Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Nem mehetsz el úgy Zalaegerszegről, hogy ezt a 10 helyet nem nézted meg!

A Balaton és az Őrségi Nemzeti Park között nagyjából félúton található Zalaegerszeg kedvelt turisztikai célponttá vált az utóbbi években, ami teljesen érthető, hiszen a város több napra elegendő felfedeznivalót rejt. Cikkünkben 10 olyan nevezetességet gyűjtöttünk össze, melyek kihagyhatatlanok, ha Zala vármegye székhelyén járunk.

Szállástippek Zalaegerszegen és környékén>>

 

Zsinagóga

A zalaegerszegi zsinagóga – vagy ahogy a helyiek becézik, a „Zsini” – mára már nem a városi zsidóság vallási központjaként üzemel, hanem kiváló akusztikájának köszönhetően koncert- és kiállítóteremként működik. A kulturális programok mellett olyan civil szervezeteknek is helyszínt biztosít, melyek tevékenységükkel hozzájárulnak a polgári élet színesítéséhez, így esküvők, szalagavatók és konferenciák is gyakran megrendezésre kerülnek falai között.

Nem mehetsz el úgy Zalaegerszegről, hogy ezt a 10 helyet nem nézted meg! - Városi Hangverseny- és KiállítóteremNem mehetsz el úgy Zalaegerszegről, hogy ezt a 10 helyet nem nézted meg! - Városi Hangverseny- és Kiállítóterem

 

 

Gébárti-tó

Gyönyörű szabadidőközponttá alakult át az elmúlt években a Zalaegerszeg északi részén fekvő, mesterségesen kialakított Gébárti-tó környezete. Déli csücskében kézműves alkotóházat találunk, meleg időben pedig kemping, parkosított sétautak és fürdőhelyek gondoskodnak a kellemes kikapcsolódásról.

Nem mehetsz el úgy Zalaegerszegről, hogy ezt a 10 helyet nem nézted meg! - Gébárti-tóNem mehetsz el úgy Zalaegerszegről, hogy ezt a 10 helyet nem nézted meg! - Gébárti-tó

 

Szállástipp Zalaegerszegen: Willis Hotel Business & Wellness**** - megnézem>>

 

Csácsbozsoki Arborétum

Ha szeretnénk közelebbről is megismerkedni a város növényvilágával, akkor a Csácsbozsoki Arborétummal biztosan nem lövünk mellé. Sík részein mocsártölgyek és mocsárciprusok láthatóak, lankáin tölgyesek és bükkerdők fogadnak. A 42 hektáron elterülő bekerített területen 2001-ben egy több mint 7 kilométer hosszú makadámutat alakítottak ki, így még könnyebben fedezhetjük fel az erdő védett fajait.

Nem mehetsz el úgy Zalaegerszegről, hogy ezt a 10 helyet nem nézted meg! - Csácsbozsoki ArborétumNem mehetsz el úgy Zalaegerszegről, hogy ezt a 10 helyet nem nézted meg! - Csácsbozsoki Arborétum

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Természetközeli élmények a virágok birodalmában: 10 tündérszép arborétum Magyarországon
Kirándulás egy varázslatos világban, ahol a természet öleli körül az utazókat? Adunk ehhez a kalandhoz 10 szuper úti tippet, amiket követve felfedezhetitek az elragadó magyarországi arborétumokat, botanikus kerteket.

 

 

Zalaegerszegi Evangélikus Templom

A különlegesen szép neogótikus templomot 1906-ban kezdték el építeni, felszentelésére már a következő évben sor került. A lenyűgöző belső falfestéseiről ismert épület szépsége mellett igazi ritkaságot is rejt; az itt található eredeti Angster-orgona még ma is működik kisebb szerkezeti átalakításokat követően. 1931-től állandó „felügyelője” van a látványosságnak, ugyanis a neves reformkori politikus, Csány László szobra kapott helyet a templom előtti kis parkban.

