Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Ez a világ 5 legelképesztőbb szállodája! Te melyikben foglalnál szobát?

2019.08.29 | 5 perc

A világ tele van furcsábbnál furcsább dolgokkal, épületekkel, de hogy még a szállodákat is lehet cifrázni, az már tényleg minden képzeletet felülmúl. Ezúttal olyan hoteleket mutatunk, amelyeket egyszerűen nem hiszel el!

GIRAFFE MANOR, NAIROBI, KENYAGIRAFFE MANOR, NAIROBI, KENYA

 

Giraffe Manor, Nairobi, Kenya

Ha olyan szállodát keresel, ahol addig alszol, ameddig szeretnél, akkor semmiképp se a nairobi Giraffe Manor-t válaszd! A különleges hotelben ugyanis könnyen előfordulhat, hogy kora reggel egy zsiráf leheletét érzed majd az arcodon. Nem, nem képtelenség, a hotel a kenyai fővárostól mindössze 20 kilométerre lévő, a veszélyeztetett Rothschild zsiráfok megmentésére létrehozott zsiráf központban található, ahol a hosszú nyakú állatok szabadon jöhetnek-mehetnek, no és bármikor bekukucskálhatnak az ablakon. Ha ezek után mégis odavágysz, jobb, ha felkészülsz arra is, hogy talán még a reggelidet sem tudod majd zsiráftársaság nélkül elkölteni, sőt, még az is lehet, hogy kérdés nélkül meg kell osztanod az ételt az ablakon behajoló barátságos vadállatokkal.

 

Manta Resort, Pempa, Tanzánia

Ha arról álmodozol, hogy egyszer egy víz alatti helyet keresel, ahol egy kicsit elbújhatsz a világ elől, akkor van egy tippünk. Nem csalás, nem ámítás, a tanzániai Pemba-szigeten található Manta Resort-ban akár a víz alatt is aludhatsz. Afrika első víz alatti szállodájának 4 méter mélyen található hálószobájában 360 fokos körpanoráma fogadja a vendégeket, így az ágyon fekve csodálhatod az óceán káprázatos vízi világát. Noha a hotel fürdőszobája és a nappalija a tengerszint fölött található, sőt, a hatalmas terasza sincs már víz alatt, a vendégek nem panaszkodnak. No és még valami: a víz alatti szállodában nem kell a zajos szállóvendégektől tartani, hotel ugyanis a parttól úgy 100 méterre ringatózik az India-óceán vizében.

 

Null Stern Hotel, Svájc

Hányszor kívántad azt egy rohanós hétköznapon, hogy bárcsak egy szállodában lehetnél, ahol nem kívánnál többet, csakhogy legyen egy kényelmes ágy, amiből fel sem kelnél? Nos, valami ilyesmi ihlethette a svájci hegyekben, a Göbsi 1200 méteres csúcsán lévő Null Stern Hotelt is, ami, ha hiszed, ha nem, csak egy szobányi terület a szabad ég alatt egy ággyal és két oldalán éjjeliszekrénnyel. Igen, bizony, a szállodának tényleg egyetlen fala sincs, tehát, hiába keresel ablakokat, egyszerűen nem találsz, mi több, a festői természettől egyetlen ajtó sem választ el.

 

Faralda Crene Hotel, Amszterdam, Hollandia

Nem is kell olyan messzire menned a világ egyik legfurcsább szállodájáért. Elég ugyanis Hollandiába utaznod, ahol az Amszterdam központjában található Faralda Crene Hotelben is megszállhatsz. Már, ha van hozzá bátorságod: a különös szálláshelyet ugyanis egy öreg, ipari daruból alakították ki. A hotel ugyan pazar, hiszen három gyönyörű luxusszobájából egészen különleges kilátás nyílik a holland főváros kikötőjére A kérdés csak az, hogy mennyire tudsz megbarátkozni azzal a tudattal, hogy 50 méter magasan kell álomra hajtanod a fejed. Ha nincs gondod a magassággal, akkor valószínűleg az is tetszik majd, hogy a daru tetejéről akár le is ugorhatsz, a hotel szolgáltatásainak listáján ugyanis ott a bungee jumping is.

 

Karosta Börtön, Liepaja, Lettország

Ha ki nem is végeznek, a liepajai Karosta börtönhotelben mindent megtesznek azért, hogy úgy érezd magad, mint egy rab. A 20. században, főleg katonai célokra használt egykori börtönt, ahol sok-sok ember meghalt, hotellé alakították, de a falai nem lettek barátságosabbak, sőt! A hely maga a pokol, mégis sokan állnak sorba egy-egy éjszakáért. Még úgy is, hogy tudják, koszos szobákban, priccsen kell aludniuk, az éjszaka közepén bármikor kirángathatják őket a cellájukból, hogy vallathassák, és még úgy is, hogy félpanziós ellátás helyett, jó, ha egy száraz kenyeret odadobnak az őrök. Te foglalnál itt szobát?

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Mielőtt elkezdenéd siratni a nyarat, gondolj arra, mennyi minden vár rád ősszel is! Itt van például a szüret, ami lazán lepipálhatja még a legmenőbb nyári programokat is. Mutatjuk, hova érdemes menned szeptemberben, íme!
A Balatonon parti szuper szálláshelyeken kívül rengeteg fantasztikusan hangulatos vízparti szálloda várja, hogy felfedezd őket. Mutatunk is 5-öt ezekből.
Előző
Következő