Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Megvan a 2023/24-es tanév rendje és az iskolai szünetek időpontjai is

2023.08.28 | 3 perc

Összeszedtük nektek, hogy milyen lesz a 2023. szeptember első napján induló tanév menetrendje. Idén a megszokottnál tovább tart majd a tanév, viszont az évközi szünetek is hosszabbak lesznek cserébe. A legfontosabb dátumokat megtaláljátok cikkünkben.

Megjelent a Magyar Közlönyben a 2023/2024-es tanév rendje. Az első tanítási nap 2023. szeptember 1. (péntek), az utolsó tanítási nap pedig 2024. június 21. (péntek) lesz. 

 

Iskolai szünetek a 2023/2024-es tanévben

Őszi szünet: A szünet előtti utolsó tanítási nap 2023. október 27. (péntek), a szünet utáni első tanítási nap 2023. november 6. (hétfő). Találjátok meg a tökéletes szállást az őszi pihenés idejére>>

Téli szünet: A szünet előtti utolsó tanítási nap 2023. december 21. (csütörtök), a szünet utáni első tanítási nap 2024. január 8. (hétfő).Töltsétek a két ünnep közötti pihenést a legjobb belföldi szállodák egyikében>>

Tavaszi szünet: A szünet előtti utolsó tanítási nap 2024. március 27. (szerda), a szünet utáni első tanítási nap 2024. április 8. (hétfő).Családi pihenés a tavaszi szünet alatt>>

 

Hosszú hétvégék, munkaszüneti napok és ünnepek 2023-ban>>

 

Tavaszi érettségi 2024-ben

A tavaszi érettségik írásbeli vizsgái 2024. május 3-án kezdődnek, majd május 27-én érnek véget. A magyar nyelv és irodalom írásbeli május 6-án 9 órakor lesz. Az emelt szintű szóbeliket 2024. június 5–12. között, a középszintű szóbeli vizsgákat pedig 2024. június 17–28. között tartják majd.

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Kijött a tervezet: hosszú hétvégék, munkaszüneti napok, áthelyzett munkanapok 2024-ben
Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter rendelettervezete szerint 11 hétköznapra eső munkaszüneti nap és 3 áthelyezett munkanap lesz jövőre. A javaslat egyelőre a társadalmi vitára bocsátott dokumentumok között szerepel.
Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Az országban több olyan múzeumot is felkereshettek, ahol a közúti közlekedés történetét, annak tárgyi emlékeit örökítik meg. Összegyűjtöttünk nektek pár különleges múzeumot a témában, amiket érdemes lehet felkeresni.
A kávékedvelők nyáron sem maradnak szezonális ízélmények nélkül: hangulatosabbnál hangulatosabb helyeken kóstolhatnak jeges változatokat. A klasszikus ice lattétól a kesernyés espresso tonicon át a szinte desszertnek minősülő affogato-ig – számtalan variációt megkóstolhatunk, amikor a napsütésben úszó kávészünetünket élvezzük. Álmodozz, beszélgess, frissülj fel te is egy hívogató, jéggel megbolondított fekete mellett!
Előző
Következő
Ajánlott cikkek
Időutazás az őslények világában: megnyílt a DinóVerzum
2023.07.14 | 6 perc | Gyermekekkel | Események
Akár kezdő "dinólógusok", akár szakavatott őslény rajongók vagyunk, minden bizonnyal ez lesz az a program, amit még hosszú ideig emlegetni fogunk - ki a lenyűgöző látvány, ki a remek időtöltés miatt zárja szívébe a dinoszauruszok csodálatos világát.
21 medencével, ezernyi kuriózummal és japán szaunakerttel vár a győri RQ Vízi Élménypark és Gyógyfürdő
A nyári szünidő első szombatján szélesre tárja kapuit az ország legújabb, egyedi attrakciókban gazdag élményfürdője Győrben. Négy és fél hektárnyi csodavilág csábítja csobbanásra a Mosoni-Duna és a Rába találkozásához érkezőket. Pazar panoráma, 11 gasztronómiai pont, élmény- és gyógymedencék végeláthatatlan sora... Mindezt pedig egy szódásszifonnak álcázott, 32 méteres csúszda fejeli meg.
A 75 éves Feri bácsi és Forint kutya kalandjai a Kéktúrán
2023.07.04 | 4 perc | Kirándulás, túraötletek | Események
Április végén indult útnak az Országos Kéktúrán Soós Ferenc kutyájával, Forinttal azzal a céllal, hogy egyben végigjárja az 1172 kilométert. A Balaton-felvidéken a turistamagazin.hu munkatársai is csatlakoztak a kercaszomori pároshoz.
Csontvárynak állít emléket az új Kolodko miniszobor
2023.07.05 | 2 perc | Események
Kolodko Mihály ukrán-magyar gerillaszobrász miniszobrairól ismert, melyekkel számtalan helyen találkozhatunk Budapesten, az ország nagyvárosaiban, de még külföldön is. Újabb alkotásával Csontváry munkássága előtt tiszteleg.
Hosszú hétvégék, munkaszüneti napok és ünnepek 2023-ban
2022.06.07 | 4 perc | Események
Két négynapos és négy háromnapos hosszú hétvégére számíthatunk 2023-ban, ledolgozós szombat viszont nem lesz. Összegyűjtöttük, mikor és milyen ünnepnapok, munkaszüneti napok és iskolai szünetek várnak rátok az évben.