Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Így pakolj, ha nyaralni mész

2020.06.22 | 6 perc

Indulás előtt azonban érdemes alaposan átgondolni, mit vigyünk magunkkal (és mit ne!), illetve az utazás során is érdemes néhány dologra odafigyelni. A teljesség igénye nélkül készítettünk egy listát nektek.

Végre utazhatunk, elő a bőröndöket, és indulás! Mindenki más és más dolgokat tart fontosnak egy utazás során, illetve az úti cél függvénye is, hogy mit viszünk az útra. Érdemes mindig odafigyelni rá, hogy ne teli bőrönddel utazzunk, hiszen az utazás során úgyis mindig veszünk valamit, aminek kell majd a hely. Nézd meg az aktuális utazási ajánlatainkat itt.

EZEKET PAKOLD BE

 

Iratok

Személyes iratok, biztosítási papírok, a szállásfoglaláshoz szükséges papírok és akár ezek másolatai is, arra az esetre, ha valami elvész útközben. Ezek a legfontosabbak, ha a pakolást nem is ezekkel kezded, mindenképp ezeket készítsd össze először!A papírjaidat ne hagyd otthon!A papírjaidat ne hagyd otthon!

Gyógyszerek

Gyerekkel utazóknak különösen ajánlott. Elég egy rossz étel egy rossz helyen, vagy egy masszív front és máris tönkremegy a nyaralás egy vagy több napja. Nem a legjobb program rossz közérzettel még patikát is keresgélni, főleg ha külföldön jár az ember. Fájdalomcsillapító, sebtapasz, és a szokásos dolgok: irány a bőröndbe!

Pénz

Bár már a legtöbb helyen lehet kártyával fizetni, mindig legyen nálunk készpénz. Azonban, különösen most, a járványhelyzet idején fizessünk a lehető legtöbb alkalommal kártyával, hogy ezzel is csökkentsük a betegség terjedését!

Kütyük (+appok)

Mivel a mai telefonok már mindent tudnak, így elég lehet ezt magunkkal vinnünk. Ezt viszont mindenképp vigyük el, a megfelelő töltővel együtt (külföldön, ahol szükséges, átalakítóról is gondoskodjunk)! Persze manapság már sokan drónoznak a nyaralás alatt, vagy dolgozniuk kell pihenés közben is, ezekről egy későbbi pontban írunk majd. Akár külföldre, akár belföldre utazunk, nézzük meg, milyen telefonos applikációk segíthetnek minket a még jobb élményben, legyen az egy közlekedési vagy programajánló alkalmazás vagy egy jó kis játék.

Ruhák

Egyértelmű. Nézzük meg, milyen időt jósolnak a nyaralás idejére és pakoljunk annak megfelelően! Ha esőt írnak, akkor sem feltétlen szükséges sok-sok pulóvert betenni, a nagy melegben egy esőkabát (lehetőleg összehajtható) is elég lehet. Érdeklődjük meg, hogy a szálláson adnak-e törölközőt, ha igen, akkor az is maradhat otthon. Napszemüveg, nagyobb strandtörölköző jöhet, a drága ékszerek inkább maradjanak a dobozban.

+Szórakozás

Minden nyaralásban szokott lenni holtidő. Készüljünk fel erre is! Egy-két könyv, egy társasjáték, vagy egy zenei válogatás (akár offline, akár online, egy streaming szolgáltatónál). De a telefonra is letölthetünk játékokat, amikkel egy-egy esős délutánt átvészelhetünk.

Ha már pakolnál, de még nem tudod, hova mennél, nézd meg NYÁRI ajánlatainkat IDE KATTINTVA!

EZEKET INKÁBB HAGYD OTTHON (ha teheted)

 

Háziállatok

Bár szeretjük őket és örömmel megosztanánk velük az élményt, de jó ha tudjuk, hogy a kisállatokat megviselheti a hosszú út, vagy a környezetváltozás. Inkább kérjünk meg egy barátot vagy szomszédot, hogy vigyázzon rá, vagy adjuk be őket egy állatpanzióba, ahol biztos jó dolguk lesz.

