Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Megvan a 2023/24-es tanév rendje és az iskolai szünetek időpontjai is

2023.08.28 | 3 perc

Összeszedtük nektek, hogy milyen lesz a 2023. szeptember első napján induló tanév menetrendje. Idén a megszokottnál tovább tart majd a tanév, viszont az évközi szünetek is hosszabbak lesznek cserébe. A legfontosabb dátumokat megtaláljátok cikkünkben.

Megjelent a Magyar Közlönyben a 2023/2024-es tanév rendje. Az első tanítási nap 2023. szeptember 1. (péntek), az utolsó tanítási nap pedig 2024. június 21. (péntek) lesz. 

 

Iskolai szünetek a 2023/2024-es tanévben

Őszi szünet: A szünet előtti utolsó tanítási nap 2023. október 27. (péntek), a szünet utáni első tanítási nap 2023. november 6. (hétfő). Találjátok meg a tökéletes szállást az őszi pihenés idejére>>

Téli szünet: A szünet előtti utolsó tanítási nap 2023. december 21. (csütörtök), a szünet utáni első tanítási nap 2024. január 8. (hétfő).Töltsétek a két ünnep közötti pihenést a legjobb belföldi szállodák egyikében>>

Tavaszi szünet: A szünet előtti utolsó tanítási nap 2024. március 27. (szerda), a szünet utáni első tanítási nap 2024. április 8. (hétfő).Családi pihenés a tavaszi szünet alatt>>

 

Hosszú hétvégék, munkaszüneti napok és ünnepek 2023-ban>>

 

Tavaszi érettségi 2024-ben

A tavaszi érettségik írásbeli vizsgái 2024. május 3-án kezdődnek, majd május 27-én érnek véget. A magyar nyelv és irodalom írásbeli május 6-án 9 órakor lesz. Az emelt szintű szóbeliket 2024. június 5–12. között, a középszintű szóbeli vizsgákat pedig 2024. június 17–28. között tartják majd.

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Kijött a tervezet: hosszú hétvégék, munkaszüneti napok, áthelyzett munkanapok 2024-ben
Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter rendelettervezete szerint 11 hétköznapra eső munkaszüneti nap és 3 áthelyezett munkanap lesz jövőre. A javaslat egyelőre a társadalmi vitára bocsátott dokumentumok között szerepel.
Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Az országban több olyan múzeumot is felkereshettek, ahol a közúti közlekedés történetét, annak tárgyi emlékeit örökítik meg. Összegyűjtöttünk nektek pár különleges múzeumot a témában, amiket érdemes lehet felkeresni.
A kávékedvelők nyáron sem maradnak szezonális ízélmények nélkül: hangulatosabbnál hangulatosabb helyeken kóstolhatnak jeges változatokat. A klasszikus ice lattétól a kesernyés espresso tonicon át a szinte desszertnek minősülő affogato-ig – számtalan variációt megkóstolhatunk, amikor a napsütésben úszó kávészünetünket élvezzük. Álmodozz, beszélgess, frissülj fel te is egy hívogató, jéggel megbolondított fekete mellett!
Előző
Következő
Ajánlott cikkek
Átadták a helyreállított boldogkői várat
2024.03.20 | 3 perc | Szuper látnivalók | Események
Közel 650 millió forintból valósult meg a vár belső felújítása és eredeti állapotának visszaállítása, valamint látogatóközpont is épült. "A versenyképességet szolgálja a középkori kastélyok és várak felújítása" - mondta a közigazgatási és területfejlesztési miniszter a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Boldogkőváralján a helyreállított boldogkői vár megnyitóján, kedden.
Lezárták a Rám-szakadékot, további tájékoztatásig nem látogatható
2024.04.24 | 2 perc | Események
Klímaváltozás okozta szélsőséges időjárás miatt, a kirándulók biztonsága érdekében lezárták a Rám-szakadékot.
Egyedülálló virtuális kiállítás mutatja be a magyar sportolók sikereit
2024.02.28 | 4 perc | Szuper látnivalók | Események
A 1991 óta működő Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületének gondozásában nyílt 3D múzeum hazánkban. A virtuális tárlatnak köszönhetően az egyesület tagjainak életrajzait, relikviáit ismerhetjük meg.
Urban art, fotótavasz, kerámia triennálé - a Pécsi Galériák évadát a műfaji sokszínűség jellemzi!
2024.02.16 | 7 perc | Események
Vasárnap bezárt az elmúlt négy év leglátogatottabb kiállítása, a Hiány és emlékezet – Breuer Marcell emlékkiállítás a Zsolnay Negyed m21 Galériájában, amely először adott átfogó képet a Pécsen született, világhírűvé vált designer és építész életművéről. Ám a kiállításkedvelők továbbra sem fognak unatkozni, mutatjuk a 2024-es kiállítási programot!
Megújult a vadregényes Szent László tanösvény Mogyoródon
Megújult tanösvényt avattak fel a hétvégén, amely vadregényes erdei környezetben vezeti végig a Mogyoródnál kirándulókat egészen a Szent László Kilátó-Kápolnáig. Azonban nem ez a környék egyedüli új látnivalója!