arról álmodozol, hogy mennyivel jobb lenne egy medence partján vagy egy szaunában lazítani, és közben elmerülni az eléd táruló táj szépségében, akkor jó helyen jársz: összegyűjtöttünk 6 olyan hazai wellnessparadicsomot, ahol nemcsak az ellátás mesébe illő, hanem a kilátás is.
Izgalmas utazásra indulhatunk Magyarország varázslatos templomaiban, melyek szépségükkel, történetükkel és különleges kisugárzásukkal bűvölik el a látogatókat. Lépjetek be a földi mennyország kapuján a következő budapesti és vidéki templomokban!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Tündérek lábnyomai és vad sziklavilág: 8 kivételesen szép látnivaló és kirándulóhely Magyarországon
Ismered a vízmosta Tündér lépcsőt? A Bél-kő vadregényes szikláit? Vagy az erdőben rejtőző, titokzatos Pálos kolostorromot? Ezek a csodákat tartogató kirándulóhelyszínek egytől egyig fantasztikus, hangulatos túrákat ígérnek tavaszra. Fedezd fel valamennyit!
Mozdulj ki a fővárosból! – 10 lenyűgöző látnivaló és kirándulóhely Budapest környékén
Fővárosunk vitán felül egyedülálló, azonban ha már felfedeztük Budapest csodáit érdemes, akkor egy kicsit távolabb is merészkednünk a városi forgatagtól. Lélegzetelállító kirándulóutak, kastélyok és múzeumok várnak, ha autóba vagy vonatra pattanva a városon túli régiókat is jobban megismernénk.
10 különleges látnivaló Magyarországon, amit érdemes felkeresni
Bármerre járunk az országban, lépten nyomon lenyűgöző látnivalókba botlunk. Fedezzétek fel Magyarország eldugott kincseit és mesebeli tájait, és bár az érdekességek listája végtelen hosszú, mi mégis mutatunk most 10 helyet, amit érdemes felkeresni.
A 10 legkülönlegesebb tematikus szálloda Magyarországon, ha egyedi élményre vágytok
2022.03.07 | 8 perc | Szállások | Hová utazzak?
Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyunk, akkor irány az ország egyik különleges tematikus szállodája. Középkor, tudomány, romantika, keleti hangulat, vagy egy csipet Afrika - bármelyik témát is érzitek magatokhoz a legközelebb, ebben a cikkben biztos megtaláljátok a hozzá tartozó szállást.
Magyarország rejtett szépségei: a Móri-árok
Érdemtelenül kevés figyelmet kap Mór és környéke, pedig fantasztikus természeti és kulturális értékekben bővelkedik. Akár a szabadban töltenénk a napot, akár egy múzeumban, itt mindenre lesz lehetőség, ezért elhoztunk nektek hat olyan látnivalót, melyek a család összes tagja számára szórakoztató programot biztosítanak, miközben segítenek igazán megismerni a Móri-árok nem mindennapi csodáit.