Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

THE ART OF THE BRICK – Az egyik legnépszerűbb LEGO® művészeti kiállítás Budapesten is megtekinthető!

Nathan Sawaya elismert New York-i művész élethű szobrokat alkot, amelyekhez csakis LEGO® kockákat használ. Ő az első olyan művész a világon, aki a jól ismert LEGO® kockákat a művészetben használta fel. A kiállítást a CNN a Top 10 kötelezően megnézendő világkiállítás közé sorolta.

Az egyik legnépszerűbb LEGO® művészeti kiállítás Budapestre érkezett /Fotó: The Art of the BrickAz egyik legnépszerűbb LEGO® művészeti kiállítás Budapestre érkezett /Fotó: The Art of the Brick

 

THE ART OF THE BRICK

A szeptember 30-án megnyílt kiállítás kurátora Elter Tamás művészettörténész elmondta: Magyarországon, ahogy a világ számos más országában is, a LEGO® az egyik legnépszerűbb játék. A fejlesztő hatású szórakoztató időtöltés nemtől és életkortól függetlenül ejti rabul a család minden tagját, a titka az alkotás örömében rejlik. Ezt fejlesztette művészi szintre Nathan Sawaya, aki az egyes szobrokat több tízezer kockákból alkotta meg. A kiállításon több mint 100.000 LEGO® kockából épült, lenyűgöző műalkotásokat láthatunk, például Monet híres festményét is életre kelti 3D-ben. A művész szerint az álmok kockáról kockára épülnek, és a LEGO® sokkal több mint egy játék!

Az egyik legnépszerűbb LEGO® művészeti kiállítás Budapestre érkezett /Fotó: The Art of the BrickAz egyik legnépszerűbb LEGO® művészeti kiállítás Budapestre érkezett /Fotó: The Art of the Brick

Az egyik legnépszerűbb LEGO® művészeti kiállítás Budapestre érkezett /Fotó: The Art of the BrickAz egyik legnépszerűbb LEGO® művészeti kiállítás Budapestre érkezett /Fotó: The Art of the Brick

 

A legnépszerűbb LEGO® művészeti kiállítás kurátora szerint a kiállítás egész napos program, amely lenyűgözi a felnőtteket és gyerekeket egyaránt, és természetesen a közös legozásra is lehetőséget ad. „A kiállítás bebizonyítja, hogy a képzelet sem szabhat határt, és célunk, hogy a családoknak, baráti társaságoknak, iskolai csoportoknak olyan élményprogramot biztosítsunk, ahol kiszakadva a zajos világból néhány órára a közösen alkotás örömét, az internetes játékok helyett a kézzel alkotás világát tegyük elérhetővé. A művészet és a játék találkozása nem kezdődhet elég korán, a művész elhivatott a legfiatalabbak képzőművészeti érzékenyítésére a szórakoztatás mellett.”

A szobrok mellett a Fun Zone óriási LEGO® medencével, foglalkozásokkal is várja a legkisebbeket és a fanatikus LEGO® rajongókat.

A kiállítás 2022. szeptember 30. és 2022. december 31. között látogatható Budapesten, a Komplex kiállítóközpontban (1061. Király utca 26.)
További információk és jegyvásárlás>>

 

Nyitókép: The Art of the Brick

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Az OOTON nem hisz az önfeláldozásban: szerintük az egészség- és környezetbarát vegán ételek érdekében nem kell lemondanunk az ízekről, színekről, izgalmakról, és akár egy pohár prosecco elfogyasztásáról. Az új koncepció célja, hogy a növényi alapú étkezés kipróbálására inspiráljon - a testünk, a környezetünk és az állatok jólléte érdekében.
Büszke magyarként húzhatjátok ki magatokat, ha Szigetváron jártok, ahol ma is visszhangot vernek Zrínyi Miklós és daliás vitézeinek hőstettei. Keressétek fel a történelem velünk élő emlékeit: a szigetvári Zrínyi Várat, a dicső múltról regélő műemlékeket és a hódoltság korából az országban egyedülállóan ránk maradt Török Házat!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
Különleges budapesti tematikus vendéglátóhelyek: Harry Potter varázsvilágától a dzsungel mélyéig
2022.03.17 | 7 perc | Gasztronómia
Legyetek megrögzött Harry Potter-rajongók, utazásra ácsingózó kalandorok vagy vérbeli Amerika-fanok, a következő úti tippjeinknek ti sem tudtok majd ellenállni! Ezúttal ugyanis Budapest legkülönlegesebb tematikus éttermeit és kávézóit gyűjtöttük csokorba.
Mozdulj ki a fővárosból! – 10 lenyűgöző látnivaló és kirándulóhely Budapest környékén
Fővárosunk vitán felül egyedülálló, azonban ha már felfedeztük Budapest csodáit érdemes, akkor egy kicsit távolabb is merészkednünk a városi forgatagtól. Lélegzetelállító kirándulóutak, kastélyok és múzeumok várnak, ha autóba vagy vonatra pattanva a városon túli régiókat is jobban megismernénk.
Ahol a gyerekeknek is élmény a nyaralás - 10 gyerekbarát vidéki szálláshely saját játszótérrel
2022.06.01 | 9 perc | Szállások | Gyermekekkel | Utazási tippek
A családi nyaralás megtervezésekor mindig kihívás olyan szálláshelyet találni, ahol a szülők is fel tudnak töltődni, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Mutatunk 10 gyerek- és családbarát vendégházat és panziót, ahol a saját játszótér mellett sok más lehetőség gondoskodik arról, hogy a gyerekeknek is élmény legyen az utazás.
A 10 legkülönlegesebb tematikus szálloda Magyarországon, ha egyedi élményre vágytok
2022.03.07 | 8 perc | Szállások | Hová utazzak?
Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyunk, akkor irány az ország egyik különleges tematikus szállodája. Középkor, tudomány, romantika, keleti hangulat, vagy egy csipet Afrika - bármelyik témát is érzitek magatokhoz a legközelebb, ebben a cikkben biztos megtaláljátok a hozzá tartozó szállást.