Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Főúri kényelemmel és a slow living élményével vár a Hercegasszony Birtok Wellness & Garden

2023.11.06 | 9 perc

Mezőtúron, a Holt-Körös partján egy meseszép birtok fogadja a vendégeket. Az egykori főúri kastély és az újonnan épített luxus apartman házak ma tárt kapukkal várják a pihenni vágyókat. A kikapcsolódás wellness élményekkel és az Iréne Bisztró kulináris finomságaival lesz teljes. A Hercegasszony Birtok igazgatójával, Kakuszi Lászlóval beszélgettünk az elmúlt időszak eseményeiről.

Szerző: Kovács Nóra

 

Milyen változásokat hozott az elmúlt időszak a Birtok életében?

Az utóbbi évek egészségügyi és gazdasági helyzete nagyon kihatott a mindennapjainkra, mint vidéki szálláshely és bisztró ezt nagyon megéreztük. Bár idén már sokkal jobb a helyzetünk – megéltük a magasságokat és a mélységeket –, továbbra is abban bízom, hogy a következő év a terveinknek megfelelően alakul. Az elmúlt évben bővültünk új szállástípussal, a biokertünk minden évben gyarapszik, folyamatosan együtt dolgozunk újabb közvetítőkkel, és a csapatunk is új kollégákkal fogadja a Birtokra érkező vendégeket. Idén már több rendezvényt valósítottunk meg, melyeket minden évben szeretnénk hagyományként továbbra is megszervezni.

Hercegasszony Birtok Wellness & Garden MezőtúrHercegasszony Birtok Wellness & Garden Mezőtúr

Szállásfoglalás>>

 

Merrefelé lehet elmozdulni?

Az ajándékutalványokat jelenleg kiemelten értékesítjük, és azt látjuk, hogy az utóbbi években – köszönhetően annak is, hogy több oldalon is elérhetőek vagyunk – sokkal nagyobb tendenciával élnek a vendégek ezekkel a lehetőségekkel, mint korábban tették. Számos olyan partnerünk van, akikkel a közös munkának köszönhetően kimagasló eredményt érhetünk el egy-egy különlegesebb ajándékutalvány összeállításával. Nagy örömünkre sok vendégünk ajándékba kapja az utalványt, ami azt is bizonyítja, hogy az ajándékozó járt már nálunk, esetleg egy esküvő vagy egy esemény által ismer minket, ahol megtapasztalhatta a Birtok otthonosságát és ez arra késztette, hogy jó szívvel ajánljon minket. Idén elindult a Törzsvendég programunk is, melynek vendégszáma folyamatosan bővül.

Varázslatos környezet, egyedi szobák - Hercegasszony Birtok Wellness & Garden MezőtúrVarázslatos környezet, egyedi szobák - Hercegasszony Birtok Wellness & Garden Mezőtúr

 

Télen milyen programot tudnak kínálni?

Eddig a szilvesztert követően, január-februárban az éves karbantartási munkálatok, a Birtok szépítése és csinosítása, az udvar és a tárolóink rendbe tétele került előtérben, hiszen a szezonban más feladatok kapnak hangsúlyt. Most a télre igazi, régimódi, vidéki disznóvágást tervezünk a múlt évben felújított kemencénk körül, jöhet a hentes, a vendégek pedig a szalmabálán ülve, forróborozás mellett élvezhetik a falusi vigasságot. Farsangi hétvégét is szervezünk, ahol az egész család számára izgalmas programokkal készülünk. Miközben a szülők a wellnessben pihennek, addig a gyerekekre animátorok vigyáznak, lesz farsangi maszk készítés, lovaskocsikázás, fánksütés, egyszóval reggeltől estig vigasságok zajlanak majd a Birtokon.

Felfrissülés a panorámás wellnessrészlegben - Hercegasszony Birtok Wellness & Garden Felfrissülés a panorámás wellnessrészlegben - Hercegasszony Birtok Wellness & Garden

 

Kedvelt helyszín a Birtok az esküvőszervezők számára is.

Igen, idén az utószezon nagyon jól sikerült, és már tervezzük a jövő évet. A korábbi évek tapasztalatai alapján azt látjuk, hogy kivárnak az esküvőjüket tervező párok. Sokat változott a trend, kedveltebbek lettek az olyan vízparti esküvők, amelyeket az amerikai stílusú szabadtéri, koktél parti jellegű és hangulatú ünneplések jellemeznek. A kisebb létszámú esküvők időszakát éljük, de azért minden éven tartunk 100 fős esküvőket is.

