Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

5 tipp, hogy az őszi szünetben se maradj programok nélkül

Alighogy vége a nyárnak, lassan elkezdődik a tanév első szünete, az őszi szünet. 5 tippel most mi is segítünk, hogy milyen programok várnak kicsiket és nagyokat.

Idén a szünet előtti utolsó tanítási nap október 25., a szünet utáni első tanítási nap pedig november 4. lesz. Van tehát egy bő heted programozni, csak tudd eldönteni, melyiket is válaszd a sok közül. Ha pedig néhány napos utazást terveztek, nézzétek meg a szálláshelyeink ajánlatait az őszi szünetre>>

 

Csipkebogyó Fesztivál, Szarvaskő

Rögtön a szünet első hétvégéjén, október 26-án rendezik meg Szarvaskőn a Csipkebogyó Fesztivált. A helyi hagyományoknak megfelelőn idén is elkészülnek a legjobb csipkelekvárok, de lesz csipketea, forralt bor, no meg sok ínycsiklandó finomság. A szervezők szórakoztató programokkal várják az érdeklődőket: lesznek egész napos kézműves bemutatók, falukerülő túrák, kistermelők és népművészeti vásárok és játszóház.

A fesztiválon lesz csipkelekvár, csipketea, forralt bor, no meg sok ínycsiklandó finomság.A fesztiválon lesz csipkelekvár, csipketea, forralt bor, no meg sok ínycsiklandó finomság.

 

Ásványgyűjtő túra, Gyöngyöspata

A Mátra Ásványház rendszeresen szervez ásványgyűjtő túrákat, így az őszi szünetben is lesz alkalmad felvenni a túracipődet. Október 27-én Gyöngyöspatára hívják a természetkedvelő felnőtteket és gyerekeket, ahol kalcedon, jáspis, opál és gejzirit után kutathatnak hegyen és völgyön át. Ráadásul a túra során gyűjtött ásványokat el is vágják az Ásványházban, ami után kiválaszthatod, mely szeleteket csiszolják meg neked.

Nézd meg a Gyöngyöspata környéki szálláshelyeket>>Az ásványok szerelmeseit várják Gyöngyöspatán.Az ásványok szerelmeseit várják Gyöngyöspatán.

 

Geszti-feszti, Bükfürdő

Az őszi szünetben valószínűleg Bükfürdő lesz az ország egyik legédesebb helye, hiszen igazi gesztenyekavalkáddal várnak a Caramell Premium Resortban. A Geszti-Feszti idén október 28. és november 4. között 10 órától 18 óráig várja a gesztenyés nyalánkságok szerelmeseit és a kikapcsolódni vágyókat. Mert bizony lesz itt sült gesztenye ezerféle variációban, gesztenyeszív, gesztenyepüré, gesztenyés kifli és torta, no meg gesztenye rolád. Ha mindegyiket megkóstolnád, akkor neked bizony ott a helyed!

Nézd meg a bükfürdői szálláshelyek ajánlatait>>

Bükfürdőn minden lesz, ami gesztenye.Bükfürdőn minden lesz, ami gesztenye.

 

Őszi Borparádé és Zalai Gasztroparty, Vonyarcvashegy

Az áprilisi 1. Borparádé és Zalai GasztroParty sikerén felbuzdulva újra visznek egy kis pezsgést a Balatonra a vonyarcvashegyi Zenit Hotellel azonos helyszínen lévő Festetics Helikon Taverna Borászati és Gasztronómia Kiállítótérben és Rendezvényközpontba. De hogy itt pontosan mire is számíthatsz október 26-án? Minden jóra: a kedvenc balatoni borászatok ínycsiklandó nedűire, újbor kóstolókra, bormustrára, zalai finomságokra, színes koncertekre és jókedvre. 

Ne felejts el szállást foglalni>>

Igazi borparádé és gasztroparty vár Vonyarcvashegyen.Igazi borparádé és gasztroparty vár Vonyarcvashegyen.

 

Csabai Kolbászfesztivál, Békéscsaba

Szeretnéd tudni, milyen is a vidéki élet? Megismernéd, hogyan is élnek itt az emberek és miket esznek? Akkor ott a helyed a békéscsabai 23. Csabai Kolbászfesztiválon október 24-27. között! A négynapos rendezvényen lesz minden, mi szem-szájnak ingere: gyúrhatod, illatozhatod, kóstolhatod a legfinomabb húsokat, megnézheted, hogyan készülnek a fenséges kolbászok, no és drukkolhatsz a kedvenceidnek a töltöttkáposzta-főző versenyen. Ha mindez még nem volna elég, akkor tudd azt is, hogy a fesztiválon a fülednek is kedveznek, hiszen neves hazai előadók koncertjein csápolhatsz.

Szállásajánlataink Békéscsabán>>

A négynapos rendezvényen lesz minden, mi szem-szájnak ingere.A négynapos rendezvényen lesz minden, mi szem-szájnak ingere.

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Vétek lenne kihagyni napnyugta után a nyarat követő évszak romantikus esti, békés andalgásait. Most 10 olyan várost ajánlunk, ahol szívet-lelket melengető, romantikus sétákat tehettek.
Abban a kiváltságos helyzetben vagyunk, hogy hazánk bővelkedik szebbnél szebb borvidékekkel, és persze, jobbnál jobb borokkal. Hadd mutassuk be most nektek a a badacsonyi, a kunsági és a tolnai borrégiókat.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
3 vízi sport lehetőség a vízibiciklin túl
Összegyűjtöttünk 3 olyan lehetőséget a Balatonnál, melyet érdemes lehet kipróbálni a vízibicikli mellett.
Csúszdázz nyakig az őszbe! Íme, 5 izgalmas beltéri élménypark
Nem kell nyárig várnod egy vidám vízi kalandra, hazánk ugyanis bővelkedik olyan izgalmas fürdőkben, ahol akkor is fejest ugorhatsz, ha esik vagy fúj. Most 5 fantasztikus beltéri élményparkot mutatunk.
Csillagos 5-ös strandok a Balaton partján - idén nyáron ki ne hagyd!
A Balatoni Szövetség minden évben meghirdeti a Kék Hullám Zászló strandminősítési versenyt. Mutatjuk a tavalyi győzteseket.
Ne ülj otthon karácsonykor! Ünnepi programok minden mennyiségben
2019.11.28 | 5 perc | Hová utazzak? | Események | Utazási tippek
Téved, aki azt hiszi, hogy karácsonykor megáll az élet. Bármerre is indulsz az országban, december 25-én és 26-án is érdekes, izgalmas és vidám programok várnak. Egy apró csokornyit most mi is összeállítottunk neked.
5+1 nyári fesztivál, hogy senki se maradjon program nélkül!
Mindent mondhatsz, csak azt nem, hogy az idei nyár unalmas! Akármerre is indulsz az országban, ezernyi színes programba csöppenhetsz: eszem-iszom fesztiválok, kulturális ünnepek és megannyi hűsítő szórakozás vár.