Lajosmizsén belül a főúton található a kiskunfélegyházi illetőségű Félegyházi Pékség mintaboltja, akiknek a honlapjuk szerint már több mint 90 egységük van, s ezzel Délkelet-Magyarország meghatározó pékségévé nőtték ki magukat. A számozásból látható, hogy itt Mizsén az elsők között telepedtek meg, hiszen az 5.
számú mintabolt ez a hálózaton belül. A korábbi fotókhoz képest már a "Piknikség" felirat fogadja az érkező vásárlókat. A beltér hosszúkás, azon belül egy kifejezetten hosszú pult van, hogy a széles kínálat elférjen. A jobb oldalon kávézó részleget alakítottak ki kényelmes ülőhelyekkel. Ezúttal a mákos péksüteményekre startoltam rá, a vaníliakrémes - mákos töltelékes aprósüti dekára kimért, 4190 Ft kilója, a mákos búrkifli darabja 439 Ft. A másik aprósütemény, amit választottam a pizzás mini csiga lett, ennek is 4190 Ft a kilója. 15-15 dkg-ot kértem, ez 6 db-ot jelentett mennyiségre. Az eszpresszó 590 Ft, a Cortado 690 Ft, a cappuccino 730 Ft. Ez budapesti viszonylatban olcsónak számít, ráadásul Lajosmizsén belül szerintem itt kapni a legjobb kávét. Ide a városba még nem tört be az újhullámos kávéforradalom, s ahol kóstoltam, inkább rossz, mint jó kávékhoz volt szerencsém vagy szerencsétlenségem. Jól néztek ki a helyben készült sajtos bagel szendvicsek, illetve a párizsis kifli is, amelyek ára bőven 1000 Ft alatti, 849-869 Ft.
A Félegyházi pékségben jól esett gasztro-turné közben megpihenni és feljegyezni a tapasztaltakat. Rádió szólt, amiről szívesen lemondtam volna, de el tudtam tekinteni ettől a zavaró tényezőtől. A kiszolgálás udvarias, az árak kedvezőek, mint általában. Vettem egy kefírt, meg egy kornspitzet, amiket annak rendje és módja szerint be is vágtam helyben. 348 forintot fizettem, igen kedvező árú reggeli volt ez. Tisztes 4 pont.