Nem mehetsz el úgy Zalaegerszegről, hogy ezt a 10 helyet nem nézted meg! - Zalaegerszegi Evangélikus Templom, előtte Csány László szobraNem mehetsz el úgy Zalaegerszegről, hogy ezt a 10 helyet nem nézted meg! - Zalaegerszegi Evangélikus Templom, előtte Csány László szobra

 

 

Tv-torony

A bazitai dombtetőn álló, több mint 100 méter magas tévétorony 1970 óta őrzi Zalaegerszeg városát. Nagyjából félúton felfelé körpanorámás kilátóteraszt és kávézót alakítottak ki, ahonnan a nap minden órájában gyönyörű panoráma nyílik a Ság és a Somló vulkanikus tanúhegyeire. Jó hír, hogy az emeletek lifttel elérhetőek, így senkinek nem kell lemondania a páratlan élményről.

Nem mehetsz el úgy Zalaegerszegről, hogy ezt a 10 helyet nem nézted meg! - Tv-toronyNem mehetsz el úgy Zalaegerszegről, hogy ezt a 10 helyet nem nézted meg! - Tv-torony

 

 

Göcseji Falumúzeum

20 zalai településről szállították át azt a megannyi népi emléket, mely a Göcseji Falumúzeum gyűjteményét adja. Több mint 40 építményt és több száz berendezési tárgyat halmoztak fel, a fogadóépület emeletén pedig még egy Kárpát-medence népviseleteit bemutató kiállítást is megtekinthetünk.

Nem mehetsz el úgy Zalaegerszegről, hogy ezt a 10 helyet nem nézted meg! - Göcseji Falumúzeum/ Fotó: ittjartam.huNem mehetsz el úgy Zalaegerszegről, hogy ezt a 10 helyet nem nézted meg! - Göcseji Falumúzeum/ Fotó: ittjartam.hu

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Utazás a múltba: Magyarország 10+1 legizgalmasabb falumúzeuma és skanzene
A múltba visszacsöppeni annak is szórakoztató élmény lehet, aki nem rajong a történelemért, a skanzenek pedig tökéletes helyszínül szolgálnak ehhez. Az egész országban találhatunk olyan falumúzeumokat, ahol játékos formában tanulhatunk elődjeink életmódjáról és hagyományairól, összegyűjtöttük tehát hova érdemes utaznia annak, aki a magyar paraszti élet aranykorára kíváncsi.

 

 

Gébárt-tavi Boldogasszony Kápolna

A 2019-ben felszentelt különleges kápolna Makovecz Imre alkotása, mely a művészre jellemző organikus stílusjegyeket őrzi. Felfelé keskenyedő hatszögletű tornya lenyűgöző látvány nyújt a hatalmas fák közül kibukkanva, összetéveszthetetlen az építész más munkáival. Ennél csak belső tere izgalmasabb, ahol a piéta-körvonallal díszített falak egy másik világba varázsolnak el bennünket.

Nem mehetsz el úgy Zalaegerszegről, hogy ezt a 10 helyet nem nézted meg! - Gébárt-tavi Boldogasszony KápolnaNem mehetsz el úgy Zalaegerszegről, hogy ezt a 10 helyet nem nézted meg! - Gébárt-tavi Boldogasszony Kápolna

 

 

Göcseji tulipán-szökőkút

Szabolcs Péter szobrászművész szökőkútja olyan népszerűségnek örvend a városban, hogy 1985-ös átadását követően csakhamar Zalaegerszeg egyik jelképévé vált. A kör alakú medence közepén helyet kapott rézgömb és -szirmok közül feltörő víz magával ragadó látványt nyújt, így erre járva érdemes megállni pár percre és pihenni egyet a körülötte kihelyezett padok egyikén.

Nem mehetsz el úgy Zalaegerszegről, hogy ezt a 10 helyet nem nézted meg! - Göcseji tulipán-szökőkútNem mehetsz el úgy Zalaegerszegről, hogy ezt a 10 helyet nem nézted meg! - Göcseji tulipán-szökőkút

 

 

Luther Márton, Deák Ferenc, Sakkozók szobra

A város bővelkedik szabadtéri művészeti alkotásokban, szobraival a város legkülönbözőbb pontjain találkozhatunk. Az evangélikus templom mellé a reformáció 500. évfordulójára, 2017-ben emelték Luther Márton szobrát, míg nagy hazafinknak, Deák Ferencnek az életnagyságúnál is nagyobb mását a Megyei Bíróság előtt láthatjuk, de leülhetünk játszani egy partit a város népszerű sakkozóival is a központi Dísz téren.

Nem mehetsz el úgy Zalaegerszegről, hogy ezt a 10 helyet nem nézted meg! - SakkozókNem mehetsz el úgy Zalaegerszegről, hogy ezt a 10 helyet nem nézted meg! - Sakkozók

 

 

 

Zalaegerszegi Termálfürdő

2007-ben nyitotta meg kapuit a helyi termálfürdő, melyet azóta is a gyógyulni és pihenni vágyók ezrei keresnek fel minden évben. Termálvize kiválóan alkalmas gyulladásos és mozgásszervi megbetegedések kezelésére, de emellett három élménymedence, két ülő- és gyermekmedence, valamint az óriási szaunavilág is a vendégek rendelkezésére áll.

Nem mehetsz el úgy Zalaegerszegről, hogy ezt a 10 helyet nem nézted meg! - Fotó: Zalaegerszegi Termálfürdő facebook oldalaNem mehetsz el úgy Zalaegerszegről, hogy ezt a 10 helyet nem nézted meg! - Fotó: Zalaegerszegi Termálfürdő facebook oldala

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Tegye fel a kezét, akinek már megfordult a fejében, hogy kimaradna a karácsonnyal járó felhajtásból, a konyhában töltött hosszú órákból, és csak élvezné az ünnepet szerettei körében! Cikkünkben 10+1 hotel ajánlatát hoztuk el nektek, ahol meghitt hangulatban, szuper programok kíséretében várhatjátok a Jézuskát.
A főváros életében november 17-e más nap, mint a többi. 1873-ban ugyanis ezzel a dátummal ért véget az az egy évig tartó egyesítési folyamat, amellyel Pestet, Budát és Óbudát Budapestté olvasztották. Mindannyiunk metropolisza – ahol a nagyvárosi zsongás és a természet csodái karon fogják egymást – most születésnapos, ünnepelj hát te is kedvenc 150-es eseményeddel!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Tündérek lábnyomai és vad sziklavilág: 8 kivételesen szép látnivaló és kirándulóhely Magyarországon
Ismered a vízmosta Tündér lépcsőt? A Bél-kő vadregényes szikláit? Vagy az erdőben rejtőző, titokzatos Pálos kolostorromot? Ezek a csodákat tartogató kirándulóhelyszínek egytől egyig fantasztikus, hangulatos túrákat ígérnek tavaszra. Fedezd fel valamennyit!
Mozdulj ki a fővárosból! – 10 lenyűgöző látnivaló és kirándulóhely Budapest környékén
Fővárosunk vitán felül egyedülálló, azonban ha már felfedeztük Budapest csodáit érdemes, akkor egy kicsit távolabb is merészkednünk a városi forgatagtól. Lélegzetelállító kirándulóutak, kastélyok és múzeumok várnak, ha autóba vagy vonatra pattanva a városon túli régiókat is jobban megismernénk.
10 különleges látnivaló Magyarországon, amit érdemes felkeresni
Bármerre járunk az országban, lépten nyomon lenyűgöző látnivalókba botlunk. Fedezzétek fel Magyarország eldugott kincseit és mesebeli tájait, és bár az érdekességek listája végtelen hosszú, mi mégis mutatunk most 10 helyet, amit érdemes felkeresni.
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.
Ismerd meg a Káli-medence legszebb látnivalóit!
A Zánka és Ábrahámhegy között elterülő csodás panorámás tájat számtalan bűbájos település, rom, kilátó tarkítja, melyeket végig járva nem csak a térség szépségében gyönyörködhetünk, de megtapasztalhatjuk a természet érintetlenségét, felfedezhetjük a történelem nyomait, de mindezek mellett élvezhetjük a Káli-medence marasztaló vendégszeretetét is.