Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

5 tipp, hogy az őszi szünetben se maradj programok nélkül

Alighogy vége a nyárnak, lassan elkezdődik a tanév első szünete, az őszi szünet. 5 tippel most mi is segítünk, hogy milyen programok várnak kicsiket és nagyokat.

Idén a szünet előtti utolsó tanítási nap október 25., a szünet utáni első tanítási nap pedig november 4. lesz. Van tehát egy bő heted programozni, csak tudd eldönteni, melyiket is válaszd a sok közül. Ha pedig néhány napos utazást terveztek, nézzétek meg a szálláshelyeink ajánlatait az őszi szünetre>>

 

Csipkebogyó Fesztivál, Szarvaskő

Rögtön a szünet első hétvégéjén, október 26-án rendezik meg Szarvaskőn a Csipkebogyó Fesztivált. A helyi hagyományoknak megfelelőn idén is elkészülnek a legjobb csipkelekvárok, de lesz csipketea, forralt bor, no meg sok ínycsiklandó finomság. A szervezők szórakoztató programokkal várják az érdeklődőket: lesznek egész napos kézműves bemutatók, falukerülő túrák, kistermelők és népművészeti vásárok és játszóház.

A fesztiválon lesz csipkelekvár, csipketea, forralt bor, no meg sok ínycsiklandó finomság.A fesztiválon lesz csipkelekvár, csipketea, forralt bor, no meg sok ínycsiklandó finomság.

 

Ásványgyűjtő túra, Gyöngyöspata

A Mátra Ásványház rendszeresen szervez ásványgyűjtő túrákat, így az őszi szünetben is lesz alkalmad felvenni a túracipődet. Október 27-én Gyöngyöspatára hívják a természetkedvelő felnőtteket és gyerekeket, ahol kalcedon, jáspis, opál és gejzirit után kutathatnak hegyen és völgyön át. Ráadásul a túra során gyűjtött ásványokat el is vágják az Ásványházban, ami után kiválaszthatod, mely szeleteket csiszolják meg neked.

Nézd meg a Gyöngyöspata környéki szálláshelyeket>>Az ásványok szerelmeseit várják Gyöngyöspatán.Az ásványok szerelmeseit várják Gyöngyöspatán.

 

Geszti-feszti, Bükfürdő

Az őszi szünetben valószínűleg Bükfürdő lesz az ország egyik legédesebb helye, hiszen igazi gesztenyekavalkáddal várnak a Caramell Premium Resortban. A Geszti-Feszti idén október 28. és november 4. között 10 órától 18 óráig várja a gesztenyés nyalánkságok szerelmeseit és a kikapcsolódni vágyókat. Mert bizony lesz itt sült gesztenye ezerféle variációban, gesztenyeszív, gesztenyepüré, gesztenyés kifli és torta, no meg gesztenye rolád. Ha mindegyiket megkóstolnád, akkor neked bizony ott a helyed!

Nézd meg a bükfürdői szálláshelyek ajánlatait>>

Bükfürdőn minden lesz, ami gesztenye.Bükfürdőn minden lesz, ami gesztenye.

 

Őszi Borparádé és Zalai Gasztroparty, Vonyarcvashegy

Az áprilisi 1. Borparádé és Zalai GasztroParty sikerén felbuzdulva újra visznek egy kis pezsgést a Balatonra a vonyarcvashegyi Zenit Hotellel azonos helyszínen lévő Festetics Helikon Taverna Borászati és Gasztronómia Kiállítótérben és Rendezvényközpontba. De hogy itt pontosan mire is számíthatsz október 26-án? Minden jóra: a kedvenc balatoni borászatok ínycsiklandó nedűire, újbor kóstolókra, bormustrára, zalai finomságokra, színes koncertekre és jókedvre. 

Ne felejts el szállást foglalni>>

Igazi borparádé és gasztroparty vár Vonyarcvashegyen.Igazi borparádé és gasztroparty vár Vonyarcvashegyen.

