Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Tom Kha Ga leves, miért is ne?

Asia Express - Etele Plaza BudapestAsia Express - Etele Plaza Budapest a térképen

2023. januárban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2023. január 22.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Etele Pláza 2. nagy bejárási körben ettem itt. Hétköznap koraeste, a bevásárlóközpont az általam gyakran látogatott Westendhez képest gyérebb forgalmú, itt kevesebb az ember, viszont elég tágas a tér. Az étkezőhelyek többsége van itt összesűrítve a felső szintre. Az asztalok közösek, de szakaszonként változik a színük, stílusuk. Az Asia Express, ahogy neve is mutatja ázsiai ételeket kínál, azon belül leginkább thai egytálételeket és leveseket. Ahogy Ugor is észrevette, valóban így van, a mellettük lévő palacsintás Crepes Factory-val közös a személyzet és a hátsó konyhai traktus is összeér. Talán így gazdaságosabb működtetni, mert egyik hely előtt sem volt kígyózó sor, de azért folyamatosan jött 1-1 vendég pár percenként.
A kedvenc ázsiai levesemet, a kókusztejes alapú Tom Kha Ga-t kértem, ezúttal csirkehússal (általában garnélával szoktam, de nem voltam ezer százalékig meggyőződve a hely higiénés állapotai felől, szóval jobb az óvatosság).
A rendelést érintős tableten kell leadni, kártyával fizetve, a rendelés leadásakor nem is volt a pultnál alkalmazott . Utána a kasszához átjött a palacsintázóból a lány, hiszen, ha valaki nem kártyával, hanem készpénzzel fizetne, azt a tabletnél nem lehet megtenni. A vaslapos látványpultnál egy fiatalember készítette a zöldséges tésztaételt, amiből azért áradt ki rendesen a fűszeres sült illat, de maga az illat nem volt kellemetlen. Közben leültem egy közeli bárszékes asztalhoz, ahonnan jól nyomon lehetett követni az Asia Express mozgásait. A leves elkészültét csipogó, illetve sorszám jelezte, de a kasszás lány is bekiabálta a levegőbe, biztos, ami biztos. A leves nagy adag, nagyon finom, tartalmas volt. Korrekt, enyhén csípős, pikáns lé, sok zöldség, koriander, hagyma, babcsíra, csirkemell filé darabok. Az élményen persze erősen rontott az olcsó kínai műanyag tányér, a műanyag evőeszközökkel.
Hiába Ázsia, az ételekhez csak európai evőeszköz van, pálcikát nem láttam. Ahogy szintén írta Ugor is, a személyzet tagjai magyarok (azon belül kisebbségiek, ha ez számít valakinek).
A rizses, tésztás egytálételek ára attól függ, miket választ az ember, az alap 1890 Ft, feltétek 690 - 1390 Ft, zöldségek 390 Ft + szószok. 3500-4000 Ft alatt nemigen lehet megúszni... Ez már 3 pontos ár lenne, de a leves jobban megérte árában szerintem.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:
Hangulat:Átlagos
Ár / érték arány:
Tisztaság:
Fényképek (9)
Asia Express - Etele Plaza Budapest - EgyébAsia Express - Etele Plaza Budapest - EgyébAsia Express - Etele Plaza Budapest - EgyébAsia Express - Etele Plaza Budapest - EgyébAsia Express - Etele Plaza Budapest - EgyébAsia Express - Etele Plaza Budapest - EgyébAsia Express - Etele Plaza Budapest - EgyébAsia Express - Etele Plaza Budapest - EgyébAsia Express - Etele Plaza Budapest - Egyéb

Asia Express - Etele Plaza további értékelései

2022.02.22egyedül
Átlagos
Ez a hely mintha össze lenne épülve a Crepes Factory-vel, láthatóan átjárás van közöttük, bár finoman szólva gyér a forgalom. A gyakorlatban úgy működik, hogy választasz egy köretet, ahhoz valamilyen húst, ha akarsz, meg ahhoz szószt, meg ahhoz kiegészítőket még, szóval, ami a falon van. Amúgy...
Népszerű szállások a környéken
Hotel Xavin Harkány - Pihentető wellness napok
Pihentető wellness napok
2024.06.10-ig
Hotel Xavin Harkány
89.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Danubius Hotel Bük Bük, Bükfürd? - Wellness csobbanás előfoglalással
Wellness csobbanás előfoglalással
2025.04.24-ig
Danubius Hotel Bük Bük, Bükfürd?
129.360 Ft / 2 fő / 3 éj-től all inclusive ellátással
Prémium Hotel Panoráma Siófok - Ébredj, Balaton!
Ébredj, Balaton!
2024.05.17-ig
Prémium Hotel Panoráma Siófok
85.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval