Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Befürdetve

Kispesti Vizes Játszótér BudapestKispesti Vizes Játszótér Budapest a térképen

Kihagyható 2018. júliusban, gyerekekkel járt ittÉrtékelt: 2018. augusztus 9.
Nem ajánlom a helyet másoknak!
A kispesti vizes játszótér nagyon szép. Jó nézegetni a róla készült képeket a neten. Nem csodálkoznék, ha valami díjat kapna a tervezője.
Kis csobogó, kis patak, világítótornyot formázó mászóka, tengeri csillag alakú dombocska, kalózhajó. A talaj színei az egyik oldalon homokos tengerpartot idéznek, a vízben úszkáló delfinekkel. Mi kell még?
Mondjuk egy kis árnyék. Mert hogy naptej ide, kalap oda, a gyermek (és a szerencsétlen szülő) pecsenyére ég, és felforr az agya a tűző napon. Hogy teljes legyen az élvezet, a csúszda is átforrósodik, és a mezítlábas talpacskákat is égeti a talaj. Még szerencse, hogy „a delfinek hűsítő vízpermetet fújnak”. Bizony ám! Fotó is van róla, a helyi lap netes változatában láttam. Talán az ünnepélyes átadáskor készült a kép, mert öltönyös, nyakkendős urak élvezik a hűsítő párafelhőt. Nekünk is jól esett volna, sajna mikor mi jártunk ott, nem működött.
Jó lenne néhány WC is a sajtóhírverés által idecsődített rengeteg embernek. Lehet mondani, hogy a legtöbb játszótéren nincs. Csakhogy a gyerekek általában a lakásuk közelében lévő játszótérre járnak, és egy pillanat alatt hazaszaladnak, ha úgy hozza a szükség. Ide viszont messzebbről is jönnek, miután több lelkendező újságcikk harangozta be a tér megnyitását. Az egyik cikkben még szó van két mobil WC-ről, de egy későbbi írásban már azt taglalják, hogy a közelben van egy gyerekorvosi rendelő és más intézmény is, talán megoldható, hogy a sürgős esetben ezeket használja a játszótér közönsége. Ez még viccnek is rossz! A bejáratnál lévő térkép szerint sincs WC a parkban.
A keskeny kis patakmederben jól esik tapicskolni a nagy hőségben. Nem is hagyja ki senki. A végében egy lavórnyi mélyedésben gyűlik össze a koszos, sáros víz. Ebben dagonyázik néhány szerencsés gyerek, akinek nem ilyen háklis a nagyanyja. Én nem engedném beleülni a picurkámat, szerencsére nincs is gusztusa hozzá, így nincs vita.
Hát itt is voltunk. Készültünk rá, és biztosan nagyon sajnálnánk, ha nem fért volna bele a nyaralásba. Azt hinnénk, vesztettünk valamit, pedig dehogy.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Fényképek (7)
Kispesti Vizes Játszótér Budapest - Kispesti Vizes Játszótér Budapest - Kispesti Vizes Játszótér Budapest - Kispesti Vizes Játszótér Budapest - Kispesti Vizes Játszótér Budapest - Kispesti Vizes Játszótér Budapest - Kispesti Vizes Játszótér Budapest -
Népszerű szállások a környéken
Hotel Imperial Gyógyszálló Kiskőrös - Kikapcsolódás Kiskőrösön korlátlan gyógyfürdőzéssel, félpanziós ellátással
Kikapcsolódás Kiskőrösön korlátlan gyógyfürdőzéssel, félpanziós ellátással
2024.12.24-ig
Hotel Imperial Gyógyszálló Kiskőrös
69.900 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Laroba Alsóörs - Szilveszter
Szilveszter
12.29-01.01.
Hotel Laroba Alsóörs
260.000 Ft / 2 fő / 3 éj-től félpanzióval
Vulkán Wellness Hotel és Kemping Celldömölk - Napi ár félpanzióval
Napi ár félpanzióval
2024.12.21-ig
Vulkán Wellness Hotel és Kemping Celldömölk
39.200 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval