Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

5 cuki hely Magyarországon, ahol állatokat simogathatsz

Mit szólnál, ha a kiránduláson testközelből láthatnád kedvenc állataid, amiket akár meg is simogathatsz? Bármerre is indulsz Magyarországon, százával találkozhatsz állatsimogatókkal. Most 5 helyet közülük bemutatunk.

A fenyvespusztai állatsimogató igazi élmény a gyerekeknek.A fenyvespusztai állatsimogató igazi élmény a gyerekeknek.

 

 Fenyvespuszta, Balatonmagyaród

A családi vállalkozásként működő balatonmagyaródi Fenyvespusztán található állatsimogatóban kicsik és nagyok testközelből ismerkedhetnek meg azokkal a háziállatokkal, amik régen szinte minden falusi udvarban ott voltak. Fenyvespuszta kedves lakói, a barátságos kis szamarak, a bárányok, a malackák és a kecskegidák alig várják, hogy megsimogasd őket. Sőt, az ott élő bivalyok olyan jámborak, hogy hagyják magukat megsimogatni, mi több, imádják, ha a szarvuk tövét vagy a fülük mögött vakargatod őket.

Szállás ajánlataink Balatonmagyaród környékén>>

A barátságos kis szamarak, a bárányok, a malackák és a kecskegidák várják a látogatókat.A barátságos kis szamarak, a bárányok, a malackák és a kecskegidák várják a látogatókat.

 

Szarvasfarm, Bőszénfa

Ha szereted az állatokat és érdeklődsz a természet, valamint az élővilág érdekességei iránt, akkor mindenképpen érdemes ellátogatnod a bőszénfai Szarvasfarmra. Ha hiszed, ha nem, itt van lehetőséged szelíd szarvasokat simogatni, a dámszarvasokat, a vaddisznókat, az őzeket és a muflonokat pedig egészen közelről akár lovaskocsiról is megfigyelheted és etetheted, de megismerkedhetsz az őshonos háziállatfajainkkal is.

Szállás ajánlataink Bőszénfa környékén>>

Tökéletes család program ellátogatni a szarvasfarmra.Tökéletes család program ellátogatni a szarvasfarmra.

 

Bella Állatpark, Siófok

Az egyik balatoni főváros, Siófok központjától mindössze 5 kilométerre található a Bella Állatpark, ahol felfedezheted a szelíd állatok csodálatos világát és találkozhatsz a kedvenceiddel is. Az állatsimogatóban tevék, lovak, zebuk, dámszarvasok, alpakák, lámák, kenguruk, szurikáták, mini-pónik, szamarak, ormányos medvék, macskafélék, törpe kecskék és birkák, pávák, struccok, emuk, díszmadarak, papagájok, nyulak és még igen sok háziállat vár. 

Az alábbi szállásokat ajánljuk Siófokon>>

A Bella Állatparkban a szamártól a kenguruig sokféle állattal találkozhat, aki odalátogat.A Bella Állatparkban a szamártól a kenguruig sokféle állattal találkozhat, aki odalátogat.

 

Füzesgyarmati Állatpark és Vadfarm

Családias környezetben élnek, így sok állat igen szelíd az 5000 négyzetméteres, Békés megye északi részén található Füzesgyarmati Állatpark és Vadfarmon is. Szakvezetővel az egész parkot végigsétálhatod, állatokat simogathatsz, sőt, ha érdekel egy etetés vagy fejés, akár annak is a részese lehetsz. Füzesgyarmaton sok-sok állatfajjal, köztük hüllőkkel, madarakkal, halakkal, vadon élő állatokkal és kedves kis emlősökkel is megismerkedhetsz.

Foglalj szállást Füzesgyarmaton>>

 

Szamárfarm, Kiskunmajsa

Egy igazán kedves kis helyet találsz Kiskunmajsa határában is, ami harminc csacsi otthona. A népes kis állományban ugyanúgy van szürke, mint fekete, de különlegességként találkozhatsz itt hófehér, kék szemű, magyar barokk szamárral is. A csacsikon kívül azonban más, hagyományos tanyai élethez köthető állatokat is láthatsz: egy karnyújtásnyira mekegnek tőled a kecskék, egy gondolatnyira állnak tőled a rackabirkák és a cigálya juh, no és a tanyáról természetesen a változatos fajtájú baromfik népes hada sem hiányozhat.

Nézd  meg a szállásokat Kiskunmajsán és környékén>>

A szürke és feketén kívül találkozhatsz hófehér, kék szemű, magyar barokk szamárral is.A szürke és feketén kívül találkozhatsz hófehér, kék szemű, magyar barokk szamárral is.

 

 

 

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Ha a Balatonon nyaralsz, vagy rövidet strandolsz, enni akkor is kell. Ha pedig strand, akkor lángos. Ha lángos, akkor pedig... összegyűjtöttünk néhány igazán jó hírű lángosozót a Balaton környékéről.
Mielőtt elkezdenéd siratni a nyarat, gondolj arra, mennyi minden vár rád ősszel is! Itt van például a szüret, ami lazán lepipálhatja még a legmenőbb nyári programokat is. Mutatjuk, hova érdemes menned szeptemberben, íme!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Balatoni családbarát wellness szállodák, amiket a gyerekek is imádni fognak!
2022.03.11 | 11 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
A Balaton partja telis-tele van családbarát wellness szállodákkal, ahol a gyerekekre is kiemelt figyelmet fordítanak. Akár totyogó apróságokkal, akár kamaszokkal tervezitek a pihenést, garantáltan találtok olyan hotelt, amely minden igényeteket kielégíti. Ebben a cikkben olyan balatoni családbarát wellness szállodákat mutatunk, amiket a gyerekek is imádni fognak!
Tavaszi kirándulásra termett városok - szállásajánlóval
A napfényes tavaszi időben nincs is jobb egy szuper kirándulásnál. Ajánló cikkünkben olyan településekről olvashattok, ahol a wellness pihenés mellett számtalan érdekes látnivaló, izgalmas programok és meseszép környezet vár rátok. Így hát elő a bőröndökkel és kezdjetek csomagolni!
Utazási tippek és szállásajánlatok húsvétra és a tavaszi szünetre
Az idei húsvét lezárja a márciust és elkezdni az áprilist: a négynapos hosszú hétvége alatt még emlékezetesebbé tehetjük az ünnepet, ha valamelyik hazai wellnesshotelben foglalunk szállást. Olyan vidéki szállodákat gyűjtöttünk össze, ahol a felnőtteknek sem kell lemondaniuk a pihenésről, és a gyerekek számára is változatos programokkal készülnek.
7 látnivaló és programlehetőség a Zselic mesébe illő lankáin
A Dunántúli-dombság egyik gyöngyszeme a Zselic, mely 250 méteres magasságával, apró, de hangulatos falvaival és varázslatos erdőivel megannyi lehetőséget kínál a kiránduláshoz. Cikkünkben 7 olyan programötletet gyűjtöttünk össze, melyek között a család minden tagja talál magának valót!
Gluténmentes pihenés - 7 belföldi szálloda gluténmentes étrenddel
2022.04.27 | 14 perc | Szállások | Gasztronómia | Utazási tippek
A különböző ételallergiákkal és intoleranciákkal élők számára hatalmas kihívást jelenhet a szállodai étkezés. Szerencsére azonban ezt egyre több hotel felismeri és mindent megtesz annak érdekében, hogy vendégeik fesztelenül pihenhessenek. Cikkünkben 7 olyan szállást is bemutatunk, ahol bátran fordulhatnak az étkezéssel kapcsolatos kéréseikkel és kérdéseikkel a konyhához.