 

Új területtel bővült a Birtok. Mit lehet tudni a luxus apartman házakról?

Négy vízparti apartmanház épült a múlt évben, melyek szinte teljesen elszigetelten, a Birtok egy csendes részén fekszenek. Külön stég és privát jakuzzi tartozik hozzájuk, ideális nagycsaládok vagy céges rendezvények számára, vagy akiknek ez a választás az otthonos. Minden apartmanház három szobás, külön fürdőkkel, teraszokkal, a házakba még érezhető az új épület illata, amit vendégeink nagyon szeretnek. Ezek a házak képviselik mindazt a tudást, amit az utóbbi években gyűjtöttük össze. Ezzel az új létesítménnyel együtt már minden igényt ki tudunk szolgálni, hiszen a főépület szálloda szobái mellett a melléképület kényelmes apartszobák után a vízparti apartmanházak a komplexitás élményét képesek adni.

Luxus apartmanok privát jakuzzival - Hercegasszony Birtok Wellness & Garden MezőtúrLuxus apartmanok privát jakuzzival - Hercegasszony Birtok Wellness & Garden Mezőtúr

Vízparti apartmanházak is várják a vendégeket a mezőtúri Hercegasszony Birtokon.Vízparti apartmanházak is várják a vendégeket a mezőtúri Hercegasszony Birtokon.

 

A Birtok saját BIO kerttel büszkélkedhet. Mesélne erről?

Többszörös díjnyertes bio kertet és gazdaságot viszünk, melynek a méretét az elmúlt években sikerül folyamatosan növelnünk. Tavasztól késő őszig zöldséget termesztünk benne, az újhagymától a sütőtökig szinte minden megterem. Nemrég készült el az almalé, korábban céklalé, körtelé került a vendégek asztalára. Tervben van a Hercegasszony Éléskamrájának a megvalósítása is, amit különféle helyben készült finomságokkal töltenénk meg. Kerülne a polcokra eper-, bodza-, akácszörp, lekvárok, savanyított zöldségek.

Saját bio kert - Hercegasszony Birtok Wellness & Garden MezőtúrSaját bio kert - Hercegasszony Birtok Wellness & Garden Mezőtúr

 

Mit tudnak a kert terményeiből a konyhán felhasználni?

Szinte mindent. Idén már befőztünk a paradicsomot, lecsót készítünk télre, savanyítottunk zöldségeket, hogyha vége a kerti szezonnak, akkor is legyen mit kínálnunk a következő tavaszig. Az alap zöldségekből magunkat látjuk el, mindent felhasználunk. Gyümölcsfákat is ültettünk, a birsalmásunk idén termett volna először, ám a természet felülírta, de reméljük, jövőre már birsalmasajttal kínálhatjuk a vendégeket. A tavaly ültetett diósunk pedig négy év múlva hoz termést, addig még cseresznyefákkal és meggyfákkal egészítjük ki a gyümölcsöskertünket. Dédelgetett álmom, hogy egy saját üvegházunk is legyen, hogy minden fűszert saját magunk termeszthessünk az év teljes hosszán.

Szezonalitás, frissesség, gasztroélmények - Iréne BisztróSzezonalitás, frissesség, gasztroélmények - Iréne Bisztró

 

Hogyan hat mindez az Iréne Bisztró kínálatára?

Ebben az évben új konyhai irányzattal és kreatív séffel vágtunk neki az idénynek. Főszezonban a szezonalitásra, frissességre alapuló ajánlatok közül tudtak választani a vendégek, elő- és utószezonban bio gazdaságunk által ihletett, folyamatosan megújuló táblás ajánlatokkal folytatjuk a kínálatot. Jövő évben pedig tervezzük, hogy degusztációs menü is új választék legyen a vendégek számára.

Iréne BisztróIréne Bisztró

Iréne BisztróIréne Bisztró

 

Hogyan lehetne jellemzi a bisztró stílusát?

Még kifinomultabb, kert hangsúlyosabb lett az Iréne Bisztró. A konyhának és a kreativitásuknak köszönhetően a természet közeli dolgokat helyezzük a fókuszba, a helyi alapanyagok, a kertünk terményei adják a koncepció alapját. Ezt egészítjük ki a környék sajátosságaival, így többek között a gyomaendrődi sajtgyár termékeivel, bivaly mozarellával, burratával. Saját pékáruval büszkélkedhetünk, a tésztáinkat, a hamburger bucikat és a kétféle kenyeret, a rozsosat és a vadkovászosat helyben sütjük. Azt érzem, rengeteg lehetőség vár ránk, amit reményeink szerint a következő években megtudunk teremteni a visszatérő vendégeink és az új vendégeink részére.

 

Szállásfoglalás>>

 

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
A főváros életében november 17-e más nap, mint a többi. 1873-ban ugyanis ezzel a dátummal ért véget az az egy évig tartó egyesítési folyamat, amellyel Pestet, Budát és Óbudát Budapestté olvasztották. Mindannyiunk metropolisza – ahol a nagyvárosi zsongás és a természet csodái karon fogják egymást – most születésnapos, ünnepelj hát te is kedvenc 150-es eseményeddel!
Az ősz beköszöntével sem kell begubódznunk a négy fal közé, hiszen hazánk számtalan népszerű vagy éppen kevésbé ismert helyszínnel vár mindenkit, aki szabadidejében szívesen fedez fel új látnivalókat. Hogy biztosan legyen miből válogatni elhoztuk a szezon legnagyobb programajánlóját: kirándulástippek, izgalmas kultúrprogramok és városlátogatások minden mennyiségben az ország különböző pontjain!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Ahol a gyerekeknek is élmény a nyaralás - 10 gyerekbarát vidéki szálláshely saját játszótérrel
2022.06.01 | 9 perc | Szállások | Gyermekekkel | Utazási tippek
A családi nyaralás megtervezésekor mindig kihívás olyan szálláshelyet találni, ahol a szülők is fel tudnak töltődni, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Mutatunk 10 gyerek- és családbarát vendégházat és panziót, ahol a saját játszótér mellett sok más lehetőség gondoskodik arról, hogy a gyerekeknek is élmény legyen az utazás.
Romantikus wellness szállodák Valentin-napra
A Valentin-nap kiváló ürügy arra, hogy pároddal kinézzetek egy romantikus wellness szállodát, ahol kettesben eltölthettek néhány napot. Mi összegyűjtöttünk 12 olyan helyet, ahol kizárhatjátok a külvilágot, hogy csak egymásra kelljen figyelnetek!
Több, mint tanösvény: noszvaji Meseutak, amik egymáshoz is elvezetnek
Egyszer volt, hol nem volt, élt egyszer egy apró faluban, a Bükk lábánál egy Tátrai Vanda nevű alkotó- fejlesztő metamorphoses meseterapeuta. Egy édesanya, aki kislánya betegágya mellett lelt rá a fantáziadús történetek gyógyító erejére, amit másokkal is meg akart osztani. Így jöttek létre több mint 10 évvel ezelőtt Magyarország első Meseútjai, ahol jóval többet kapnak egyszerű természetjárásnál a lelkes kalandorok. Ez az utazás ugyanis másokhoz és önmagunkhoz is elvezet.
Gasztrosiker Hosszúhetényben - Az étterem, amiért átszeled az országot: Hosszú Tányér
2022.08.24 | 13 perc | Gasztronómia
Egy csepp kis faluban, a Zengő lábánál találjuk a Hosszú Tányér éttermet, ahol Hosszú Franciska étteremtulajdonos megvalósította a helyet, amely korábban legmerészebb álmaiban sem szerepelt. A kétgyermekes vállalkozó a 3500 fős Hosszúheténynek egy országos hírnevű éttermet adott, ahol a finom ételek mellett a hagyományok tisztelete, megőrzése, a barátságos környezet és a vendégélmény magas színvonalon való gyakorlása emeli az éttermet az átlag fölé.
Bakancslistás kastély a Mátrában - Interjú Szélessy Andrással, a Kastélyhotel Sasvár igazgatójával
2022.08.16 | 11 perc | Szállások
Egy kastély, ahová egyszer mindenki el szeretne jutni. A Mátra szívében álló Kastélyhotel Sasvár nem csak szépsége és története miatt izgalmas bakancslistás szálloda, de szolgáltatásai tekintetében is egyedülálló. A szálloda igazgatójával, Szélessy Andrással beszélgettünk.