Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Kitűnő ebéd mediterrán hangulatban

Artrium Bistro BudapestArtrium Bistro Budapest a térképen

Kiváló 2019. júliusban, kollégákkal járt ittÉrtékelt: 2019. július 17.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A helyszín adottságait figyelembe véve kitűnő ár-érték arányú hétköznapi ebédmenüs hely. A közelmúltban felújított impozáns villaépület ad helyet a Magyar Művészeti Akadémiának, ennek földszintjén alakították ki ezt az önkiszolgáló éttermet, amely a munkaidőhöz igazodva hétfőtől péntekig 8-16 óra között tart nyitva. Bejárat a Bajza utca felől. A napi kínálatot táblán olvashatjuk. 2 leves, 6-7 főétel, desszert, gyümölcs (ottjártamkor görögdinnye). Az árnyas teraszon belépve már kígyózó sor fogadott a pult előtt, de elég gyorsan haladt. A 2 és 3 fogásos menü főétele aznap már elfogyott, de hideg mentás őszibarackleves és máglyarakás még volt. Mindkettő jól nézett ki és ízletes is volt, bár kis adagok (a leves csészényi). A főételeket és a salátákat dekára mérik (26 Ft/dkg), a húsok felárasak. A sertés és csirke +350 Ft/szelet, a vajhal +650 Ft, no de hol lehet vajhalat kapni egy üzemi menzán? Nem jellemző. A lemért ételek nemcsak az átláthatóságot biztosítják, de lehet többféle ételt kisebb adagokban kóstolni, illetve a kis étkűek sem kapnak feleslegesen később megmaradó ételeket, más menzákon pl. elég jellemző, hogy a köretből hatalmas kupacokat mérnek, amely utána a kukában végzi.
Ettem tejszínes-gombás gnocchit, mediterrán paradicsomos vasalt csirkecombot, kurkumás zöldséges bulgurt, fokhagymás paradicsomsalátát, összesen 1790 Ft-ot fizettem. Kitűnő volt a fűszerezés, az elkészítés is rendben lévő. A beltér kellemes, új bútorok, friss festés, számomra a klíma túl hidegre volt állítva. A kinti teraszon is elég sok asztal áll rendelkezésre, amelyek többsége árnyékolóval védett.
Az étterem az akadémia épülete felől belülről is megközelíthető.
A személyzet kedves, mosolygós, pörgős. Bankkártyával is lehet fizetni.
Vizet kancsóból lehet tölteni, poharak bekészítve a tálcák mellett.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:
Ár / érték arány:Kiváló
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (13)
Artrium Bistro Budapest - BelsőArtrium Bistro Budapest - Étel/italArtrium Bistro Budapest - Étel/italArtrium Bistro Budapest - Étel/italArtrium Bistro Budapest - Étel/italArtrium Bistro Budapest - BelsőArtrium Bistro Budapest - Étlap/itallapArtrium Bistro Budapest - BelsőArtrium Bistro Budapest - BelsőArtrium Bistro Budapest - Étlap/itallapArtrium Bistro Budapest - Külső képArtrium Bistro Budapest - Külső képArtrium Bistro Budapest - Külső kép
Népszerű szállások a környéken
Erzsébet Park Hotel Parádfürdő - Kedvezményes pihenés
Kedvezményes pihenés
2024.12.23-ig
Erzsébet Park Hotel Parádfürdő
72.288 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Lifestyle Hotel Mátra Mátraháza - Pünkösd
Pünkösd
05.16-20.
Lifestyle Hotel Mátra Mátraháza
140.184 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Fried Kastély Hotel Simontornya - Legjobb ár
Legjobb ár
2024.12.21-ig
Fried Kastély Hotel Simontornya
55.184 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval