Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Adventi vásárok Budapesten és vidéken – ízek, illatok, élmények

A karácsonyt megelőző négy vasárnapon nem csupán a koszorúkon gyúlnak ki a fények, hanem megnyitják kapuikat Magyarország legszebb adventi vásárai is. Ezeken a rendezvényeken barokk körhinták, panorámás óriáskerekek és ellenállhatatlan ételek segítenek, hogy az ünnepvárás időszaka meghitten teljen. Nézzétek meg, mi mindennel készülnek a vidéki és a budapesti adventi vásárokon!

 

Szemkápráztató adventi vásárok vidéken

 

Debreceni Advent

2023. november 25–január 7.

Ragyogó fényfenyő, ezernyi dísz és illatozó, hívogató hütte színesíti a Debreceni Adventet. Kóstoljátok meg a vaníliamártásban úszó gőzgombócot, vegyetek mellé egy kis forralt bort és csodáljátok meg a fényfenyőt, a Betlehemet, a Mesevárost! Az Adventi kuckóban a gyerkőcöket kézműves programok várják, de letesztelhetitek a Barokk körhintát, a korcsolyapályát és a Karácsonyi kisvasutat is!

Fotó: debreceniadvent.huFotó: debreceniadvent.hu

 

 

Esztergomi Adventi Vásár

2023. december 1–24.

Mivel tehetnétek teljessé a meghitt, ünnepi hangulatot? Tegyetek egy sétát a varázslatos Esztergomi Adventi Vásárban, mely kézműves portékákkal, szabadtéri koncertekkel és jégshow-val is kedveskedik nektek! Aki szeretne, szintén korcsolyát húzhat, de nem érdemes lemaradni az ünnepi műsorokról, előadásokról se.

Fotó: Esztergomi Adventi Vásár Facebook oldalaFotó: Esztergomi Adventi Vásár Facebook oldala

 

 

Fehérvári Advent

2023. december 1–24.

Az ünnepvárás igazán különleges lesz Székesfehérváron is. A járókelők elvegyülhetnek a Fehérvári Advent színes forgatagában. A legkisebbek a város karácsonyfája körül zakatolhatnak a mesebeli gőzös jóvoltából és bekukucskálhatnak Manóváros ablakain is. A Városházán pedig nemcsak a mézeskalács várost nézhetitek meg, hanem minden nap 17.30-kor élő adventi naptár szórakoztatja az ablakokban a nézelődőket.

A kép illusztrációA kép illusztráció

 

 

Egerszegi Advent

2023. november 27–december 24.

Gofri, lángos, sültkolbász – mindegyik kóstolásért kiállt az Egerszegi Adventen. Zalaegerszeg ünnepi programsorozatán színházi előadások, koncertek mulattatják a közönséget. Továbbá a gyerekek találkozhatnak a Mikulással és csacsigolhatnak is egy barátságos szamár hátán. Azok, akik szeretnék lemozogni a várásban begyűjtött kalóriákat, bátran nevezzenek be egy kis szabadtéri korizásra!

Fotó: Tourinform Zalaegerszeg Facebook oldalaFotó: Tourinform Zalaegerszeg Facebook oldala

 

 

Szegedi Karácsonyi Hetek

2023. december 1–24.

Vándormuzsikus gólyalábas felvonulással veszi kezdetét a tradicionális Szegedi Karácsonyi Hetek. A rendezvénysorozaton tűzzsonglőrök, karácsonyi műsorok, koncertek és kulturális előadások varázsolják el a közönséget. Az apróságok pedig szalmalabirintusban barangolhatnak, pónira és körhintára ülhetnek, de felkereshetik a kölyökkuckót is. A Szegedi Karácsonyi Hetek egyik legnagyobb sztárja azonban a hatalmas óriáskerék lesz!

Szegedi Karácsonyi Hetek Facebook oldalaSzegedi Karácsonyi Hetek Facebook oldala

 

 

Eger Advent

2023. november 25. –december 24.

„Több, mint egy ünnep” – így hirdeti magát az Eger Advent, ahol tényleg szemetek-szátok tátva marad majd. A Jégpalota játékai, kézműves műhelye, illetve a barokk körhinta sok-sok örömöt ígér a gyerekeknek. A lenyűgöző, színes fények, csillogó díszek, illetve a büfék széles gasztronómiai kínálata ellenben minden generációnak mosolyt csal majd az arcára.

Fotó: Eger Advent 2023 Facebook eseményFotó: Eger Advent 2023 Facebook esemény

 

 

Győri Adventi Vásár

2023 december 1–23.

Finoman fűszerezett forralt borok és kemencében sült langallók adják meg a Győri Adventi Vásár hangulatát, melyre idén sem lehet panasz. A Széchenyi tér legendás fényjátéka, a körhinta, valamint a kisvasút bearanyozza az ünnepvárás időszakát. Ugyanakkor az óriáskerék, a dodzsem és a jégdiszkó sem lesz semmi, ha élményeket is gyűjtenétek a séta mellé.

Fotó: Győr Város hivatalos Facebook oldalaFotó: Győr Város hivatalos Facebook oldala

 

 

 

Mutatós adventi vásárok Budapesten

Adventi Ünnep a Bazilikánál

2023.november 17. – 2024. január 1.

Mennyei édességekre, szemet gyönyörködtető ajándékokra bukkanhattok a Bazilikánál tartott adventi ünnepen, de belehörpinthettek Magyarország legnevesebb pincészeteinek kínálatába is. Próbáljátok ki, milyen érzés a Mikulás szánjában ülni, az élethű VR élményen vagy rácsodálkozni a Bazilikára vetített, mesés fényekre!

Advent BazilikaAdvent Bazilika

 

 

Vörösmarty Classic Xmas

2023. november 17. – 2024. január 1.

A fantasztikus zenei fellépők mellett a hógömbbe burkolt Vörösmarty szobrot is érdemes szemügyre venni, ha kilátogattok a Vörösmarty Classic Xmas-re. Amíg a felnőttek elmélyülnek az ínycsiklandó ételek-italok kínálatában, megnézik a pompás fényeket, a gyerekek mehetnek egy kört az ingyenes kisvasúton.

 

 

Advent Óbudán

2023. december 1-23.

Csábító koncertek, gazdag gyermekprogramok, na és elképesztő finomságok várnak a fényárban játszó Advent Óbudán, ahol az ünnep ízére egy csapásra ráéreztek. A Fő téri szelfipontnál szuper fotókat lehet készíteni. A korcsolyázás rajongói ráadásul csúszkálhatnak kedvükre az ingyenes jégpályán. Extra tippként nézzetek be a Karácsonyházba is!

Fotó. Advent Óbudán Facebook oldalFotó. Advent Óbudán Facebook oldal

 

 

Bókay-kert

2023. november 24-december 17.

Avassátok fel a Bókay-kert jégpályáját, hiszen a csodálatos fények között még nagyobb élmény lesz a korizás! Levezetésnek válogathattok az árusok meseszép kézműves termékeiből vagy együtt tapsolhattok a sztárfellépőknek. A csemeték egyik legjobb programja pedig a kisvonat lesz.

Fotó: Bokay-kert Facebook oldala / Váradi LeventeFotó: Bokay-kert Facebook oldala / Váradi Levente

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Szarvas az elmúlt időszakban egy új étteremmel lett gazdagabb. A Körös partján egy hightech modern épületben kapott helyett az Újváros Bisztró, melynek tulajdonosával, Szín Csabával arról beszélgettünk, milyen célok és lehetőségek állnak az étterem előtt.
Vannak olyan különös helyek, melyeken járva az élet hangjai elcsendesülnek, és már csak a lépteink zaját verik vissza a falak. Ahol napjainkra már csak a kitörött ablaktáblák, a földön szétszórt emléktöredékek és hátrahagyott tárgyak mesélnek. Az elmúlás szinte tapintható, és libabőr fut végig az ember kezén, egészen a szívéig. Fürkészd ki velünk az elhagyatott Hajmáskéri laktanya titkait, mely a Monarchia büszkeségéből mára elfeledett szellemvárossá változott!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
Ötletek belföldi nyaraláshoz - 10 szálloda közvetlen átjárással a fürdőbe
Szuper belföldi családi nyaralás vár rátok, ha olyan szállodát választotok az ide vakáció helyszínéül, ahonnan közvetlen átjárással megközelíthető az éményfürdő. Az elsőosztályú kulináris élmények és szórakozási lehetőségek mellett ezernyi közös élményt szerezhettek az alábbi 10 hazai hotelben. Hozzátok ki a maximumot az idei nyaralásból!
Ahol a gyerekeknek is élmény a nyaralás - 10 gyerekbarát vidéki szálláshely saját játszótérrel
2022.06.01 | 9 perc | Szállások | Gyermekekkel | Utazási tippek
A családi nyaralás megtervezésekor mindig kihívás olyan szálláshelyet találni, ahol a szülők is fel tudnak töltődni, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Mutatunk 10 gyerek- és családbarát vendégházat és panziót, ahol a saját játszótér mellett sok más lehetőség gondoskodik arról, hogy a gyerekeknek is élmény legyen az utazás.
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.
Utazik a család! - 10 gyerekbarát wellness hotel Magyarországon
2023.06.13 | 8 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Nem számít, hogy nagy vagy kis családdal vágtok neki a nyaralásnak, ha megtaláljátok a számotokra legjobb gyermekbarát szállodát! A vakáció ugyanis csak akkor lesz pihentető, ha a legkisebbek is jól érzik magukat. A cikkünkben bemutatkozó 10 mesebeli wellness hotelt a családok igényeire szabták!