Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Jeruzsálemi csokis kalács

Babka BudapestBabka Budapest a térképen

2016. augusztusban, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2016. augusztus 14.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Az elmúlt években a Pozsonyi - Katona József utca sarkán a Mocco étterem működött több-kevesebb sikerrel, az idén tavaszi bezárást követően az új tulajdonos egy egészen más koncepciót álmodott meg, ami szintén az evésről-ivásról és kikapcsolódásról szól, de nyomokban sem emlékeztet elődjére.
Az új hely azonnal belopta magát a környékbeliek szívébe, talán azért, mert a Babka egy kicsit olyan, mint maga Újlipótváros: sokszínű, különböző kultúrákra nyitott és befogadó, felszabadult, laza, intellektuális, egy kicsit talán sznob is; mondom ezt úgy, hogy a magam részéről nem vagyok odaadó híve a nagy liberális multi-kulti érzésnek, bár én is jó pár éve itt lakom a kerületben.
Késő délután - estefelé rendre megtelnek az asztalok, aki biztosra akar menni, annak érdemes előzetesen asztalt foglalni, de ha ez nem sikerül, akkor a pulttal szembeni ablaknál így is vannak bárszékes helyek, ahol lehet enni-inni.
A berendezés eklektikus, olyan, mintha a legutóbbi lomtalanításkor az izgalmasabbnak tűnő tárgyakat mind begyűjtötték volna ide, mondván valamire csak jó lesz.
Az étlap rövid, mindössze 1 A4-es lapnyi, spanyol, zsidó, közel-keleti/arab, örmény, török ételekből válogatott. Egyes ételek és italok olykor kifogynak (pl. a 3 féle szörpből bodza nem volt), és az ételek közül néhány szintén nem volt rendelhető. Egyszerű, de kreatív fogások vannak, ám a kiszolgálás ehhez képest meglehetősen lassú, ráérős. Ez nem egy fast food hely, ha kevés az időnk, nem érdemes ide betérni enni.
Az ételválasztás részemről nem sikerült a legjobban, egy kicsit mellényúltam - a barátságos pincér legjobb szándéka ellenére - a sabih-hal, ami valójában egy padlizsános-zöldséges pirítós. Ellenben a többiek által kért madridi pacal, a mezze válogatás vagy a minifasírt izgalmas házi savanyúsággal később látva jobban bejött volna nekem is. A kenyér igazán jó minőségű, a Panificio il Basilico-tól hozzák.
Árban átlagosnál magasabbnak érzem, mivel az adagok kicsik, 5-6 ezer Ft alatt fejenként nem ússza meg az ember a főétkezést.
Összességében kellemes, ám kissé zajos, nem unalmas, nem mindennapi hely a Babka. Nem is étterem, inkább egy frappáns találkozási pont.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:
Hangulat:
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:
Fényképek (46)
Babka Budapest - EgyébBabka Budapest - EgyébBabka Budapest - EgyébBabka Budapest - EgyébBabka Budapest - EgyébBabka Budapest - EgyébBabka Budapest - EgyébBabka Budapest - EgyébBabka Budapest - EgyébBabka Budapest - EgyébBabka Budapest - EgyébBabka Budapest - EgyébBabka Budapest - EgyébBabka Budapest - EgyébBabka Budapest - EgyébBabka Budapest - EgyébBabka Budapest - EgyébBabka Budapest - EgyébBabka Budapest - EgyébBabka Budapest - EgyébBabka Budapest - EgyébBabka Budapest - EgyébBabka Budapest - EgyébBabka Budapest - EgyébBabka Budapest - EgyébBabka Budapest - EgyébBabka Budapest - Étel/italBabka Budapest - Étel/italBabka Budapest - Külső képBabka Budapest - Étel/italBabka Budapest - Étel/italBabka Budapest - BelsőBabka Budapest - Étel/italBabka Budapest - Külső képBabka Budapest - Étel/italBabka Budapest - BelsőBabka Budapest - Étel/italBabka Budapest - BelsőBabka Budapest - BelsőBabka Budapest - Étlap/itallapBabka Budapest - Étlap/itallapBabka Budapest - Étlap/itallapBabka Budapest - Külső képBabka Budapest - Étel/italBabka Budapest - BelsőBabka Budapest - Mosdó

Babka további értékelései

2022.01.25egyedül
Kiváló
A Babka a Pozsonyi út elején, a Jászai Mari térnél található, immár 5-6 éve biztosan működnek. Mondhatni, városszerte nagy sikernek örvendenek, nemcsak a kerületiek körében. Olyannyira, hogy előzetes foglalás nélkül nem is érdemes idejönni. Sőt, esténként már idősávokat, turnusokat alakítottak...
2021.07.10a párjával
Kiváló
Évek óta járunk ide, nem véletlenül lett az egyik törzshelyünk. Igazán otthonos, laza étterem a belvárosban. Nagyon finom és különleges ételek. Nem tudom, hogy mi a titkuk, de szinte mindig ritka kedves és profi a személyzet. Az italok és a koktélok pedig egyszerűen isteniek. Tökéletes hely...
2018.11.04a párjával
Kiváló
Nagyszerű hely kulináris élvezetek és baráti összejövetelek számára. A kiszolgálás kedves, barátságos és szakszerű. Az étlap nem tartalmaz fogásonként számtalan ételt, ellenben izgalmas spanyol, zsidó, közel-keleti/arab, örmény, török ételekből lehet válogatni. Nemcsak a fogások elkészítése...
Népszerű szállások a környéken
Vital Hotel Nautis Gárdony - Egy hajónyi akció
Egy hajónyi akció
06.28-30.
Vital Hotel Nautis Gárdony
69.800 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Fried Kastély Hotel Simontornya - Legjobb ár
Legjobb ár
2024.12.21-ig
Fried Kastély Hotel Simontornya
66.948 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Cardoner Hotel Pilisszentkereszt - Legjobb ár
Legjobb ár
2024.12.20-ig
Cardoner Hotel Pilisszentkereszt
37.800 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval