Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Az élet ízei: vegán éttermek vidéken

2024.04.05 | 7 perc

Húsmentesen étkezel és mellőzöd az állati eredetű élelmiszerek fogyasztását is, mint a tojás vagy a tej? Kedveled a növényi, tiszta étkezéseket vagy csak kipróbálnál valami újat? Esetleg az a nemes cél vezérel, hogy csökkentsd az ökológiai lábnyomodat és óvd a környezeted? Ha legalább az egyik kérdésre igennel felelsz, akkor feltétlen látogasd meg Magyarország fantasztikus vegán, vidéki éttermeit!

 

Bojtorina Vegan Kitchen (Sopron)

Cím: 9400 Sopron, Várkerület 98., Lenck átjáró

A stresszes hétköznapokban igazi felüdülést jelent a gyönyörű belső terekkel rendelkező, vintage hangulatú Bojtorina Vegan Kitchen. A Sopron szívében megbújó vegán étteremben kiváló minőségű, növényi alapú hozzávalókból, saját kezűleg készítik el a jobbnál jobb ételeket. Az étlapon pizzák, hamburgerek, levesek, főételek és frissensültek is szerepelnek.  

Vegán éttermek vidéken - Fotó: Bojtorina Vegan Kitchen facebook oldalaVegán éttermek vidéken - Fotó: Bojtorina Vegan Kitchen facebook oldala

 

 

LYR Speciality Coffee and Food (Pécs)

Cím: 7621 Pécs, Ferencesek utcája 4.

100%-ig vegán vendéglátóhely vár Pécsett pár lépésre a páratlan török kori műemléktől, a Dzsámitól. A LYR Speciality Coffee and Food étteremben olyan elképesztően guszta ételek sorakoznak, hogy még a nem vegánok is könnyedén elcsábulnak. A fahéjas almás sóskaramellás amerikai palacsinta vagy a grillzöldséges Quesadilla kihagyhatatlan!

Vegán éttermek vidéken - Fotó: LYR facebook oldalaVegán éttermek vidéken - Fotó: LYR facebook oldala

 

 

Vital Cafe & Bistro (Győr)

Cím: 9022 Győr, Kisfaludy utca 39.

Egészséges, vegán-, gluténmentes? Ez a Vital Cafe & Bistro! A menő kis vendéglátóhely egy rövid sétára fekszik Győr nyüzsgő sétálóutcájáról. Itt megtapasztalhatod, hogy a speciális étrend sem jár lemondással, hiszen olyan mennyei menüket, desszerteket próbálhatsz ki, mint a málnás vaníliás torta! Ám, nem csupán a sütik isteniek, hanem az aktuális menük, szendvicsek, illetve specialty kávék is!

Vegán éttermek vidéken - Fotó: Vital Cafe & Bistro facebook oldalaVegán éttermek vidéken - Fotó: Vital Cafe & Bistro facebook oldala

 

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Gluténmentes pihenés - 7 belföldi szálloda gluténmentes étrenddel
A különböző ételallergiákkal és intoleranciákkal élők számára hatalmas kihívást jelenhet a szállodai étkezés. Szerencsére azonban ezt egyre több hotel felismeri és mindent megtesz annak érdekében, hogy vendégeik fesztelenül pihenhessenek. Cikkünkben 7 olyan szállást is bemutatunk, ahol bátran fordulhatnak az étkezéssel kapcsolatos kéréseikkel és kérdéseikkel a konyhához.

 

 

Süt a Nap Vegán Bisztró (Miskolc)

Cím: 3525 Miskolc, Széchenyi utca 43.

Bekukkantanál Borsod megye első teljesen vegán éttermébe? Tedd meg nyugodt szívvel, mert a miskolci Süt a Nap Vegán Bisztróban a friss és ropogós pékáruktól kezdve a gyros boxokig mindent megtalálsz! A változatos ételcsodák ráadásul egytől egyig gluténmentesek is. Egy bab burgerre, tofu gyros BOX-ra, gyümölcsös pohárdesszertre te sem mondhatsz „nemet”!

Vegán éttermek vidéken - Fotó: Süt a Nap Vegán Bisztró facebook oldalaVegán éttermek vidéken - Fotó: Süt a Nap Vegán Bisztró facebook oldala

 

 

Govinda Vegetáriánus és Vegán Étterem (Eger)

Cím: 3300 Eger, Tűzoltó tér 5.

1996-ban nyitotta meg kapuit vendégei előtt az egri Govinda Vegetáriánus és Vegán Étterem, mely a város legelső ilyen jellegű vendéglátóegysége volt. Azóta sok víz lefolyt már a Dunán, de az itt kapható friss, egészséges, változatos és laktató ételek semmit sem veszítettek ízeikből. Mi több: havonta közel 100-féle ételt, italt rendelhetsz, melyek elrepítenek az indiai, az olasz, a magyar és a nemzetközi vegán gasztronómia világába. 

Vegán éttermek vidéken - Fotó: Egri Govinda ÉtteremVegán éttermek vidéken - Fotó: Egri Govinda Étterem

 

 

Veganeeta Home (Balatonalmádi)

Cím: 8220 Balatonalmádi, Dr. Óvári Ferenc utca 72.

A magyar tenger partján kalandozva sem kell lemondanod a vegán étkezésről, hiszen a mesésen designos Veganeeta Home otthonos, hívogató éttermében elképesztő kulináris különlegességek kerülnek a tányérodra. Teszteld le a vegán babgulyást, az indiai curryt, amiket egy hamis túrógombóccal koronázhatsz meg! Vagy beneveznél egy klassz reggelizésre? Akkor indítsd a napot fahéjas csigusszal, croissanttal és egy csodás kávéval!

Vegán éttermek vidéken - Fotó: Veganeeta facebook oldalaVegán éttermek vidéken - Fotó: Veganeeta facebook oldala

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Tündérek lábnyomai és vad sziklavilág: 8 kivételesen szép látnivaló és kirándulóhely Magyarországon
Ismered a vízmosta Tündér lépcsőt? A Bél-kő vadregényes szikláit? Vagy az erdőben rejtőző, titokzatos Pálos kolostorromot? Ezek a csodákat tartogató kirándulóhelyszínek egytől egyig fantasztikus, hangulatos túrákat ígérnek tavaszra. Fedezd fel valamennyit!

 

 

Vegán Bázis Étterem (Zalaegerszeg)

Cím: 8900 Zalaegerszeg, Kovács Károly tér 1.

Mellőznéd az étrendedből a glutént, a laktózt, a hozzáadott cukrot és a tartósítószert? Ne aggódj: így is fantasztikus ételeket ehetsz a zalaegerszegi Vegán Bázis Étteremnek köszönhetően. A szervezeted is meghálálja majd a törődést, ha betérsz ide, ahol feltöltheted a télen lemerült vitaminraktáraidat. Edd végig a változatos heti menük kínálatát, melyben gusztusos főételeket, leveseket és desszerteket is találsz majd! 

Vegán éttermek vidéken - Fotó: Vegán Bázis ÉtteremVegán éttermek vidéken - Fotó: Vegán Bázis Étterem

Szállástippek Zalaegerszegen és környékén>>

 

 

Életkert étel- és desszertbár (Szombathely)

Cím: 9700 Szombathely, Savaria tér 1/C

A fiatalos, modern és napfényes Életkert étel- és desszertbár Szombathely igazi különlegességének számít, ahol bármikor beugorhattok megenni egy szuper sütit, szendvicset vagy péksüteményt is. A teljes mértékig növényi alapanyagokból készült ételek ráadásul nem tartalmaznak glutént, laktózt és hozzáadott cukrot sem. Kérj egy fullos lángost, mellé pedig egy turmixot!

Vegán éttermek vidéken - Fotó: Életkert étel- és desszertbár facebook oldalaVegán éttermek vidéken - Fotó: Életkert étel- és desszertbár facebook oldala

 

 

 

Őrangyal Gasztroház Vegetáriánus Étterem (Szeged)

Cím: 6721 Szeged, Szent Mihály utca 1.

