Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Rengeteg programmal és Európa legnagyobb tűzijátékával vár augusztus 20-án Budapest

2022.06.28 | 6 perc

Az államalapítás ünnepén négynapos eseménysorozatra készülhettek, hiszen augusztus 18 és 20 között sok-sok családi-, gasztronómiai-, zenei- és kultúrális program között válogathattok. Európa legnagyobb tűzijátéka augusztus 20-án este 9-kor kezdődik.

Szállásajánlatok Budapesten>>

 

Gigantikus tűzijáték

Budapesten látványos drón-show kíséri majd a tűzijátékot, de az eseményen résztvevők megcsodálhatják az ünnepi fényfestést is az Országház, a Nemzeti Galéria, illetve a Gellért-hegy felületén. Tavaly nagy siker volt a show, így a szervezők maradnak idén is a történetmesélő tematikánál, és az elmúlt 1000 évet eleveníti majd fel és végigvezetnek a magyar történelem jelentősebb korszakain és nagy állomásain.

A tűzijáték este 9-kor kezdődik, nézni pedig a pesti- és budai alsó- és felső rakpartról lehet.

Augusztus huszadikai tűzijáték 2021-ben BudapestenAugusztus huszadikai tűzijáték 2021-ben Budapesten

 

Programok

Magyar Honvédség Légi Parádé: a Lánchíd és a Margit híd között látható a pilóták bemutatója, katonai repülőgép- és helikopter-kötelékek díszelgő áthúzása és ejtőernyős ugrások, amit a pesti- és a budai rakpartról tekinthettek meg. A Duna felett látható eseményt ünnepélyes zászlófelvonás és tisztavatás előzi meg. Az eseményre augusztus 20. 9:00-10:00 között kerül sor.

Magyar Ízek Utcája: Budapest I. kerületében, a Várkert Bazár előtti területen terítenek meg a résztvevőknek. Az ország egyik legnagyobb gasztrofesztiválja igazi kulináris utazás lesz, hiszen az Őrségből, a Felvidékről és Kárpátaljáról is érkeznek résztvevők.

Városok sétánya: irány az Alkotmány utca, itt ugyanis 348 város zászlójának, valamint 102 város installációját találjátok. 22 totemoszlopot állítottak fel a szervezők azért, hogy röviden bemutassák hazánk összes városát. Könnyen megkereshetitek a szülővásorokat is akár, hiszen abc-sorrendben lehet haladni.

Időkapszulák: az Erzsébet tér 5 pontján felállított időkapszulákban meghallgatjátok olyan híres történelmi személyek tanácsait, mint Zrínyi Ilona, Munkácsy Mihály, Szent István, vagy Bartók Béla, de megörökíthetitek a saját videóüzeneteteket is. Az időkapszulák augusztus 19. 16:00 és augusztus 22. este 10-ig látogathatóak.

Varázsliget - igazi gyerekparadicsommá változik a Városliget néhány napra. A Vajdahunyad várától a Kós Károly sétányig sok-sok családi programon vehettek részt, többek között fellépnek a Tűzmadarak mutatványosai, lesz herceg- és hercegnéképző program, játékos honvédségi bemutató, illetve lézerlövészet is.

Utcazene Fesztivál és Food Truck Show - az V. kerületi Szabadság téren és a környező utcákban találjátok veszprémi Utcazene Fesztivált és a legmenőbb foodtruck-okat. Három napon át, délutántól késő estig van lehetőségetek végigkóstolni a street food-okat, és közben a legkülönfélébb zenéket hallgathatjátok. Az eseményre augusztus 19. 16:00 és augusztus 21. 22:00 között lesz lehetőségetek kilátogatni.

Road Movie Live - ingyenes élő koncertek a Műegyetem rakparton: augusztus 20. 13:00 - augusztus 21. 22:30 között a legnépszerűbb hazai zenekar és előadók lépnek fel, a dalokhoz pedig ismert zenei és játékfilmes rendezők álmodtak meg klippeket.

Nyílt nap az Országházban - Szent Korona-látogatás - augusztus 20. 10:00-18:00 között ingyenesen látogatható az Országház díszlépcsőháza, kupolacsarnoka, valamint a Szent Korona.

 

További programok:

Operett Korzó - helyszín: 1051 Budapest, Vigadó tér, időpont:  augusztus 19-21

Mandoki Soulmates koncert - helyszín: 1014 Budapest, Szentháromság tér, időpont: augusztus 19

Sporthősok - helyszín: 1052 Budapest, Március 15. tér, időpont: augusztus 20-21

Aranyvonat-kiállítás - helyszín: 1054 Budapest, Alkotmány utca, időpont: augusztus 19-21

Csárdafesztivál - helyszín: 1051 Budapest, Vörösmarty tér, időpont: augusztus 18-21

Szabadrét Fesztivál - helyszín: 1051 Budapest, Erzsébet tér, időpont: augusztus 19-20

Szent István-napi Retró Tabán - helyszín: 1016 Budapest, Tabán, időpont: augusztus 18-21

Hősök Útja - helyszín: 1014 Budapest, Tóth Árpád sétány, időpont: augusztus 20-21

Szent István-napi Díszünnepség a Kossuth téren - helyszín: 1055 Budapest, Kossuth tér, időpont: augusztus 20

Ünnepi szentmise és Szent Jobb-körmenet a Szent István-bazilikában - helyszín: 1051 Budapest, Szent István tér, időpont: augusztus 20

Mesterségek Ünnepe - helyszín: 1014 Budapest, Budai Vár, időpont: augusztus 19-21

Művészkert - helyszín: 1093 Budapest, Nehru part, időpont: augusztus 19-21

Kapisztrán téri programok - helyszín: 1014 Budapest, Kapisztrán tér, időpont: augusztus 20-21

 

Augusztus 20-i programsorozat 2022. Budapest >>

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Lélegzetelállító kilátók, elragadó borteraszok, romantikus kápolnák és még oly sok más látnivaló tarkítja a mediterrán hangulatú Badacsonyt, hogy felsorolni is nehéz… Mi mégis megpróbáltuk és hoztunk egy kis ízelítőt nektek a legjobb programokból!
A fagylalt története az ókori Kínában kezdődött, s azóta is sokunk kedvence ez az édes, hűvös desszert. A nyárral szétválaszthatatlan párost alkotnak, különösen igaz ez a Balaton partjánál. Ebben az északi parti ajánlónkban 14 olyan fagyizót ismerhettek meg, ahol igazán krémes finomságokkal várnak benneteket.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
Különleges budapesti tematikus vendéglátóhelyek: Harry Potter varázsvilágától a dzsungel mélyéig
2022.03.17 | 7 perc | Gasztronómia
Legyetek megrögzött Harry Potter-rajongók, utazásra ácsingózó kalandorok vagy vérbeli Amerika-fanok, a következő úti tippjeinknek ti sem tudtok majd ellenállni! Ezúttal ugyanis Budapest legkülönlegesebb tematikus éttermeit és kávézóit gyűjtöttük csokorba.
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.
Ahol a gyerekeknek is élmény a nyaralás - 10 gyerekbarát vidéki szálláshely saját játszótérrel
2022.06.01 | 9 perc | Szállások | Gyermekekkel | Utazási tippek
A családi nyaralás megtervezésekor mindig kihívás olyan szálláshelyet találni, ahol a szülők is fel tudnak töltődni, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Mutatunk 10 gyerek- és családbarát vendégházat és panziót, ahol a saját játszótér mellett sok más lehetőség gondoskodik arról, hogy a gyerekeknek is élmény legyen az utazás.
10 kiemelkedő étterem Budapest környékén
2022.09.08 | 9 perc | Hétvégi kimozduláshoz | Gasztronómia
Főzés helyett válasszátok Ti is a legjobb éttermeket Budapest környékén. Rengeteg jó hely van a fővároshoz közel, most megmutatjuk a mi válogatásunkat - a teljesség igénye nélkül.