Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Megvan a 2023/24-es tanév rendje és az iskolai szünetek időpontjai is

2023.08.28 | 3 perc

Összeszedtük nektek, hogy milyen lesz a 2023. szeptember első napján induló tanév menetrendje. Idén a megszokottnál tovább tart majd a tanév, viszont az évközi szünetek is hosszabbak lesznek cserébe. A legfontosabb dátumokat megtaláljátok cikkünkben.

Megjelent a Magyar Közlönyben a 2023/2024-es tanév rendje. Az első tanítási nap 2023. szeptember 1. (péntek), az utolsó tanítási nap pedig 2024. június 21. (péntek) lesz. 

 

Iskolai szünetek a 2023/2024-es tanévben

Őszi szünet: A szünet előtti utolsó tanítási nap 2023. október 27. (péntek), a szünet utáni első tanítási nap 2023. november 6. (hétfő). Találjátok meg a tökéletes szállást az őszi pihenés idejére>>

Téli szünet: A szünet előtti utolsó tanítási nap 2023. december 21. (csütörtök), a szünet utáni első tanítási nap 2024. január 8. (hétfő).Töltsétek a két ünnep közötti pihenést a legjobb belföldi szállodák egyikében>>

Tavaszi szünet: A szünet előtti utolsó tanítási nap 2024. március 27. (szerda), a szünet utáni első tanítási nap 2024. április 8. (hétfő).Családi pihenés a tavaszi szünet alatt>>

 

Hosszú hétvégék, munkaszüneti napok és ünnepek 2023-ban>>

 

Tavaszi érettségi 2024-ben

A tavaszi érettségik írásbeli vizsgái 2024. május 3-án kezdődnek, majd május 27-én érnek véget. A magyar nyelv és irodalom írásbeli május 6-án 9 órakor lesz. Az emelt szintű szóbeliket 2024. június 5–12. között, a középszintű szóbeli vizsgákat pedig 2024. június 17–28. között tartják majd.

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Kijött a tervezet: hosszú hétvégék, munkaszüneti napok, áthelyzett munkanapok 2024-ben
Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter rendelettervezete szerint 11 hétköznapra eső munkaszüneti nap és 3 áthelyezett munkanap lesz jövőre. A javaslat egyelőre a társadalmi vitára bocsátott dokumentumok között szerepel.
Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Az országban több olyan múzeumot is felkereshettek, ahol a közúti közlekedés történetét, annak tárgyi emlékeit örökítik meg. Összegyűjtöttünk nektek pár különleges múzeumot a témában, amiket érdemes lehet felkeresni.
A kávékedvelők nyáron sem maradnak szezonális ízélmények nélkül: hangulatosabbnál hangulatosabb helyeken kóstolhatnak jeges változatokat. A klasszikus ice lattétól a kesernyés espresso tonicon át a szinte desszertnek minősülő affogato-ig – számtalan variációt megkóstolhatunk, amikor a napsütésben úszó kávészünetünket élvezzük. Álmodozz, beszélgess, frissülj fel te is egy hívogató, jéggel megbolondított fekete mellett!
Előző
Következő
Ajánlott cikkek
Kiírták a legfontosabb dátumokat a 2024/2025-ös tanévre vonatkozóan
2024.06.12 | 5 perc | Gyermekekkel | Események
Megjelent a tervezet a Belügyminisztérium oldalán a 2024/25-ös tanév rendjéről, valamint az iskolai szünetek időpontjairól is. Összeszedtük nektek, hogy milyen lesz a 2024. szeptember 2-án induló tanév menetrendje.
Hamarosan új fejezet veszi kezdetét a Kreinbacher Birtokon
2024.05.29 | 4 perc | Szállások | Gasztronómia
A Somlóvásárhely szívében fekvő, világversenyeken is számos alkalommal díjazott pezsgőiről ismert Kreinbacher Birtok tovább bővül. A tervek szerint 2025-ben záruló fejlesztést követően a jelenlegi szállodai kapacitás majdnem háromszorosára nő, új wellnessrészleggel, valamint konferenciaközponttal is bővül. A Bár a Kreinbacher Birtok augusztus végén ideiglenesen bezárja kapuit, a pezsgőpincészet továbbra is zavartalanul látogatható marad, illetve a vinotéka is nyitva áll a vásárlók előtt.
A Beregi Kör kerékpáros túraútvonal nyerte el az Év Kerékpárútja címet
2024.05.02 | 3 perc | Események
Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyébe érkezik az egyik legrangosabb kerékpáros turisztikai díj, 2024-ben a szavazatok alapján a Felső-Tisza ölelésében futó Beregi kör zsebelhette be a címet.
Művészet, kultúra és kikapcsolódás városlakóknak: újra megnyílik a Viadukt terasz!
2024.05.14 | 4 perc | Hétvégi kimozduláshoz | Események
Május 18-án újra megnyílik a Viadukt-terasz a Pesti alsó rakpart Lánchíd és Erzsébet híd közötti szakaszán. A helyszín minden szempontból igazi kuriózum Budapesten: egy közösségi tér, amelyet végre nem a turistáknak szántak, és aminek célja, hogy Budapest egy élhetőbb, jobb város legyen. Erről tanúskodik a gondosan összeállított színvonalas pogramkínálat, ami minden korosztály számára kínál lehetőségeket, de az elérhető árú italkínálat is jól mutatja, hogy ez a hely tényleg a helyieknek nyílt.
Bezárt a budaörsi Rutin
2024.06.11 | 2 perc | Gasztronómia
A Michelin-ajánlásos, budapestiek és környékbeliek egyik kedvenc étterme hétvégén bezárt - a hírt Pallag Dávid tulajdonos-séf egy Facebook videóban jelentette be.