Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Lekörözhetetlen szállodák és utazások - ezek a világ legjei.

2019.10.09 | 5 perc

A turizmus is tele van "legekkel": legdrágább, legolcsóbb, legkisebb, legnagyobb stb. Hoztunk nektek egy gyűjtést a legextrémebb szállodákról.

Kíváncsi vagy, merre található a világ legmagasabb szállodája, és azt is szeretnéd tudni, bolygónk legdrágább lakosztályában mennyit kellene fizetned egy éjszakáért? Eláruljuk! Sőt, azt is, hogy mennyi ideig tart az utazás a világ leghosszabb és legrövidebb repülőútján.A világ legdrágább szobája Villa de Stephen, The 13 szállodában található.A világ legdrágább szobája Villa de Stephen, The 13 szállodában található.

 

A világ legmagasabb szállodája

Mit tippelsz, hol található a világ legmagasabb szállodája? Naná, hogy Dubaj kereskedelmi negyedében! Noha a Zayed sejk sugárúton található hotel csupán egyetlen méterrel körözi le a korábbi világelső, az ugyancsak dubaji Marquis Hotelt, kétségtelen, hogy 365 méteres magasságával a Gevora Hotelnek jelenleg nincs vetélytársa. A 75 emeletes szállodában 528 szoba fogadja a vendégeket, kényelmüket pedig négy étterem, egy uszoda, egy spa és egy konditerem szolgálja.



A világ legmagasabban fekvő hotele

Mond neked valamit a Yeti Mountain Home? Ha nem, hát, eláruljuk! Ez bizony a világ legmagasabban fekvő szállodája, ami a Mount Everest-en épült fel. A hotel 4250 méteres tengerszint feletti magasságban található, amely megközelíti a hegymászók alaptáborának magasságát. A levegő itt meglehetősen friss, no és ritka, a hőmérséklet pedig a szikrázó napsütés ellenére is elég hűvös.

 

A világ legkisebb szállodája

Első ránézésre senki sem mondja meg a németországi Ambergben működő Ehhäuslról, hogy az egy hotel. Pedig az, méghozzá a maga 53 négyzetméterével és 2,5 méteres szélességével a világ legkisebbje. A hotelben csupán egyetlen pár szállhat meg napi 240 euróért, azaz nagyjából 80 ezer forintért. A luxusszállodává lett épületről azt állítják, hogyha a szerelmesek életükben akárcsak egyszer is megfordulnak ott, boldogságuk örök lesz.

 

A világ legdrágább szállodai szobája

Ha arról álmodsz, hogy egyszer a világ legdrágább szállodai szobájának kényelmét élvezed majd, akkor készülj fel egy hosszú utazásra! A Villa de Stephen, The 13 ugyanis Makaóban található, amelynek legborsosabb lakosztálya egy éjszakára 100 ezer dollár, vagyis közel 30 millió forint. Így is érdekel?

 

A világ legrövidebb repülőútja

Gondolkodtál már valaha azon, mit tudsz 2 perc alatt csinálni? Nos, lehet, hogy egy gyors mosogatás neked belefér, valakinek viszont egy repülőút is. Merthogy a Loganair menetrendszerinti repülőjáratának csupán ennyi időre van szüksége ahhoz, hogy eljuttassa utasait a Skóciához tartozó Orkney-szigetek egyik pontjáról a másikba. Mi több, szélcsendes időben még egy perc sincs az út, azt meg már csak félve írjuk le, mert annyira hihetetlen, hogy nyugodt időjárási viszonyok között a felszállás és a landolás között csupán 47 másodperc telik el.

 

A világ leghosszabb repülőútja

Ha már a világ legrövidebbjéről írtunk, akkor illik megemlíteni a leghosszabbat is. Noha az ausztrál Qantas arra készül, hogy közvetlen járatot indít az ország keleti partja és London, valamint New York között, a mintegy 19 órás, átszállás nélküli repülőút egyelőre csak terv. Addig marad a tavaly elindított Szingapúr és New York közötti a világ leghosszabb közvetlen járata, amely az átlagosan 9 ezer tengeri mérföldjét, azaz 16700 kilométerét 18 óra 45 perc alatt teljesíti. Megállás nélkül.

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Ennél tökéletesebb októbert el sem tudsz képzelni! Annyi program vár rád ugyanis országszerte, mint égen a csillag. Mi most is segítünk, összegyűjtöttünk neked jó pár ízletes, izgalmas és színes eseményt, íme!
Az ország szinte minden pontján borvidéket találunk, kis- és nagy pincészetekkel, díjnyertes borokkal, vagy kevésbé ismert, de annál finomabb tételekkel. Bemutatjuk a balatonboglári, szekszárdi és csongrádi borvidékeket.
Előző
Következő