Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Szemben a játszótérrel

Alba Regia Vendéglő BudapestAlba Regia Vendéglő Budapest a térképen

Átlagos 2017. áprilisban, gyerekekkel járt ittÉrtékelt: 2017. április 5.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Fehérvári úti játszótéren voltunk a gyerekekkel. Igaz, a város másik végéből jöttünk el ide, de ez egy nagyon klassz, sokszínű játszótér, nemcsak bölcsiseknek való játékokkal. WC-t azonban sajnos nem alakítottak ki, így az éppen szemben, az út másik oldalán lévő Alba Regia Vendéglőbe kéredzkedtünk be a kislányommal. Egy nagyon kedves hölgy mosolyogva mutatta az irányt és invitált be bennünket, míg én várakoztam, megnézegettem az étlapot. Lányom mondta, hogy nagyon finom illat van, és majd ebédeljünk itt. (ételszag volt az étteremben)
Végül is így döntöttünk, és 5 fős családunkkal valóban itt ettünk, bár már jóval túlcsúsztunk az ebédidőn, ez nem volt probléma. Az étterem zárt része mellett van egy melléépített üvegezett terasz, majd mellette egy nyitott oldalú, lugassal árnyékolt másik terasz a dohányosoknak. Meglepően sokan voltak, kb. az asztalok 80%-ánál ültek.
Az étlapon döntően klasszikus, magyaros ételek, elfogadható árakkal, normális adagokkal. Mivel az időtényező kritikus a gyerekeknél a várakozásban, ezért a készételek és a gyorsan elkészülő fogások közül választottunk. Marhapörköltet galuskával, rántott csirkemellet vegyes körettel (2 szelet húst tartalmazott az adag), túrós csuszát (sült szalonnakockával készítik), 2 adag savanyúságot és 7 pohár üdítőt kértünk, 7500 Ft-ot fizettünk borravalóval együtt. Fix szervizdíj nincs, bankkártyás fizetés van.
Sajnos bennünket nem a korábban megismert kedves hölgy, hanem egy mogorva, szótlan pincér szolgált ki. Ami nem tetszett: pontosan tudták, hogy kis gyerekek fogják enni az ételt, ez a rendelésnél egyértelműen elhangzott, ehhez képest a céklát megszórták reszelt tormával (az étlapon ilyesmi nem is volt feltüntetve), a pörkölt tetejére pedig erős hegyes paprika karikákat tettek. Ez is azt támasztotta alá, hogy a pincér nem állt a helyzet magaslatán, vagy egyszerűen csak nem érdekelte az egész. Az ételek gyorsan elkészültek, a konyha szorgalmasan tette a dolgát.
A mosdó felújított, tiszta, viszont a villany mozgásérzékelős. Nem túl kellemes, amikor az ember váratlanul egy sötét, ablaktalan helyiségben ragad, és mondjuk nincs nála elemlámpa vagy mobiltelefon.
Az étterem falát híres magyar történelmi személyiségek képei díszítik, eldugva még jelenkori politikusok is felbukkannak közöttük.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Átlagos
Kiszolgálás:Átlagos
Hangulat:Átlagos
Ár / érték arány:
Tisztaság:
Fényképek (28)
Alba Regia Vendéglő Budapest - EgyébAlba Regia Vendéglő Budapest - EgyébAlba Regia Vendéglő Budapest - Külső képAlba Regia Vendéglő Budapest - Étel/italAlba Regia Vendéglő Budapest - Étel/italAlba Regia Vendéglő Budapest - Étel/italAlba Regia Vendéglő Budapest - BelsőAlba Regia Vendéglő Budapest - BelsőAlba Regia Vendéglő Budapest - Külső képAlba Regia Vendéglő Budapest - MosdóAlba Regia Vendéglő Budapest - MosdóAlba Regia Vendéglő Budapest - BelsőAlba Regia Vendéglő Budapest - BelsőAlba Regia Vendéglő Budapest - Étlap/itallapAlba Regia Vendéglő Budapest - Étlap/itallapAlba Regia Vendéglő Budapest - Étlap/itallapAlba Regia Vendéglő Budapest - Étlap/itallapAlba Regia Vendéglő Budapest - Étlap/itallapAlba Regia Vendéglő Budapest - Étlap/itallapAlba Regia Vendéglő Budapest - Étlap/itallapAlba Regia Vendéglő Budapest - Étlap/itallapAlba Regia Vendéglő Budapest - BelsőAlba Regia Vendéglő Budapest - BelsőAlba Regia Vendéglő Budapest - Külső képAlba Regia Vendéglő Budapest - Étel/italAlba Regia Vendéglő Budapest - Külső képAlba Regia Vendéglő Budapest - Étlap/itallapAlba Regia Vendéglő Budapest - Külső kép

Alba Regia Vendéglő további értékelései

2023.11.27egyedül
Gondolkodtam... meg kéne adni az ötöst. De mégsem, ez nem teljesen kerek, de nagy erényei vannak, az biztos! Régen naponta jártam ide, most évente egyszer-kétszer, aztán bánom, hogy nem többször. De az ember ne legyen monomán, legyen nyitott a világ többi részére is! Szóval, ma besétáltam, a...
2022.09.01egyedül
Átlagos
Úgy látszik, ezzel a hellyel egyszer fent, egyszer lentet játszom. Jó emlékeim is vannak, meg szerényebbek is. Ma például úgy gondoltam, hogy itt az ideje az újabb látogatásnak, régen naponta jártam ide, most meg talán évente. Nem örültem, hogy a menüből elfogyott a borsóleves is, meg a...
2021.07.05egyedül
Kiváló
Érdekes, egy időben egy héten többször is ettem itt. Most meg, mintha évek óta nem jártam volna erre... de a pincér azonnal felismert, és kérdezte, hogy nem változtak-e meg a sörivási szokásaim, ugyanúgy a második fogás után kérem csak a Pilsnert, mint régen? Ez nagyon jólesett. Menüt kérem, és...
Népszerű szállások a környéken
Hotel Bellevue Esztergom - Tavaszi előfoglalási akció
Tavaszi előfoglalási akció
2024.06.16-ig
Hotel Bellevue Esztergom
70.467 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hunguest Hotel Helios Hévíz - Legjobb ár
Legjobb ár
2025.05.01-ig
Hunguest Hotel Helios Hévíz
47.700 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Caramell Premium Resort Bük, Bükfürd? - Caramell a legjobb áron
Caramell a legjobb áron
2024.12.23-ig
Caramell Premium Resort Bük, Bükfürd?
95.030 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval