Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

10+1 tipp a tuti úti csomagért, hogy ne maradjon otthon semmi

0000.00.00 | 5 perc

Kész stressz a nyaralásra készülődés? Azt sem tudod, hogy kezdj a pakoláshoz? Vagy szinte biztos vagy abban, hogy valami otthon marad? Akkor most dőlj hátra és relax: írtunk helyetted, pontosabban neked egy listát!

 

Hol érdemes kezdeni?

A csomagolást kezdd a ruhaneműkkel: alsóneműk, zoknik, pólók, nadrág, szoknya, lenge, jól szellőző, nyári ruhák, nadrágok, lábbelik, kalap és vastagabb ruhák arra az esetre, ha rosszra fordulna az időjárás! Indulás előtt egyeztess a szálláshellyel, hogy adnak-e fürdőköntöst és törölközőt, mert ezek amúgy elég sok helyet foglalnak a bőröndben.



A pipere cuccokat se hagyd ki: csomagolj el fogkefét, fogkrémet, tusfürdőt, sampont, testápolót, krémet, dezodort, naptejet és a sminkkellékeket! Számolnod kell azzal is, hogy a szálláson esetleg nem lesz hajszárító.

Legyen nálad gyógyszeres pakk is láz- és fájdalomcsillapítóval, lázmérővel, sebre sebtapasszal és kötszerrel, napégés elleni krémmel, tablettával hányás- és hasmenés esetére!

 

Ne feledkezz meg a papírokról sem!

Ha az utazáshoz szükséges bármilyen papír otthon marad, fordulhatsz is vissza, szóval, mindenképpen készítsd be a személyes okmányaid útleveled, személyid , a vízumod és a repjegyed, ha repülővel mész. Ne feledd az utasbiztosításod, de jól jöhet az európai egészségbiztosítási kártya is. Legyen nálad bankkártya, pénz, a szállásfoglalást igazoló papírjaid, az előre megváltott belépőid, jegyeid, valamint azt a jegyzeted, amelyben felírtad, gond esetén kit lehet értesíteni.

TIPP: ha vonattal mész, válts e-jegyet, úgy 10 százalékkal olcsóbb!

Érdemes utasbiztosítást kötni indulás előtt.Érdemes utasbiztosítást kötni indulás előtt.

Nyaralj gazdaságosabban

Tájékozódj, hogy a szálláshelyeden milyen belépőket vásárolhatsz meg kedvezményes áron! Sok helyen legalább 10 százalékkal tudod beszerezni például a fürdőbelépőket az egész családnak, amivel, valljuk be, jó sokat spórolhatsz egy hosszabb nyaralásnál.



A vakáció a kütyük ideje is

Nincs az a hely, ahol ne csinálnál millió képet, ami miatt viszont gyorsan merül a telefonod. Mindenképpen csomagold el a töltőd, és jó, ha még gyorsan beszerzel egy külső töltőt is. Nem rossz ötlet egy kisebb elosztó sem arra az esetre, ha mindent egyszerre kellene töltened a szállodában. Ha tipikusan olyan nyaraló vagy, aki nem bír leállni a fotózással, akkor tartalékban legyen nálad egy pendrive vagy egy külső merevlemez, esetleg egy plusz memóriakártya!

Napjainkban az utazás elképzelhetetlen digitális eszközök nélkül.Napjainkban az utazás elképzelhetetlen digitális eszközök nélkül.

Filmek, zenék, olvasnivalók

Ha már egyszer pihensz, tölts a telefonodra olyan zenéket, amiket szívesen hallgatsz a vízparton vagy a délutáni árnyékos sziesztádon! Ha van több időd, készítsd el előre a kedvenc lejátszási listád a Spotify-on!

Ne feledd a tableted, iPad-ed, hogy nehogy lemaradj a kedvenc filmedről, sorozatodról!

Vidd el azt a könyvet, amire egész évben nem tudsz időt szánni, most elolvashatod.

Nézd meg a listánkat és válaszd ki azt a szálláshelyet, aminek a kültéri medencéje mellett, koktélt szürcsölve olvasnál a legszívesebben>>

Hátha most sikerül kiolvasnod azt a könyvet, aminek otthon nem jutottál a végére még.Hátha most sikerül kiolvasnod azt a könyvet, aminek otthon nem jutottál a végére még.

 

Nosztalgia

Ha befér a táskádba, mindenképpen vidd el magaddal a rég elfeledett játékaid, kártyát, társasjátékot... Emlékszel még, milyen jó volt tollasozni régen a Balaton partján?

 

+1 Ha már nálad van a telefonod, használd is ki! Utazáskor igencsak jól jöhetnek a különféle applikációk menetrendek, térképek, programok a környéken, no és a jó kis éttermek a közelben.

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Legyen égen, földön, föld alatt, Budapest számos nagyon izgalmas kalandot rejt, melyekre érdemes időt és energiát szánni. Ha kíváncsiak vagytok titkokra, exkluzív történetekre, akkor ne késlekedjetek, Budapest megannyi kalanddús történelmi emlékkel vár!
Mintha 2018 is ezt szeretné a következő esztendőnk ugyanis kilenc hosszú hétvégét tartogat nekünk ezekre a meghitt, vidám, pihenős együttlétekre.
Előző
Következő