Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

5 tipp, hogy az őszi szünetben se maradj programok nélkül

Alighogy vége a nyárnak, lassan elkezdődik a tanév első szünete, az őszi szünet. 5 tippel most mi is segítünk, hogy milyen programok várnak kicsiket és nagyokat.

Idén a szünet előtti utolsó tanítási nap október 25., a szünet utáni első tanítási nap pedig november 4. lesz. Van tehát egy bő heted programozni, csak tudd eldönteni, melyiket is válaszd a sok közül. Ha pedig néhány napos utazást terveztek, nézzétek meg a szálláshelyeink ajánlatait az őszi szünetre>>

 

Csipkebogyó Fesztivál, Szarvaskő

Rögtön a szünet első hétvégéjén, október 26-án rendezik meg Szarvaskőn a Csipkebogyó Fesztivált. A helyi hagyományoknak megfelelőn idén is elkészülnek a legjobb csipkelekvárok, de lesz csipketea, forralt bor, no meg sok ínycsiklandó finomság. A szervezők szórakoztató programokkal várják az érdeklődőket: lesznek egész napos kézműves bemutatók, falukerülő túrák, kistermelők és népművészeti vásárok és játszóház.

A fesztiválon lesz csipkelekvár, csipketea, forralt bor, no meg sok ínycsiklandó finomság.A fesztiválon lesz csipkelekvár, csipketea, forralt bor, no meg sok ínycsiklandó finomság.

 

Ásványgyűjtő túra, Gyöngyöspata

A Mátra Ásványház rendszeresen szervez ásványgyűjtő túrákat, így az őszi szünetben is lesz alkalmad felvenni a túracipődet. Október 27-én Gyöngyöspatára hívják a természetkedvelő felnőtteket és gyerekeket, ahol kalcedon, jáspis, opál és gejzirit után kutathatnak hegyen és völgyön át. Ráadásul a túra során gyűjtött ásványokat el is vágják az Ásványházban, ami után kiválaszthatod, mely szeleteket csiszolják meg neked.

Nézd meg a Gyöngyöspata környéki szálláshelyeket>>Az ásványok szerelmeseit várják Gyöngyöspatán.Az ásványok szerelmeseit várják Gyöngyöspatán.

 

Geszti-feszti, Bükfürdő

Az őszi szünetben valószínűleg Bükfürdő lesz az ország egyik legédesebb helye, hiszen igazi gesztenyekavalkáddal várnak a Caramell Premium Resortban. A Geszti-Feszti idén október 28. és november 4. között 10 órától 18 óráig várja a gesztenyés nyalánkságok szerelmeseit és a kikapcsolódni vágyókat. Mert bizony lesz itt sült gesztenye ezerféle variációban, gesztenyeszív, gesztenyepüré, gesztenyés kifli és torta, no meg gesztenye rolád. Ha mindegyiket megkóstolnád, akkor neked bizony ott a helyed!

Nézd meg a bükfürdői szálláshelyek ajánlatait>>

Bükfürdőn minden lesz, ami gesztenye.Bükfürdőn minden lesz, ami gesztenye.

 

Őszi Borparádé és Zalai Gasztroparty, Vonyarcvashegy

Az áprilisi 1. Borparádé és Zalai GasztroParty sikerén felbuzdulva újra visznek egy kis pezsgést a Balatonra a vonyarcvashegyi Zenit Hotellel azonos helyszínen lévő Festetics Helikon Taverna Borászati és Gasztronómia Kiállítótérben és Rendezvényközpontba. De hogy itt pontosan mire is számíthatsz október 26-án? Minden jóra: a kedvenc balatoni borászatok ínycsiklandó nedűire, újbor kóstolókra, bormustrára, zalai finomságokra, színes koncertekre és jókedvre. 

Ne felejts el szállást foglalni>>

Igazi borparádé és gasztroparty vár Vonyarcvashegyen.Igazi borparádé és gasztroparty vár Vonyarcvashegyen.

