Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Éhesek maradtunk

Noor Lounge & Restaurant BudapestNoor Lounge & Restaurant Budapest a térképen

Átlagos 2016. májusban, a párjával járt ittÉrtékelt: 2016. május 23.
Ajánlom a helyet másoknak is!
40 %-os engedményt nyújtó kuponnal tértünk be az utca legjobb kocsmájába, hogy a város legjobb bordája legyen a vasárnapi ebédünk. A "szerény" jellemzések magától a vendéglátóhelytől származnak, a kirakatüvegről, illetve az ajtóban lévő tábláról másoltam.
Az ajánlatban az amsterdami Café de Klos eredeti receptúrája alapján készült sertésborda szerepelt, kétféle szósszal, friss kevert salátával, fűszervajjal, fóliás burgonyával és házi készitésű bagettel.

A hús finom volt és omlós, kellemesen füstös ízzel. A recept titkára nem tudtam rájönni, mert tulajdonképpen semmilyen fűszert nem tudtam kiérezni a pácból, csak a szójaszószban vagyok biztos. Egyetlen baja az volt, hogy kevés volt. Nem vagyunk nagyétkűek, nem is emlékszem, hogy valaha éhen maradtunk volna étteremben. Jellemzőbb, hogy hagyunk valamit a tálon, vagy ha sok és finom a maradék, becsomagoltatjuk.
Tudjuk, hogy a borda csontos és porcogós, épp ezért dekában többet kell számolni egy adagra, mint színhús esetén. Bizony, mire a csontról lefaragtuk, amit lehetett, jó, ha egy adagnyi ehető falat maradt. Finom volt a fóliás sült krumpli is, két szem félbevágva, és egy-egy kanálnyi szósszal picit megdíszítve. Gondolom, ez volt a kétféle szósz, mert külön már csak egyfélét hoztak egy a parányi tálkában. Persze ennyi húshoz bőven elég volt. Rengeteg saláta volt viszont a tálon, ezt meg se bírtuk enni. Szóval ha salátázni mentünk volna, nem bordát enni, akkor elégedetten álltunk volna föl az asztaltól.
A házi készítésű bagett magyarra fordítva: a sarki közértből származó toastkenyér, házilag enyhén megpirítva. A fűszervaj sajnos lemaradt, de úgy kell nekem, miért nem jegyzeteltem ki, pontosan mi is szerepel az ajánlatban.

A kiszolgálás barátságos, és az ételre sem kellett sokat várni. Maga a bisztró hangulatos, a dekoráció ötletes. Biztosan még hangulatosabb, ha van benne egy kis élet, de rajtunk kívül csak egy asztalnál ebédeltek.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Átlagos
Kiszolgálás:
Hangulat:Átlagos
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:
Fényképek (5)
Noor Lounge & Restaurant Budapest - BelsőNoor Lounge & Restaurant Budapest - BelsőNoor Lounge & Restaurant Budapest - Étel/italNoor Lounge & Restaurant Budapest - Étel/italNoor Lounge & Restaurant Budapest - Külső kép

Noor Lounge & Restaurant további értékelései

2022.07.19egyedül
Kiváló
Ebbe a tradicionális libanoni étterembe már jó ideje terveztem ellátogatni, egyrészt mivel szeretem a keleti-arab hatású konyhát, másrészt jó véleményeket hallottam a NOOR-ról. Az idejutást a budapesti közlekedési viszonyok finoman fogalmazva nem könnyítették meg, így az Alagúton át gyalogosan...
2021.09.20egyedül
Kiváló
Egy teljesen uj hely nyilt a regi alagut bistro helyen. Elkepesztoen jo a kiszolgalas es a hely arculata is lenyugozo. Tovabra is torzshelyem marad a lokacio.
2016.08.28a párjával
Gyermekeink ajándékoztak meg egy kétszemélyes bordatálra jogosító kuponnal. A megbeszélt időben érkeztünk- kevesen voltak, de később egyre többen lettünk. A bordatál nagyon finom volt a hús puha kellemesen fűszerezett, a saláta ropogós friss a fóliás burgonya is ízletes volt. Az italok kellemes...
Népszerű szállások a környéken
Hotel Yacht Siófok - Napi ár félpanzióval
Napi ár félpanzióval
2025.01.02-ig
Hotel Yacht Siófok
29.387 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Gotthard Hotel Szentgotthárd - Senior 55+ ajánlat fürdőbelépővel
Senior 55+ ajánlat fürdőbelépővel
2025.03.17-ig
Gotthard Hotel Szentgotthárd
42.120 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Bordűr Wellness Hotel és Szőnyegmúzeum Békésszentandrás - Napi árak félpanzióval
Napi árak félpanzióval
2025.01.02-ig
Bordűr Wellness Hotel és Szőnyegmúzeum Békésszentandrás
74.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval