Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Élet a Balatonon túl: 5 vízparti szálloda, ahol csodálatos az ősz

A Balatonon parti szuper szálláshelyeken kívül rengeteg fantasztikusan hangulatos vízparti szálloda várja, hogy felfedezd őket. Mutatunk is 5-öt ezekből.

Még mindig élénken élnek benned a nyár vízparti emlékei? Mi több, az őszt sem szeretnéd ilyen élmények nélkül tölteni? Jól figyelj hát: összehoztunk neked egy jó kis listát, neked már csak annyi a dolgod, hogy kitaláld, merre is indulsz!

 

Hercegasszony Birtok, Mezőtúr

Kell csendesebb hely egy napsütötte, őszi hétvégén, mint a Körös túrtői holtágának vízpartja? A Mezőtúr és Szarvas között található Hercegasszony Birtok több mint száz éve épült kastélyában kisimulnak lelked ráncai, a teljes megújulásodról pedig a hotel, kívül-belül kényeztető wellnessrészlege gondoskodik. No meg az olyan aktív, örömteli mozgást nyújtó programjai is, mint a biciklizés a környék legelragadóbb helyeire. Tekerj a Túrtő mentén, vedd az irányt a Szarvasi Arborétum felé, bátran vágj bele a Horthy István duzzasztóműhöz vezető, 10,2 kilométeres túrába, vagy gondolj egy merészet és meg se állj a Szent András Sörfőzdéig!
Nézd meg az ajánlatokat, foglalj és élvezd a maximális pihenést>>

 

Tisza Balneum Hotel, Tiszafüred

Nem kell sokat magyarázni azt, hogy miért szuper ötlet a Tisza-tónál vakációzni akár ősszel is, igaz? Ha ezt az évszakot sem tudnád elképzelni vízparti kalandok nélkül, akkor irány a tiszafüredi Tisza Balneum Hotel! Magyarország egyik legszebb tavának partja a szállodától csupán egyetlen lépés, amelynek napozó- és horgászstégein megpihenhetsz, de ha kedved tartja, az ősz csendességében sétálhatsz is a vízparton. Aztán ott vannak azok az igazán különleges csónakkirándulások is, amelyek során felfedezheted a vadregényes élő Tisza lenyűgöző környezetét.

Kipróbálnád te is? Nézd meg a szálloda ajánlatait>> 

 

Nádas Tópark Hotel, Vasad

Budapesttől mindössze 30 kilométerre, a 4-es főút mentén, Monor mellett, a Nádas Pihenőpark öthektáros területén áll a Nádas Tópark Hotel. A szálláshely bent is tucatnyi vizes szolgáltatást nyújt, hiszen 40 négyzetméteres feszített víztükrű medencével és jakuzzival vár, de kint is megannyi lehetőséged van vízközelben lenni. Mert a park tényleg a nyugalom szigete, ahol mélyeket lélegezve sétálhatsz a friss levegőn vagy éppen üldögélhetsz a horgásztó partján.

Ha igazi kikapcsolódásra vágysz, foglalj szállást>>

 

Diamant Hotel, Dunakiliti

Van egy igazán különleges szálloda a Szigetköz kellős közepén, ami egyébként 1987 óta tájvédelmi körzet. A dunakiliti Diamant Hotel Dunára néző szobáiban teljesen kizökkenhetsz a megszokott hétköznapokból, a wellness-szolgáltatásoknak hála pedig teljesen kicserélődhetsz. Vizes programokat azonban nemcsak bent, hanem kint is találhatsz. Bérelhetsz biciklit, amivel végigtekerhetsz a vadregényes Duna mentén, kajakozhatsz, kenuzhatsz vagy vízi biciklizhetsz is, sőt, ha inkább pihenve ismernéd meg a környéket, akkor lovastúrára is benevezhetsz.

Nézd meg a szállás ajánlatait és pihenj a Szigetközben>>

 

Hotel Corvus Aqua, Orosháza-Gyopárosfürdő

Az orosházi Hotel Corvus Aqua a Gyopárosi-tó partján, érintetlen, idilli természeti környezetben, a gyopárosfürdői Gyógy-, Élmény- és Parkfürdővel összeépítve kínálja pihentető szolgáltatásait. A hely a pihenni vágyók igazi paradicsoma, ráadásul a kirándulók nagy álma, hiszen innen az égtáj minden irányába indulva akad valamilyen különleges úti cél.
A környék tele van tavakkal, ahol megannyi vízparti élménnyel gazdagodhatsz. Ott van például a Gyopárosi tórendszerhez tartozó Gyopárosi Déli-tó, ami az év minden napján, éjszaka is horgászható. Aztán ott a tiszta vízű Béke-tó, ami a környékbeli horgászok kedvelt helye és ahol az év minden napján és napszakában lehet halat fogni. A Téglagyári-tavaknál már családi programokat is tervezhetsz, hiszen a partján van játszótér és bográcsozási lehetőség is. Az Új homokbányánál pedig nemcsak horgászhatsz, hanem sátrat is verhetsz.

Ha kedvet kaptál a kikapcsolódáshoz, nézd meg a szálloda ajánlatait>>

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
A világ tele van furcsábbnál furcsább dolgokkal, épületekkel, de hogy még a szállodákat is lehet cifrázni, az már tényleg minden képzeletet felülmúl. Ezúttal olyan hoteleket mutatunk, amelyeket egyszerűen nem hiszel el!
El tudsz annál szebbet képzelni, minthogy testközelből látod, hogyan készül a természet a téli pihenésre? Összeállításunkban olyan Budapest környéki útvonalakat mutatunk, amelyek állomásait elérheted akár vonattal is.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
10 szállás privát jakuzzival, pezsgőfürdővel a szobában
2022.12.02 | 7 perc | Szállások | Wellness
Mindannyiunknak jár egy kis kényeztetés néhanapján, és van, hogy erre leginkább a négy fal között vágyunk. Ezért összegyűjtöttünk nektek 10 olyan szálláshelyet, ahol lehetőségetek van olyan szoba foglalására, amiben privát jakuzzi is rendelkezésetekre áll.
Ahol a gyerekeknek is élmény a nyaralás - 10 gyerekbarát vidéki szálláshely saját játszótérrel
2022.06.01 | 9 perc | Szállások | Gyermekekkel | Utazási tippek
A családi nyaralás megtervezésekor mindig kihívás olyan szálláshelyet találni, ahol a szülők is fel tudnak töltődni, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Mutatunk 10 gyerek- és családbarát vendégházat és panziót, ahol a saját játszótér mellett sok más lehetőség gondoskodik arról, hogy a gyerekeknek is élmény legyen az utazás.
Utazik a család! - 10 gyerekbarát wellness hotel Magyarországon
Nem számít, hogy nagy vagy kis családdal vágtok neki a nyaralásnak, ha megtaláljátok a számotokra legjobb gyermekbarát szállodát! A vakáció ugyanis csak akkor lesz pihentető, ha a legkisebbek is jól érzik magukat. A cikkünkben bemutatkozó 10 mesebeli wellness hotelt a családok igényeire szabták!
Pecázók paradicsoma: 5 mesés wellness szálloda saját horgásztóval és horgászati lehetőséggel
Néha legszívesebben fognátok magatokat és kisétálnátok a szürke hétköznapokból, hogy élményekkel színesítsétek meg az életet? Akkor vigyetek magatokkal pecabotot is, és lassuljatok le a most következő szállásokon, ahol még saját horgásztó is rejtőzik!
Utazási tippek és szállásajánlatok húsvétra és a tavaszi szünetre
Az idei húsvét lezárja a márciust és elkezdni az áprilist: a négynapos hosszú hétvége alatt még emlékezetesebbé tehetjük az ünnepet, ha valamelyik hazai wellnesshotelben foglalunk szállást. Olyan vidéki szállodákat gyűjtöttünk össze, ahol a felnőtteknek sem kell lemondaniuk a pihenésről, és a gyerekek számára is változatos programokkal készülnek.