 

Csabai Kolbászfesztivál, Békéscsaba

Szeretnéd tudni, milyen is a vidéki élet? Megismernéd, hogyan is élnek itt az emberek és miket esznek? Akkor ott a helyed a békéscsabai 23. Csabai Kolbászfesztiválon október 24-27. között! A négynapos rendezvényen lesz minden, mi szem-szájnak ingere: gyúrhatod, illatozhatod, kóstolhatod a legfinomabb húsokat, megnézheted, hogyan készülnek a fenséges kolbászok, no és drukkolhatsz a kedvenceidnek a töltöttkáposzta-főző versenyen. Ha mindez még nem volna elég, akkor tudd azt is, hogy a fesztiválon a fülednek is kedveznek, hiszen neves hazai előadók koncertjein csápolhatsz.

Szállásajánlataink Békéscsabán>>

A négynapos rendezvényen lesz minden, mi szem-szájnak ingere.A négynapos rendezvényen lesz minden, mi szem-szájnak ingere.

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Vétek lenne kihagyni napnyugta után a nyarat követő évszak romantikus esti, békés andalgásait. Most 10 olyan várost ajánlunk, ahol szívet-lelket melengető, romantikus sétákat tehettek.
Abban a kiváltságos helyzetben vagyunk, hogy hazánk bővelkedik szebbnél szebb borvidékekkel, és persze, jobbnál jobb borokkal. Hadd mutassuk be most nektek a a badacsonyi, a kunsági és a tolnai borrégiókat.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
10 kirándulástipp a következő meseszép kiruccanásaidhoz
Egyedülálló sziklaformák, páratlan panorámás kilátók, csörgedező vízesések, eldugott erdei útvonalak, rejtélyes pincesorok, kápolnák, templom- és kastélyromok – csak hogy néhányat említsünk arról a legújabb listánkról, amin te is biztosan találsz kedvedre valót! Szemezgess, inspirálódj és vedd nyakadba az országot!
A 20 legjobb szálláshely a Balaton északi partján
2022.08.15 | 13 perc | Szállások | Utazási tippek
Fantasztikus szálláshelyek várják a Balaton és az északi part szerelmeseit. Míg valaki számára a kilátás vagy a wellness szolgáltatások, addig másnak az aktív kikapcsolódási lehetőségek élveznek prioritást. Összeállításunkban változatos szálláshelyeket hoztunk nektek, hogy mindenki megtalálhassa a számára legmegfelelőbbet.
Melengető fürdőzés hideg téli napokra - gyógyvizes wellness szállodák és termál hotelek Magyarországon
Ahogy beköszönt a tél, ösztönösen menedéket keresünk a hideg elől. Azonban ezt nem csupán otthonunk melegében találhatjuk meg, hanem Magyarország csodálatos gyógyfürdőiben is. Merüljetek el a testet-lelket simogató, selymes termálvízben, ahol lebegés közben a kültéri medencékből gyönyörködhettek a téli világban!
5+1 mesés szállás Bükfürdőn
2024.02.07 | 7 perc | Szállások | Wellness | Utazási tippek
Magyarország második legnagyobb fürdőjének otthona a Bükhöz tartozó Bükfürdő, ahol nem maradhat ki a kirándulásból a Répcementi tanösvény, illetve a Kneipp és Nordic Walking Park bejárása sem. Ha viszont szempont a családbarát program, akkor a Kristály Tornyot, a Napsugár Játszóparkot és a felnőtteknek is ideális Funcity-t célozd meg!
Mesebeli kirándulóhelyek, melyekről talán még sosem hallottatok…
Szellemkastély a pósteleki parkerdőben? Lebilincselő patakparti templom a világtól elzárva? Múltról mesélő barlanglakások a vadregényes északon? Mutatunk nektek 10 csodás helyet, amikről ugyan ritkán hallani, de nagyon megéri őket felkeresni!