Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Rhédey Kastély Zsáka

3,5
2
értékelés
A kijelzett darabszámba és átlagba beszámítjuk partneroldalunkon, a Szállásvadász.hu oldalon leadott értékeléseket is. Ott lehetőség van szöveg nélkül is értékelni. Az ilyen (kizárólag pontozásos) értékelések nem kerülnek megjelenítésre.
1. helyezett
városi Kastély közül
Kategória
Kastély
Rhédey Kastély Zsáka
Rhédey Kastély ZsákaRhédey Kastély Zsáka
Rhédey Kastély ZsákaRhédey Kastély Zsáka
27 fotó

Rhédey Kastély Zsáka bemutatkozása

A zsákai Rhédey-kastélyt 1858-ban gróf Rhédey Gábor építtette, s a család birtokában 1897-ig volt. Ezután gróf Almásy Imre, az ő fia, majd báró Vay László volt a tulajdonosa.   A kastély az első világháború utolsó éveiben hadikórházként működött. 1945-ben államosították, majd öt évvel később iskolának adott otthont egészen 1984-ig.
Tovább olvasom >>

2 vendég értékelése alapján

Kihagyhatatlan
0%
Érdekes
50%
Átlagos
50%
Kihagyható
0%
Időpazarlás
0%
Érdekes

2 vélemény
A kijelzett darabszámba és átlagba beszámítjuk partneroldalunkon, a Szállásvadász.hu oldalon leadott értékeléseket is. Ott lehetőség van szöveg nélkül is értékelni. Az ilyen (kizárólag pontozásos) értékelések nem kerülnek megjelenítésre.
Jártál már itt? Írd meg a véleményed!
Ennyire tetszett:
Láttad már a nyereményjátékunkat?Megnézem, nyerni szeretnék!
Népszerű szállások a környéken
Véndiófa Vendégház Füzesgyarmat - Legjobb ár
Legjobb ár
2023.12.21-ig
Véndiófa Vendégház Füzesgyarmat
192.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től ellátás nélkül
Hunguest Hotel Gyula - Napi ár fürdőbelépővel
Napi ár fürdőbelépővel
2024.06.24-ig
Hunguest Hotel Gyula
37.400 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Hotel Nagyerdő Debrecen - Nyugdíjas napok
Nyugdíjas napok
2023.12.22-ig
Hotel Nagyerdő Debrecen
116.000 Ft / 2 fő / 4 éj-től félpanzióval

Rhédey Kastély Zsáka vélemények

25
1191
1764
35328
Gyémánt fokozatú értékelőOrszágjáró - 603 városban járt márFelfedező - 1896 helyen első értékelőNépszerű író - 316 hasznos szavazat9 évnyi aktív tagságKitartó fotózó - 35328 feltöltött kép
Érdekes 2023. július 22.a párjával járt itt
Valamennyire osztom az előttem író kolléga véleményét, kétségtelenül az a kastély fő attrakciója, hogy kívülről ilyen szépen rendbehozott, belül meg megpróbál valamennyire informatív lenni, de nem igazán nagy történet az övé, nem igazán sok a relikvia, a főcsapás meg az angol királyi házzal való rokonság.
Itt fényképeztem:
Rhédey Kastély Zsáka - Külső képRhédey Kastély Zsáka - BelsőRhédey Kastély Zsáka - BelsőRhédey Kastély Zsáka - BelsőRhédey Kastély Zsáka - BelsőRhédey Kastély Zsáka - BelsőRhédey Kastély Zsáka - BelsőRhédey Kastély Zsáka - BelsőRhédey Kastély Zsáka - BelsőRhédey Kastély Zsáka - BelsőRhédey Kastély Zsáka - BelsőRhédey Kastély Zsáka - Külső képRhédey Kastély Zsáka - BelsőRhédey Kastély Zsáka - EgyébRhédey Kastély Zsáka - EgyébRhédey Kastély Zsáka - EgyébRhédey Kastély Zsáka - EgyébRhédey Kastély Zsáka - EgyébRhédey Kastély Zsáka - EgyébRhédey Kastély Zsáka - BelsőRhédey Kastély Zsáka - EgyébRhédey Kastély Zsáka - EgyébRhédey Kastély Zsáka - EgyébRhédey Kastély Zsáka - EgyébRhédey Kastély Zsáka - EgyébRhédey Kastély Zsáka - Külső kép
Még több kép (23 db) >>
Milyennek találod ezt az értékelést?
Átlagos 2021. október 4.egyedül járt itt
A gótizáló, romantikus stílusú épület bástyaszerű elemekkel díszített formája gyönyörű külsőt mutat. A kastély belsőjére, ez már nem mondható el. Legnagyobb hangsúlyt Rhédey Klaudia grófnő, II. Erzsébet Brit királynő ükanyja, és a Windsor uralkodóház kapcsolatának bemutatása jelenti. Rengeteg fotó, zászló látható, szinte már zavaró.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.