Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Élet a Balatonon túl: 5 vízparti szálloda, ahol csodálatos az ősz

A Balatonon parti szuper szálláshelyeken kívül rengeteg fantasztikusan hangulatos vízparti szálloda várja, hogy felfedezd őket. Mutatunk is 5-öt ezekből.

Még mindig élénken élnek benned a nyár vízparti emlékei? Mi több, az őszt sem szeretnéd ilyen élmények nélkül tölteni? Jól figyelj hát: összehoztunk neked egy jó kis listát, neked már csak annyi a dolgod, hogy kitaláld, merre is indulsz!

 

Hercegasszony Birtok, Mezőtúr

Kell csendesebb hely egy napsütötte, őszi hétvégén, mint a Körös túrtői holtágának vízpartja? A Mezőtúr és Szarvas között található Hercegasszony Birtok több mint száz éve épült kastélyában kisimulnak lelked ráncai, a teljes megújulásodról pedig a hotel, kívül-belül kényeztető wellnessrészlege gondoskodik. No meg az olyan aktív, örömteli mozgást nyújtó programjai is, mint a biciklizés a környék legelragadóbb helyeire. Tekerj a Túrtő mentén, vedd az irányt a Szarvasi Arborétum felé, bátran vágj bele a Horthy István duzzasztóműhöz vezető, 10,2 kilométeres túrába, vagy gondolj egy merészet és meg se állj a Szent András Sörfőzdéig!
Nézd meg az ajánlatokat, foglalj és élvezd a maximális pihenést>>

 

Tisza Balneum Hotel, Tiszafüred

Nem kell sokat magyarázni azt, hogy miért szuper ötlet a Tisza-tónál vakációzni akár ősszel is, igaz? Ha ezt az évszakot sem tudnád elképzelni vízparti kalandok nélkül, akkor irány a tiszafüredi Tisza Balneum Hotel! Magyarország egyik legszebb tavának partja a szállodától csupán egyetlen lépés, amelynek napozó- és horgászstégein megpihenhetsz, de ha kedved tartja, az ősz csendességében sétálhatsz is a vízparton. Aztán ott vannak azok az igazán különleges csónakkirándulások is, amelyek során felfedezheted a vadregényes élő Tisza lenyűgöző környezetét.

Kipróbálnád te is? Nézd meg a szálloda ajánlatait>> 

 

Nádas Tópark Hotel, Vasad

Budapesttől mindössze 30 kilométerre, a 4-es főút mentén, Monor mellett, a Nádas Pihenőpark öthektáros területén áll a Nádas Tópark Hotel. A szálláshely bent is tucatnyi vizes szolgáltatást nyújt, hiszen 40 négyzetméteres feszített víztükrű medencével és jakuzzival vár, de kint is megannyi lehetőséged van vízközelben lenni. Mert a park tényleg a nyugalom szigete, ahol mélyeket lélegezve sétálhatsz a friss levegőn vagy éppen üldögélhetsz a horgásztó partján.

Ha igazi kikapcsolódásra vágysz, foglalj szállást>>

 

Diamant Hotel, Dunakiliti

Van egy igazán különleges szálloda a Szigetköz kellős közepén, ami egyébként 1987 óta tájvédelmi körzet. A dunakiliti Diamant Hotel Dunára néző szobáiban teljesen kizökkenhetsz a megszokott hétköznapokból, a wellness-szolgáltatásoknak hála pedig teljesen kicserélődhetsz. Vizes programokat azonban nemcsak bent, hanem kint is találhatsz. Bérelhetsz biciklit, amivel végigtekerhetsz a vadregényes Duna mentén, kajakozhatsz, kenuzhatsz vagy vízi biciklizhetsz is, sőt, ha inkább pihenve ismernéd meg a környéket, akkor lovastúrára is benevezhetsz.

Nézd meg a szállás ajánlatait és pihenj a Szigetközben>>

 

Hotel Corvus Aqua, Orosháza-Gyopárosfürdő

Az orosházi Hotel Corvus Aqua a Gyopárosi-tó partján, érintetlen, idilli természeti környezetben, a gyopárosfürdői Gyógy-, Élmény- és Parkfürdővel összeépítve kínálja pihentető szolgáltatásait. A hely a pihenni vágyók igazi paradicsoma, ráadásul a kirándulók nagy álma, hiszen innen az égtáj minden irányába indulva akad valamilyen különleges úti cél.
A környék tele van tavakkal, ahol megannyi vízparti élménnyel gazdagodhatsz. Ott van például a Gyopárosi tórendszerhez tartozó Gyopárosi Déli-tó, ami az év minden napján, éjszaka is horgászható. Aztán ott a tiszta vízű Béke-tó, ami a környékbeli horgászok kedvelt helye és ahol az év minden napján és napszakában lehet halat fogni. A Téglagyári-tavaknál már családi programokat is tervezhetsz, hiszen a partján van játszótér és bográcsozási lehetőség is. Az Új homokbányánál pedig nemcsak horgászhatsz, hanem sátrat is verhetsz.

Ha kedvet kaptál a kikapcsolódáshoz, nézd meg a szálloda ajánlatait>>

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
A világ tele van furcsábbnál furcsább dolgokkal, épületekkel, de hogy még a szállodákat is lehet cifrázni, az már tényleg minden képzeletet felülmúl. Ezúttal olyan hoteleket mutatunk, amelyeket egyszerűen nem hiszel el!
El tudsz annál szebbet képzelni, minthogy testközelből látod, hogyan készül a természet a téli pihenésre? Összeállításunkban olyan Budapest környéki útvonalakat mutatunk, amelyek állomásait elérheted akár vonattal is.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Ahol a gyerekeknek is élmény a nyaralás - 10 gyerekbarát vidéki szálláshely saját játszótérrel
2022.06.01 | 9 perc | Szállások | Gyermekekkel | Utazási tippek
A családi nyaralás megtervezésekor mindig kihívás olyan szálláshelyet találni, ahol a szülők is fel tudnak töltődni, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Mutatunk 10 gyerek- és családbarát vendégházat és panziót, ahol a saját játszótér mellett sok más lehetőség gondoskodik arról, hogy a gyerekeknek is élmény legyen az utazás.
Utazik a család! - 10 gyerekbarát wellness hotel Magyarországon
2023.06.13 | 8 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Nem számít, hogy nagy vagy kis családdal vágtok neki a nyaralásnak, ha megtaláljátok a számotokra legjobb gyermekbarát szállodát! A vakáció ugyanis csak akkor lesz pihentető, ha a legkisebbek is jól érzik magukat. A cikkünkben bemutatkozó 10 mesebeli wellness hotelt a családok igényeire szabták!
10 szállás privát jakuzzival, pezsgőfürdővel a szobában
2022.12.02 | 7 perc | Szállások | Wellness
Mindannyiunknak jár egy kis kényeztetés néhanapján, és van, hogy erre leginkább a négy fal között vágyunk. Ezért összegyűjtöttünk nektek 10 olyan szálláshelyet, ahol lehetőségetek van olyan szoba foglalására, amiben privát jakuzzi is rendelkezésetekre áll.
Pecázók paradicsoma: 5 mesés wellness szálloda saját horgásztóval és horgászati lehetőséggel
Néha legszívesebben fognátok magatokat és kisétálnátok a szürke hétköznapokból, hogy élményekkel színesítsétek meg az életet? Akkor vigyetek magatokkal pecabotot is, és lassuljatok le a most következő szállásokon, ahol még saját horgásztó is rejtőzik!
Az Alföld 10 legjobb fürdővárosa, ahol biztosan nem maradtok medence nélkül
Az Alföld mind természeti, mind kulturális adottságait tekintve különleges színfoltja országunknak, de ezen felül fürdői is hatalmas vonzerőt jelentenek a látogatók számára. Akár pihenés, akár gyógyulás céljából keressük az ideális helyszínt a fürdőzésre, az alábbi 10 város egyike sem fog csalódást okozni.