Hunguest Hotel Bál Resort Balatonalmádi bemutatkozása
Megnyílt a Balaton első, nemzetközi standard szerint épített és üzemeltetett, négycsillagos konferencia, wellness és resort szállodája, a Hunguest Hotel Bál Resort, amely egész évben várja kedves vendégeit.
A múlt nyáron voltam ott a családommal, a szálló modern , tiszta és felújított, a Panoráma gyönyörű. Bár a strandja kicsit távolabb van, de rendezett . A reggeli és vacsora változatos és nagyon finom volt. A wellness részleg nem gyerek és családbarát. 1 medence van csak , kis gyermekes családoknak nem igazán jó.
A medence térben meg tele van műanyag díszfákkal ami nekem nem jött be. Viszont esti zenés program is volt, ami nagyon tetszett! Próbáljátok ki, nekem összességében tetszett! :)
A szálloda csillagaihoz mérten,a felszolgált ételek mennyisége kifogástalan,de minősége,ízvilága(cukrásztermékek éttermi melegtészták voltak,az étkészletek tisztasága nagymértékben kifogásolható volt) igen gyenge volt. A wellnes részlegére ráférne egy alapos felújítás.
Az infrakabinban rozsdásak a fémlapok,a zuhanyozók ajtajai és küszöbei a penészesség hatását keltik. A szauna faszerkezete,főleg a fali részen, lehangolóan elhasználódott.
Mesés kilátás a Balatonra a szobából.Bőséges svédazstalos kinálat,mi szem-szájnak ingere.Remek izek,gusztusos teriték.Tiszta kényalmes szoba.Udvarias személyzet.Talán a Wellnes részlegben található jakuzzi pici,egy ekkora szállodának,de minden más részleg megfelelő,kellemes.Máskor is megyünk.
A szálloda 3 dolgot kivéve tökéletes volt. Az egyik az étkezések szervezetlensége. Minden egyes étkezés alkalmával 10-15 percet kellett várni szabad asztalra. Illetve nem csak várni kellett, hanem vadászni is kellett a szabad asztalra, ugyanis többeknek nem jutott hely. A másik dolog, néhány pincér hozzáállása.
Amennyiben az ember nem fogyasztott az első napon extra dolgokat, amelyeket külön kellett fizetni, akkor a többi étkezés alkalmával már oda sem jöttek megkérdezni, hogy szeretnénk-e valamit! Az a néhány pincér akiről szó van, ezek mellett még udvariatlan is volt. Hozzáteszem, csak néhány emberről van szó, mivel volt 2 hölgy, akik nagyon kedvesek voltak! Egy pincérél szerintem nem elfogadott, ha rágózva beszélget egy vendéggel. A harmadik nem tetsző pont az úszómedence volt, amely jég hideg vízű. Volt ámbár egy pezsgőfürdő, de csak 6 személynek jutott hely benne abban a hatalmas 12 szintes szállodában.
Januárban voltunk a szállodában,karácsonyi ajándékként. Jól éreztük magunkat. A BÁR rész kissé drága volt, így nem is voltak sokan, pedig zene is volt az este folyamán! A pezsgő fürdő pici! Azért szerettük. Szép időnk volt, így jókat sétáltunk. A gyereksarok kicsit gyenge. Nem volt benn játék. Pedig jó ötlet. Összességében jól éreztük magunkat, újból is mennénk.
Kellemes hely.. A szoba szép és kényelmes, a kilátás csodás a felső szintekről, a WIfi sajnos csak felismsrhető volt, de használni már nem tudtuk, vélhetően messze voltunk tőle. Az étterem hangulatos, az ételek finomak voltak. A wellness minden igényt kielégít, bár ha teltházas a szálloda, valószínűleg kicsi.
Mi szeptember elején voltunk a hotelben. A 11. emeleten kaptunk szobát, a fürdő és a szoba tulajdonképpen tiszta volt és rendezett, azt nem mondom hogy az ablakra nem fért volna rá egy tisztítás.
Minden tökéletesen működött,tökéletes volt a kilátás a Balatonra,egyetlen dolgon lepődtünk meg egy 4*-os hotelben a köntös bekészítését külön kérnie kell az embernek,és pluszban fizetnie kell érte,úgy gondoltam hogy van elég cumónk hát a köntöst már csak nem viszem magammal, hiszen úgyis be lesz készítve, mivel wellness szállóról van szó,hátnem így történt,de azért túléltük. A recepción nagyon gyorsak és segítőkészek voltak. Az étterem csodálatos, az ételek finomak,a svédasztal itt tényleg svédasztal. A wellness is nagyon jó volt. Tulajdonképpen elégedett vagyok a hotel nyújtotta szolgáltatásokkal,ajánlani tudom mindenki számára.
Tavaly a gyerekektől nászajándéknak kaptunk egy műsorra,ide szóló meghívót,2012. 10hóban. Nagyon-nagyon jól éreztük magunkat,hála égnek nagyon jó ídőt sikerült kifognunk. A szálloda nagyon tiszta,előkelő,a svédasztalos ételek kítűnőek voltak,udvarias kiszolgálás. . . . ;. Szerencsére a 12.
emeleten laktunk,ahonnan csodálatos volt a kilátás a Balatonra. Szívessen térek vissza ide. Ami nem tetszett,hogy a Wellness részleget az idössebb korosztály,már kora reggel elfoglalta,és volt,hogy az ebédig ott töltötték az ídőt,ebéd után szint úgy,valahogy ídővel ezt szabályozni kéne,mivel az árban szerepelt a korlátlan Wellness használat.
Ebbe a hotelbe a Balaton közelsége és a szép kilátás miatt foglaltunk helyet. A kilátással nem is lett volna gond, viszont a szoba nekem szűkös volt, és iszonyatosan hiányzott az erkély, vagy legalább egy nem csak bukóra nyitható ablak. A strand megközelítése gyerekkel nem a legkellemesebb, át a felüljárón.
Tágas szobák, udvarias személyzet fogadott. Félpanziós ellátással bőséges reggeli és vacsora kínálatban válogathattunk a svédasztalos hideg-meleg fogások sokféle és igényesen tálalt forgatagából. A szálloda wellness részlege modernizálásra, bővítésre szorulna a mai igényeknek megfelelően :) A tisztasággal problémánk nem volt, a butorzat modern és kényelmes. . . Köszönjük