Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

5 cuki hely Magyarországon, ahol állatokat simogathatsz

Mit szólnál, ha a kiránduláson testközelből láthatnád kedvenc állataid, amiket akár meg is simogathatsz? Bármerre is indulsz Magyarországon, százával találkozhatsz állatsimogatókkal. Most 5 helyet közülük bemutatunk.

A fenyvespusztai állatsimogató igazi élmény a gyerekeknek.A fenyvespusztai állatsimogató igazi élmény a gyerekeknek.

 

 Fenyvespuszta, Balatonmagyaród

A családi vállalkozásként működő balatonmagyaródi Fenyvespusztán található állatsimogatóban kicsik és nagyok testközelből ismerkedhetnek meg azokkal a háziállatokkal, amik régen szinte minden falusi udvarban ott voltak. Fenyvespuszta kedves lakói, a barátságos kis szamarak, a bárányok, a malackák és a kecskegidák alig várják, hogy megsimogasd őket. Sőt, az ott élő bivalyok olyan jámborak, hogy hagyják magukat megsimogatni, mi több, imádják, ha a szarvuk tövét vagy a fülük mögött vakargatod őket.

Szállás ajánlataink Balatonmagyaród környékén>>

A barátságos kis szamarak, a bárányok, a malackák és a kecskegidák várják a látogatókat.A barátságos kis szamarak, a bárányok, a malackák és a kecskegidák várják a látogatókat.

 

Szarvasfarm, Bőszénfa

Ha szereted az állatokat és érdeklődsz a természet, valamint az élővilág érdekességei iránt, akkor mindenképpen érdemes ellátogatnod a bőszénfai Szarvasfarmra. Ha hiszed, ha nem, itt van lehetőséged szelíd szarvasokat simogatni, a dámszarvasokat, a vaddisznókat, az őzeket és a muflonokat pedig egészen közelről akár lovaskocsiról is megfigyelheted és etetheted, de megismerkedhetsz az őshonos háziállatfajainkkal is.

Szállás ajánlataink Bőszénfa környékén>>

Tökéletes család program ellátogatni a szarvasfarmra.Tökéletes család program ellátogatni a szarvasfarmra.

 

Bella Állatpark, Siófok

Az egyik balatoni főváros, Siófok központjától mindössze 5 kilométerre található a Bella Állatpark, ahol felfedezheted a szelíd állatok csodálatos világát és találkozhatsz a kedvenceiddel is. Az állatsimogatóban tevék, lovak, zebuk, dámszarvasok, alpakák, lámák, kenguruk, szurikáták, mini-pónik, szamarak, ormányos medvék, macskafélék, törpe kecskék és birkák, pávák, struccok, emuk, díszmadarak, papagájok, nyulak és még igen sok háziállat vár. 

Az alábbi szállásokat ajánljuk Siófokon>>

A Bella Állatparkban a szamártól a kenguruig sokféle állattal találkozhat, aki odalátogat.A Bella Állatparkban a szamártól a kenguruig sokféle állattal találkozhat, aki odalátogat.

 

Füzesgyarmati Állatpark és Vadfarm

Családias környezetben élnek, így sok állat igen szelíd az 5000 négyzetméteres, Békés megye északi részén található Füzesgyarmati Állatpark és Vadfarmon is. Szakvezetővel az egész parkot végigsétálhatod, állatokat simogathatsz, sőt, ha érdekel egy etetés vagy fejés, akár annak is a részese lehetsz. Füzesgyarmaton sok-sok állatfajjal, köztük hüllőkkel, madarakkal, halakkal, vadon élő állatokkal és kedves kis emlősökkel is megismerkedhetsz.

Foglalj szállást Füzesgyarmaton>>

 

Szamárfarm, Kiskunmajsa

Egy igazán kedves kis helyet találsz Kiskunmajsa határában is, ami harminc csacsi otthona. A népes kis állományban ugyanúgy van szürke, mint fekete, de különlegességként találkozhatsz itt hófehér, kék szemű, magyar barokk szamárral is. A csacsikon kívül azonban más, hagyományos tanyai élethez köthető állatokat is láthatsz: egy karnyújtásnyira mekegnek tőled a kecskék, egy gondolatnyira állnak tőled a rackabirkák és a cigálya juh, no és a tanyáról természetesen a változatos fajtájú baromfik népes hada sem hiányozhat.

Nézd  meg a szállásokat Kiskunmajsán és környékén>>

A szürke és feketén kívül találkozhatsz hófehér, kék szemű, magyar barokk szamárral is.A szürke és feketén kívül találkozhatsz hófehér, kék szemű, magyar barokk szamárral is.

 

 

 

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Ha a Balatonon nyaralsz, vagy rövidet strandolsz, enni akkor is kell. Ha pedig strand, akkor lángos. Ha lángos, akkor pedig... összegyűjtöttünk néhány igazán jó hírű lángosozót a Balaton környékéről.
Mielőtt elkezdenéd siratni a nyarat, gondolj arra, mennyi minden vár rád ősszel is! Itt van például a szüret, ami lazán lepipálhatja még a legmenőbb nyári programokat is. Mutatjuk, hova érdemes menned szeptemberben, íme!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
3 vízi sport lehetőség a vízibiciklin túl
Összegyűjtöttünk 3 olyan lehetőséget a Balatonnál, melyet érdemes lehet kipróbálni a vízibicikli mellett.
Balatoni körkép: 5 népszerű hely, amit idén is érdemes megcéloznod!
A simogatóan meleg napsugaraknak hála újra élvezheted a Balaton nyarat, mi több, már éppen itt az ideje annak is, hogy tervezgesd a magyar tengeri kalandjaid útvonalát. Mi pedig készültünk egy kis kedvcsinálóval.
Búcsú a nyártól: tippek, hogy ne unatkozz az augusztus 20-i hétvégén!
udod már, mit csinálsz a nyár utolsóelőtti hétvégéjén, ami ráadásul hosszú is? Ha még nem találtad ki, mivel töltöd az augusztus 20-i és azt megelőző két napot, akkor megmutatjuk, milyen programok várnak.
Búcsúzz a nyártól fergeteges programokkal - így ünneplünk mi augusztus 20-án!
Szerencsések vagyunk, hiszen idén négynapos hétvégével tehetünk pontot 2019 legforróbb évszakának a végére. Ráadásul ezeken a napokon megannyi klassz program vár országszerte, amit vétek lenne kihagyni.
5 tuti balatoni strand, ahol mindenképp érdemes csobbannod!
Ennyi jó hely van a Balatonon, nem csoda, ha nehéz választani. És ha már a magyar tenger, akkor egyértelmű, hogy strandolnál is. Hogy hol? A mintegy 90 közül most 5 strandon kalandozunk.