A napfény városában − nem messze a Móra Ferenc Múzeumtól és a Szegedi Dómtól − lelhetsz rá a település legrégebbi vegetáriánus éttermére, megy vegán fogásokkal is megörvendeztet. Térj be bátran az Őrangyal Gasztroház Vegetáriánus Étterembe, ahol magyaros és indiai ételkülönlegességeket is megkóstolhatsz. Sőt, szombatonként a svédasztalos kínálatból kedvedre szemezgethetsz!

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Milyen érzés átkelni egy 500.000 literes cápaalagúton vagy imbolygó függőhídon a dzsungelben? Derítsd ki az Észak-Alföld második legnagyobb településén, Nyíregyházán! A hangulatos városban se vége, se hossza a látnivalóknak. Szemléld meg madártávlatból a várost napnyugta közben, sétálj egy korhű skanzenben és koronázd meg a napot − fürdőzés után − a zenélő, fényekben táncoló szökőkút mellett!
Izgalmas írás jelent meg januárban a brit Guardian hasábjain: Európa leginspirálóbb turisztikai célpontjai közé választották a Magyar Zene Házát, olyan nevezetességekkel karöltve, mint a reneszánsz Kronborg-kastély Dániában, a Hadrianus Fal vagy a Russell-Cotes galéria az Egyesült Királyságban. Ennek apropóján összegyűjtöttük, hogy melyek azok a programok, amelyekről nem érdemes lemaradnod a Városliget fénysebességgel ikonikussá vált épületében.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Különleges budapesti tematikus vendéglátóhelyek: Harry Potter varázsvilágától a dzsungel mélyéig
2022.03.17 | 7 perc | Gasztronómia
Legyetek megrögzött Harry Potter-rajongók, utazásra ácsingózó kalandorok vagy vérbeli Amerika-fanok, a következő úti tippjeinknek ti sem tudtok majd ellenállni! Ezúttal ugyanis Budapest legkülönlegesebb tematikus éttermeit és kávézóit gyűjtöttük csokorba.
10+1 borászat kiváló konyhával
2024.06.06 | 10 perc | Gasztronómia | Legnépszerűbb
Miért kellene megalkudnunk, amikor egyszerre választhatjuk a borkóstolót kiváló pincészetekben és ínycsiklandó lakomákat kimagasló éttermekben! Összegyűjtöttünk 11 olyan helyszínt, ahol e két kulináris élmény egyszerre tetten érhető, teszteljétek ti is!
Ahol a gyerekeknek is élmény a nyaralás - 10 gyerekbarát vidéki szálláshely saját játszótérrel
2022.06.01 | 9 perc | Szállások | Gyermekekkel | Utazási tippek
A családi nyaralás megtervezésekor mindig kihívás olyan szálláshelyet találni, ahol a szülők is fel tudnak töltődni, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Mutatunk 10 gyerek- és családbarát vendégházat és panziót, ahol a saját játszótér mellett sok más lehetőség gondoskodik arról, hogy a gyerekeknek is élmény legyen az utazás.
Cegléd több mint gondolnád: töltődj fel a ceglédi fürdőkomplexumban és apartmanparkban!
A Ceglédfürdő Apartmanpark és Kemping színes szolgáltatásainak köszönhetően új családi élményekkel lesztek gazdagabbak, de akár a lemerült energiatartalékaitok feltöltésében is segítségetekre lehet. Akár egy 1 napos pihenéssel is jót tehettek a szervezetetek számára, hiszen a kikapcsolódás önmagában is óriási segítség az immunrendszernek. A ceglédi fürdő medencéiben, gyógyvizében, szaunáiban lehetőségetek nyílik arra, hogy a gondokat elfeledve átadjátok magatokat a felhőtlen kikapcsolódásnak.
Varázslatos gyógynövénykertek Magyarországon
Illatosak, szépek és mindezeken túl az egészségünkre is jótékonyan hatnak. Ha tehetjük, mindenképpen ismerjük meg hazánk legjellemzőbb gyógynövényeit. Ebben segítenek a fűszer- és gyógynövénykertek, melyekből tízet gyűjtöttünk össze nektek.