Túl sok kütyü

Drón, laptop, konzol, stblehet, hogy a nyaralás teljesebbé tételét segítik, vagy a munka elengedhetetlen eszközei, de amennyire csak lehetőségünk van, szakadjunk ki a hétköznapokból! A céges emaileket telefonon is meg lehet nézni, drága kamerát sem kell vinnünk, a mai telefonok már igazán jó képeket készítenek. De ha valaki drónozni akar, akkor azt érdemes pl a hotelszoba széfjében vagy a hotel erre fenntartott helyiségében tartani, amikor nem használjuk.

Kulcsok

Inkább adjuk oda egy megbízható szomszédnak, vagy a szülőknek, barátoknak. Egyrészt nincs rá szükségünk nyaralás alatt, másrészt jól jöhet, ha a szomszédnál van kulcs baj esetén, vagy ha mondjuk virágokat kell locsolni.

Drága ruhák

A nyaralás alatt ritkán kell divatbemutatóra mennünk, pláne a kifutóra. Sőt, általában meleg is van, tehát nincs szükségünk drága ruhákra, kiegészítőkre. Szűkítsük ruhatárunkat a legszükségesebbekre!

Túl sok étel

Ha apartmanban szállunk meg, önellátó formában, akkor sem feltétlen kell mindent otthonról vinnünk. A legtöbb városban, településen már találunk egy vagy több diszkont élelmiszerláncot, ahol normális árakon be tudjuk szerezni a legszükségesebb összetevőket, vagy éppen friss pékárut.

Jó nyaralást kívánunk! :) 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Az egykor legendás Avar Szálló helyén, az eredeti épületet és a szálloda nevét a mai kornak megfelelő változtatásokkal megtartva, megnyitotta kapuit Mátrafüreden az Avar Hotel**** superior.
Strandolás kutyával? Nem egy általános kép, pedig igény lenne rá. Ha eddig nem tudtad, hova menj négylábú kedvenceddel csobbanni, most mutatjuk a legjobb helyeket az egész országban.
Előző
Következő
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
10 szállás privát jakuzzival, pezsgőfürdővel a szobában
2022.12.02 | 7 perc | Szállások | Wellness
Mindannyiunknak jár egy kis kényeztetés néhanapján, és van, hogy erre leginkább a négy fal között vágyunk. Ezért összegyűjtöttünk nektek 10 olyan szálláshelyet, ahol lehetőségetek van olyan szoba foglalására, amiben privát jakuzzi is rendelkezésetekre áll.
19 termálfürdő Magyarországon, ahol télen, hóesésben is fürdőzhetünk a szabad ég alatt a kültéri meleg vizes medencében
Különleges hangulata van télen, zimankóban és hóesésben fürdőzni a kültéri termálmedencében. Bemutatunk 19 olyan gyógy- és termálfürdőt Magyarországon, ahol ezt megtehetitek.
A 10 legkülönlegesebb tematikus szálloda Magyarországon, ha egyedi élményre vágytok
2022.03.07 | 8 perc | Szállások | Hová utazzak?
Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyunk, akkor irány az ország egyik különleges tematikus szállodája. Középkor, tudomány, romantika, keleti hangulat, vagy egy csipet Afrika - bármelyik témát is érzitek magatokhoz a legközelebb, ebben a cikkben biztos megtaláljátok a hozzá tartozó szállást.
Utazik a család! - 10 gyerekbarát wellness hotel Magyarországon
Nem számít, hogy nagy vagy kis családdal vágtok neki a nyaralásnak, ha megtaláljátok a számotokra legjobb gyermekbarát szállodát! A vakáció ugyanis csak akkor lesz pihentető, ha a legkisebbek is jól érzik magukat. A cikkünkben bemutatkozó 10 mesebeli wellness hotelt a családok igényeire szabták!