 

Csabai Kolbászfesztivál, Békéscsaba

Szeretnéd tudni, milyen is a vidéki élet? Megismernéd, hogyan is élnek itt az emberek és miket esznek? Akkor ott a helyed a békéscsabai 23. Csabai Kolbászfesztiválon október 24-27. között! A négynapos rendezvényen lesz minden, mi szem-szájnak ingere: gyúrhatod, illatozhatod, kóstolhatod a legfinomabb húsokat, megnézheted, hogyan készülnek a fenséges kolbászok, no és drukkolhatsz a kedvenceidnek a töltöttkáposzta-főző versenyen. Ha mindez még nem volna elég, akkor tudd azt is, hogy a fesztiválon a fülednek is kedveznek, hiszen neves hazai előadók koncertjein csápolhatsz.

Szállásajánlataink Békéscsabán>>

A négynapos rendezvényen lesz minden, mi szem-szájnak ingere.A négynapos rendezvényen lesz minden, mi szem-szájnak ingere.

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Vétek lenne kihagyni napnyugta után a nyarat követő évszak romantikus esti, békés andalgásait. Most 10 olyan várost ajánlunk, ahol szívet-lelket melengető, romantikus sétákat tehettek.
Abban a kiváltságos helyzetben vagyunk, hogy hazánk bővelkedik szebbnél szebb borvidékekkel, és persze, jobbnál jobb borokkal. Hadd mutassuk be most nektek a a badacsonyi, a kunsági és a tolnai borrégiókat.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Programajánló június-júliusra: 15+1 nyári gasztro- és egyéb fesztivál
2024.05.28 | 12 perc | Gasztronómia | Események
Levendulát szüretelnél, epres kézműves termékeket kóstolnál, boroznál vagy söröznél? Akkor nem kell tovább keresned, válogatásunkban mindezt megtalálod! Júniusban és júliusban izgalmasabbnál izgalmasabb szabadtéri programok közül válogathattok, ezért cikkünkben összegyűjtöttünk nektek 15+1 olyan nyári eseményt, ahol garantáltan jól fogtok szórakozni.
A 20 legjobb szálláshely a Balaton északi partján
2022.08.15 | 13 perc | Szállások | Utazási tippek
Fantasztikus szálláshelyek várják a Balaton és az északi part szerelmeseit. Míg valaki számára a kilátás vagy a wellness szolgáltatások, addig másnak az aktív kikapcsolódási lehetőségek élveznek prioritást. Összeállításunkban változatos szálláshelyeket hoztunk nektek, hogy mindenki megtalálhassa a számára legmegfelelőbbet.
Magyarország meseszép vidéki települései – A ti kedvencetek fent van a listán?
Magyarország varázslatos vidéki települései olyanok, akár az élettel teli festmények: egy csapásra elbűvölik a látogatóikat. A macskaköves sikátorokat járva szépséges látnivalók elevenednek meg előttetek. Történelmi helyszíneken idézhetitek fel a múlt dicső vagy épp fájó pillanatait, és életre szóló kalandokban lehet részetek a legjobb kulturális, valamint wellness programoknak köszönhetően. Mutatjuk az utat!
10 úti cél a Balatonon nyárra
Ha választani kellene, nehéz lenne a döntés, mert ahány balatoni város, annyiféle programlehetőség, annyiféle hangulat és benyomás. Egy biztos, bármelyik mellett tesszük is le voksunkat, a nyár legszebb strandjai, kalandjai és programjai várnak minket. Gyűjtsük be mindet!
Mesebeli kirándulóhelyek, melyekről talán még sosem hallottatok…
Szellemkastély a pósteleki parkerdőben? Lebilincselő patakparti templom a világtól elzárva? Múltról mesélő barlanglakások a vadregényes északon? Mutatunk nektek 10 csodás helyet, amikről ugyan ritkán hallani, de nagyon megéri őket felkeresni!