Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Megnyílt az OOTON Budapest - az ország első 100%-ban növényi alapú grab & go falatozója

2022.10.28 | 3 perc

Az OOTON nem hisz az önfeláldozásban: szerintük az egészség- és környezetbarát vegán ételek érdekében nem kell lemondanunk az ízekről, színekről, izgalmakról, és akár egy pohár prosecco elfogyasztásáról. Az új koncepció célja, hogy a növényi alapú étkezés kipróbálására inspiráljon - a testünk, a környezetünk és az állatok jólléte érdekében.

Megnyílt az OOTON Budapest, az ország első 100%-ban növényi alapú grab & go falatozójaMegnyílt az OOTON Budapest, az ország első 100%-ban növényi alapú grab & go falatozója

 

 

Tudtad, hogy 20000 féle ehető növény létezik a Földön?

Képzeld el, micsoda ízkavalkádot tud készíteni belőlük a hozzáértő kéz! Párosítsd ezt egy környezettudatosságot a zászlajára tűző működéssel, és elkezded megérteni az OOTON filozófiáját.

Az üzlet csapata minden hétköznap a legfrissebb hozzávalókból készíti el a polcról leemelhető és fogyasztható, egyszerű, de teljes értékű falatokat. A zöldségekkel, hüvelyesekkel, gyümölcsökkel és magvakkal készített szendvicsek, salátatálak és wrapek mellett 100%-os gyümölcslevek, smoothiek is elérhetőek az üzlet kínálatában.

Megnyílt az OOTON Budapest, az ország első 100%-ban növényi alapú grab & go falatozójaMegnyílt az OOTON Budapest, az ország első 100%-ban növényi alapú grab & go falatozója

 

Az OOTON-t a fenntarthatóság és a környezetbarát szemlélet jegyében nyitották a Planteen alapítói, Szemerédy Viktória és Baráth Barna. Az alapítókhoz csatlakozott Fait Federika, valamint Zsolnay Gergely séf, aki a gasztronómiai élményeket varázsolja az üzlet polcaira.

„Szem előtt tartottuk, hogy a lehető legminimálisabb ökológiai lábnyommal rendelkezzünk, miközben tényleg egyszerű, fogyasztásra kész, és zavarbaejtően ízletes ételeket tudjunk ajánlani azoknak is, akiknek egyébként eszükbe sem jutna a vegán étkezés” - kezdte Szemerédy Viktória.

„A szezonális, friss alapanyagok, illetve a környezet- és állatbarát működés mind hozzájárulnak egy élhetőbb világhoz mindannyiunk számára. Saját egészségünk és gyerekeink jövője szempontjából is kulcsfontosságú, hogy jelentősen csökkentsük a húsfogyasztásunkat. Célunk, hogy az Ootonban bárki megtapasztalhassa, hogy ez nem kell, hogy az étkezés élményéről való lemondással járjon!” - tette hozzá Baráth Barna.

 

Az OOTON 2022. október 28-tól tárja szélesre kapuit 8:30-18:00 között Budán, a Fény és Lövőház utca sarkán. A termékek megvásárolhatók a Wolt-on is. A pazarlás elleni fellépés jegyében az OOTON része a Munch-hálózatnak.

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Gere Andreával beszélgettünk múltról és jelenről, arról, hogyan lehet tervezni a jelenben, mit tanít a múlt, mit jelent erős márkát építeni, és hogyan működtethetők a női energiák egy borász családban.
Nathan Sawaya elismert New York-i művész élethű szobrokat alkot, amelyekhez csakis LEGO® kockákat használ. Ő az első olyan művész a világon, aki a jól ismert LEGO® kockákat a művészetben használta fel. A kiállítást a CNN a Top 10 kötelezően megnézendő világkiállítás közé sorolta.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
10 kiemelkedő étterem Budapest környékén
2022.09.08 | 9 perc | Hétvégi kimozduláshoz | Gasztronómia
Főzés helyett válasszátok Ti is a legjobb éttermeket Budapest környékén. Rengeteg jó hely van a fővároshoz közel, most megmutatjuk a mi válogatásunkat - a teljesség igénye nélkül.
Egy falat Ázsia – 10 sushi étterem Budapesten
2024.03.08 | 8 perc | Gasztronómia | Legnépszerűbb
A tradicionális sushi elkészítése valódi művészet, melyet csak hosszú évek kitartó munkájával sajátíthatunk el igazán. Természetesen ez azért ne szegje senki kedvét, nyugodtan próbálkozhatunk vele otthon is, de ha most mégis a profikra bíznátok magatok, akkor ajánlunk 10 olyan sushi éttermet a fővárosban, ahol igazi mesterművekkel találkozhattok a tányérjaitokon.
5 ázsiai étterem, melyek Budapesten hozzák el nektek a Távol-Kelet ízeit
2024.02.01 | 6 perc | Gasztronómia
Aki már járt Ázsiában és magával ragadta a kontinens elképesztő szépsége, az emberek kedvessége, és az országok végtelen kulináris lehetőségei, az örökké a visszatérését tervezi. Viszont addig is – amíg nincs kezünkben a repülőjegyünk – mutatunk 5 olyan budapesti éttermet, ahol mindenkit elcsábít a keleti gasztronómia.
Top 10 olasz étterem Budapesten
2021.12.18 | 7 perc | Gasztronómia
Ha vérbeli olasz ízekre vágyunk, nem kell Rómáig vagy Nápolyig utaznunk ahhoz, hogy belekóstoljunk a dolce vita ízeibe, elég csak Budapest kedvelt, autentikus olasz éttermeimnek egyikébe ellátogatnunk. Mutatjuk is a kedvenc 10 olasz éttermünket!
10 isteni pizzéria Budapesten, ha igazi olasz ízekre vágytok!
2024.04.24 | 7 perc | Gasztronómia | Legnépszerűbb
Bár hivatalos közvélemény-kutatást nem végeztünk a témában, mégis magabiztosan állíthatjuk, hogy a legtöbb embernél a pizza a kedvenc ételek között kapott örökre szóló bérletet. Azonban pizza és pizza között is hatalmas különbség van, mi pedig semmit sem szeretnénk a véletlenre bízni, úgyhogy íme 10 olyan pizzéria a fővárosban, ahol nem tudunk rosszat rendelni az étlapról!